Facebook

Facebook-ul este un mare dar. Şi va trebui să învăţăm să îl apreciem şi să îl folosim cum trebuie atâta timp cât ne va mai fi îngăduit să o facem.
Aici, pe Facebook, putem să întâlnim oameni, mult mai mulţi decât am putea întâlni într-o viaţă întreagă, trecând peste barierele geografice şi lingvistice, chiar.
Avem acces la informaţie, avem, mai ales, acces la analize care nu pot fi controlate de cenzura oficială, a informaţiilor pe care le citim.
Facebook-ul, cu toate scăderile lui- deşi acelea se datorează mai ales libertăţii- este şansa cea mai mare care ni se poate oferi să rezistăm vremurilor noi şi negre care se instaurează deja.
Aici ne regăsim oameni cu aceleaşi valori, construim prietenii care nu sunt doar „virtuale”- chiar dacă fizic nu ne-am văzut şi poate nu ne vom vedea niciodată unii dintre noi. Şi mai ales construim mici agore unde supravieţuieşte gândirea liberă.

Desigur, se spun şi spunem prostii, se pierde vremea de multe ori, dar roadele depăşesc toate pagubele. Iar roadele sunt: cultura libertăţii şi prietenia.
Dictatorii acestei brave lumi noi, se tem de Facebook, aşa cum se tem de orice poate găzdui şi încuraja libertatea de expresie şi de conştiinţă. Căci libertatea noastră face tot mai dificilă puterea lor.
Aşa că Facebook-ul este tot mai mult o cetate asediată şi lideri pe care până mai ieri mulţi dintre dumneavoastră îi consideraţi „democraţi” şi modele, precum Angela Merkel, fac presiuni serioase pentru a obţine controlul asupra comunicării.
Nu pot decât să mă rog ca cei de la Facebook să reziste presiunilor- probabil enorme- care vin asupra lui. Dar cel mai posibil să nu o facă. Pentru că lumea a pornit deja într-o direcţie în care libertatea nu are o bună cotaţie la bursă.
Însă mi-e tot mai clar că bătălia pentru libertate nu se va purta cu arma în mână, ci cu tableta, laptopul şi tastatura, nici prin munţi ci pe acolo unde vom găsi o reţea să ne conectăm la internet. (Apropos de asta, aţi remarcat ce greu găseşti internet „la liber” prin ţările din Vest? România e încă un paradis din punctul acesta de vedere),

Să nu desconsiderăm Internetul și Facebook-ul ci să îl folosim cât mai putem, cum putem de bine!

imgres

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s