O explicaţie

Am divorţat de toate sentimentele mele pro-SUA (şi erau multe) în momentul în care am văzut cum mor creştinii din Egipt şi din Siria şi cum autorităţile de la Washington şi de la Bruxelles îi sprijineau deschis pe ucigaşi.
După aia, când am văzut scenariul sirian aplicat şi în Ucraina, unde americanii şi UE au aruncat o ţară în haos şi război civil, nu am avut decât confirmarea că nu am greşit în a mă distanţa de ei.
Apoi a fost acordul dintre SUA şi Iran, care a lăsat în offside puţinele democraţii din zonă (Israel şi Iordania).
Am înţeles şi am acceptat să fiu înjurat şi izolat în România- unde imaturitatea societăţii civile şi servilismul clasei politice faţă de americani a atins de multe ori cote extravagante ale grotescului. În definitiv mi-a şi convenit să nu mai fiu asociat cu politicieni care au ejaculări precoce atunci când vreun secretar V de la ambasada SUA îi cheamă să bea o cafea şi să le dea instrucţiuni.
Nu mi-a fost şi nu îmi este uşor devenind „spion rus” şi nefrecventabil. Am pierdut bani şi posibilităţi de a face bani, dar măcar am rămas loial şi constant.
Nu sunt „pro-rus”, nu sunt fan al lui Putin, dar nu sunt nici idiot util să nu văd că în politica momentului Rusia este mult mai raţională decât SUA şi UE la un loc.
Şi, să fim serioşi, mult hulitul Viktor Orban, „dictatorul putinist” din UE, s-a dovedit a fi singurul lider raţional din Uniune şi este deja modelul de reacţie în criza migranţilor pentru celelalte ţări ueuropene. Deci,,,
Admiraţia mea (justificată biblic) faţă de poporul evreu şi statul Israel şi visul meu de a vedea în România o ţară liberă, demnă şi prosperă precum Israelul (şi mai mult decât atât) este singura constantă a mea în politica externă.
În sfârşit, aş putea să spun că îmi pare bine să constat că, după un an de zile în care am fost făcut albie de porci, spion rus, agent sovietic, trădător, s-a demonstrat că, din spatele laptopului meu şi speculând doar cu creieraşul meu, am avut dreptate. Dar nu îmi pare bine, aşa cum niciunui oncolog nu îi pare bine când i se confirmă diagnosticul de cancer cu multiple metastaze….

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s