Alegerea primarilor într-un singur tur

Alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, reconfirmată de Parlament, mă face să cred că politicienii noştri sunt chiar lipsiţi de înţelegere a viitorului.

Din păcate, România este republica primăriilor. Adevăratele centre de putere nu sunt la guvern sau la Cotroceni ci în primării şi Consilii judeţene, unde „baroni locali”, „băieţi deştepţi”, „cooperative”, „grupuri infracţionale organizate”, controlează tot ce mişcă în oraşul, judeţul, sectorul lor, de la partide politice (toate), la societate civilă, instituţii, parohii şi chiar şi asociaţii de proprietari.

Băieţii ăştia asigură câştigarea alegerilor de către cine trebuie, de la „ai noştri”, la diverşi „agamiţă dandanache” pe care centrul îi vrea în parlament.
Acolo se învârt şi banii. De aia să nu vă mire că Vanghelie fura cu zecile de milioane. Şi să nu vă mire nici dacă nu e singurul.
Permanentizaţi la putere, aceştia vor permanentiza la rândul lor sistemul acesta bolnav şi corupt, vor împiedica orice reformă a clasei politice, a partidelor…

Practic prin genul acesta de decizii, politicienii ne obligă să nu găsim altă alternativă la reforma clasei politice decât cătuşele DNA- singurele care, din păcate, scot din joc gunoaiele transformate în politicieni. Şi asta chiar nu e sănătos deloc pentru democraţie…

theBarons

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s