Cine o fi vinovat pentru decredibilizarea Parlamentului?

Cine o fi vinovat pentru decredibilizarea Parlamentului?

Eu văd doi vinovaţi: partidele (cu tot cu electoratul lor captiv) şi mass-media.

Partidele sunt vinovate pentru că nu se reformează. Desigur, toate vorbesc despre reforma clasei politice- dar să o facă partidele adverse, nu ei.
Am senzaţia că în linii mari vom avea aceleaşi personaje şi pe listele de candidaţi de anul viitor, fără doar dacă nu vor fi unii dintre ei arestaţi de către DNA până atunci.
Iar problema este în interiorul partidelor- organizaţiile de partid nu sunt pepiniere de politicieni ci de politruci, sunt închise, neaerisite, controlate de personaje care confundă politica cu bişniţa, „combinagii” şi „băieţi deştepţi” care trăiesc din oportunităţi, oricât de mici şi de meschine ar fi ele.
Aceştia nu au niciun interes real în a deschide organizaţiile- pur şi simplu şi-ar risca poziţiile de imagine. De altfel este imposibil să le faci concurenţă- a fi preşedintele unei organizaţii de partid în România nu înseamnă atât a fi politician, nici măcar manager de organizaţie ci înseamnă mai ales a fi finanţator.
Fiecare organizaţie dintr-un partid cu şanse are în spatele său câte un baron-baronet- viconte local (ideal primarul- deşi de obicei primarii sunt marii baroni în faţa cărora fac legământ de vasalitate, chiar dacă mimează opoziţia, diverşii baroneţi ce controlează partidele adverse).
Deci partidele sunt principalele vinovate. Ele descurajează calitatea şi cultivă oportunismul de cea mai joasă speţă.

Apoi vine vina mass.media. Presa şi-a pierdut conştiinţa că este formator de opinie. Şi-a pierdut şi seriozitatea şi onorabilitatea- prin jocuri de culise ale unor diverşi jurnalişti şi pseudo-jurnalismul profesat de noile generaţii.
Nu e metodă mai bună să ajungi să dispreţuieşti democraţia şi să nu înţelegi nimic din ce înseamnă Stat modern, relaţie între instituţii şi mecanisme constituţionale, decât să te uiţi la televizor.

Soluţia din păcate nu mai există. Aşa cum nici România aia-. suverană, reprezentativă pentru naţiunea română, pare să nu mai existe.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s