Am fost luat la întrebări pe chat pe tema ….homosexualităţii

Am fost luat la întrebări pe chat pe tema ….homosexualităţii.
Merită, mi-am zis, să dau răspunsurile public.

1. Îi iubeşte Dumnezeu pe homosexuali?
Dumnezeu îi iubeşte pe oameni. Dar aceasta nu înseamnă că trebuie să confundăm iubirea lui Dumnezeu cu iubirea oamenilor.
Iubirea lui Dumnezeu este una totală şi, implicit, una foarte exigentă. Şi la acest aspect trebuie să fim toţi atenţi.

2. Ce are Dumnezeu cu homosexualitatea?
Sincer, nu ştiu. Probabil faptul că este o sfidare a unei rânduieli naturale- aşa cum a lăsat-o Dumnezeu. Dar sincer nici nu am stat să aflu un răspuns de la Dumnezeu pe tema asta, pentru că nu este prioritatea mea de rugăciune.
Dar ştiu că Biblia este foarte categorică şi explicită în a condamna homosexualitatea şi că toată tradiţia creştină căreia îi aparţin- mai puţin nişte secte relativiste de dată foarte recentă, gândite mai degrabă să păcălească nevoile religioase ale homosexualilor decât să se raporteze la Dumnezeu- consideră homosexualitatea un păcat grav, strigător la Cer.

3. Ce am eu cu homosexualii?
Personal nu am nimic. Am prieteni cu diverse orientări şi plăceri sexuale- unele mai picante, altele mai puţin picante, inclusiv cu pasiuni homosexuale.
Atâta timp cât îmbrăţişăm toţi aceeaşi atitudine de discreţie şi politeţe reţinută, atunci când vine vorba de vieţile noastre sexuale, atâta timp cât niciunul dintre noi nu mută problemele „din dormitor” în spaţiul public, nu am niciun motiv să „am ceva”.
Deci sunt tolerant- în sensul sănătos al termenului „toleranţă”.
Niciodată, dacă va veni vorba despre subiect, nu o să găsească la mine acceptare pentru stilul lor de viaţă. Dar cum nu au nevoie de susţinerea mea, nici nu ştiu de ce ar trebui să vină la mine ca să îi susţin. Este opţiunea lor şi viaţa lor. Aşa cum eu am viaţa şi opţiunile mele.

4. Ce am cu homosexualitatea?
O consider un stil de viaţă neconform cu valorile creştine şi cred că este o problemă ce poate găsi tratare şi rezolvare dacă există înţelepciune şi voinţă din toate părţile.

5. Ce am cu dreptul homosexualilor de a se căsători?
Este simplu. Căsătoria este partea fundamentală- de contract- pentru instituţia familiei. Instituţia familiei, fundamentală la rândul ei pentru societate, are o dimensiune care presupune nenumărate obligaţii şi responsabilităţi, între care esenţială este naşterea şi educarea copiilor pentru perpetuarea societăţii.
Familia înseamnă foarte multă responsabilitate şi maturitate. Nu este un drept ci este o instituţie. De aceea cred că toţi oamenii trebuie să gândească foarte responsabil pasul întemeierii unei familii, să nu confunde familia cu legalizarea în faţa statului şi a lui Dumnezeu a cine ştie cărei pasiuni amoroase.
Deci chiar nu ştiu cum am putea să vorbim de „familie homosexuală” fără sfidăm logica şi biologicul.

6.Ce am cu activismul homosexual?
Ei, aici am multe.
Dacă pot înţelege şi chiar susţine punctual eforturile unor organizaţii de a lupta împotriva incriminării penale sau uciderii unor oameni doar pentru că au altă orientare sexuală decât a mea.
În schimb nu pot accepta efortul de a se impune unei majorităţi, moravurile şi mofturile unor minorităţi, fie şi prin invocarea unei pseudo-toleranţe.
De altfel mi se pare imorală transformarea în politică a vieţii sexuale, de orice natură ar fi ea. Nu cred că trebuie ca Statul să reglementeze, pozitiv sau negativ, viaţa sexuală, exceptând condamnarea abuzurilor sexuale, ca violul, pedofilia, hărţuirea sexuală.

Nu pot să nu remarc faptul că agenda aceasta, a „drepturilor gay” este instrument de luptă împotriva unui establishment social- cel creştin, parte a unui întreg pachet de instrumente menite să submineze, distrugă şi anihileze ce a mai rămas creştin din civilizaţia noastră occidentală.
Şi aici, în acest pachet, avem şi feminism, şi relativism religios, şi sincretisme filozofice, şi ecologisme ideologice şi o grămadă de alte mode şi mofturi.
Iar, ceea ce este mai grav, toţi putem remarca faptul că fiecare luptă pentru câte o „libertate” a unor „marginali” mai mult sau mai puţin discriminaţi, nu face decât să impună tuturor o nouă dictatură, un totalitarism al relativismului, care reglementează pas cu pas orice mică sau mare libertate, care dresează şi deformează conştiinţe.

seriously

Publicitate

3 gânduri despre „Am fost luat la întrebări pe chat pe tema ….homosexualităţii

  1. Foarte bine punctat! Cand s-a votat constitutia, un preot a incercat sa ma impiedice sa merg la vot numai pt ca erau discriminati homosexualii. Eu i-am raspuns clar ca nu doresc ca acei oameni sa fie pedepsiti pentru de fac ei de comun acord in dormitorul lor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s