Autodenunţ

Notă: Tema evoluţionistă a devenit subiect de campanie electorală în SUA, iar pupatul moaştelor şi posedaţii de diavol sunt subiecte mediatice în România. Aşa că simt nevoia să fiu în pas cu moda şi să mă autodenunţ pe aceste teme.

Sunt creaţionist

Cred că Dumnezeu a făcut lumea din nimic.
Cred că evoluţionismul este o simplă teorie care, ca orice teorie ştiinţifică, este la modă mai ales pentru că are implicaţii ideologice foarte concrete.

Am mai spus-o: ştiinţa în modernitate (mai ales când este folosit cuvântul la singular- „ştiinţă”- deşi sunt nenumărate şi variate ştiinţe) este de fapt ideologie sau suport ideologic. Şi am văzut şi vedem toţi consecinţele ideologice ale darwinismului- inclusiv în măcelul copiilor nenăscuţi.
Aşa că daţi-mi voie să nu am încredere în „cercetătorii englezi” (şi Darwin era printre ei) care fac descoperiri din cele mai fulminante: că râsul slăbeşte, murăturile sunt cancerigene şi oamenii se trag din maimuţă.

Eu sunt pupător de moaşte.

Am sărutat, fără exagerare, peste o sută de racle diferite de moaşte până acum şi sper să fie încâ câteva sute de moaşte până la sfârşitul vieţii mele.
Ba încă dorinţa mea este aceea de a avea sfinte moaşte în casă.
Nu e nicio glumă şi nu e nicio ironie.
Numai un om neînbisericit nu poate înţelege cât de important este să te întâlneşti cu relicvele sfinţilor. Nu poate înţelege fiorul tainic pe care îl ai atunci când te apropii de moaşte, de confirmarea credinţei că vom învia cu trupul, de depăşirea hotarului morţii.

Eu cred că există diavoli şi oameni posedaţi de diavoli

Am văzut cu ochii mei posedaţi de diavol. Am văzut cu ochii mei şi escroci.
Dar, să vă spun un secret, a nu crede în existenţa diavolului te aşează în afara Creştinismului. Diavolul există- evident, lui îi face mare plăcere să crezi contrariul- şi e o prezenţă constantă în vieţile noastre publice şi private.
Uneori, din slăbiciunile sale şi ale noastre, posedă oameni şi îşi face simţită real prezenţa.
Iar din cele mai vechi timpuri- încă din timpul Mântuitorului- Biserica a avut leac- exorcismele- pentru a elibera sărmanii oameni posedaţi de diavol.

Darwin

Publicitate

5 gânduri despre „Autodenunţ

 1. Si eu doresc sa ma autodenunt.

  Cred in Mos Craciun. Cred ca el ne pune cadourile sub bradut in fiecare decembrie, cu ajutorul renilor magici si ai spiridusilor de la Polul Nord.
  O sa repet de cate ori trebuie. Stiinta se inseala amarnic cand il neaga pe Mos Craciun.
  Cum adica Teoria Gravitatiei impiedica sania mosului sa zboare? Teoria Gravitatiei este doar o teorie stiintifica inventata de Newton, doar fiindca lui Newton nu i-au placut cadourile mosului. Vedem cu totii cat de malefica este aceasta teorie: cate avioane nu s-au prabusit datorita gravitatiei si cati oameni nu au murit cazand de la inaltime?
  Si sa nu incep acum cu savantii britanici, aia care nu ne-au adus nimic bun. Aia care au inventat informatica (Alan Turing) sau internetul (Tim Berners Lee) astfel incat eu acum pot sa ii injur. Ce nevoie avem de ei? Si ce daca dupa ce ne folosim de stiinta in 99% din timp? Nu avem voie sa vorbim prostii impotriva stiintei? Ba avem voie. Noi suntem credinciosi si avem voie.

  Eu sunt un pupator de sigle de masini.
  Cred ca am pupat pana acum toate siglele de masini pe care le-am gasit. BMW, Audi, Mercedes, Fiat, Dacia (asta cam pute), Lada, Volkswagen, Toyota, orice. Si am ca scop declarat sa pup absolut TOATE siglele de masini ce au fost vreodata inventate.
  Stiu ca multi nu o sa inteleaga magia si legatura ce se constituie la momentul acelui sarut transcedental intre mine, credinciosul, si spiritul masinariilor. Este o clipa de fericire si liniste suprema pe care doar cei neinitiati nu o inteleg. Incuiatii care doar conduc masinile, in loc sa le venereze, sa traiasca cu ele, nu vor intelege.

  Eu cred ca oamenii sunt posedati de Pikachu
  De unde stiu asta? Fiindca EU, ala care va povesteste asta, sunt cel care am vazut asa ceva. Deci, trebuie sa ma credeti pe cuvant.
  Pikachu asta e un parsiv. Credeti-ma pe cuvant (oricum nu aveti de ales)! Si cea mai mare isprava a lui Pikachu a fost sa convinga lumea ca nu exista. Deci, daca voi credeti ca Pikachu NU exista, asta inseamna ca el, de fapt, exista. Mare grija!
  Iar samanii japonezi impreuna cu vrajitoarele de magie alba pot sa il alunge pe Pikachu din om. Procedeul se numeste „Scutura-l pe fraier!” si este conditionat de plata unor anumite taxe. Nu va imaginati ca taxele sunt ca sa se imbogateasca cineva, nuuuuu. Doar ca Pikachu este atras de bani. Si cand renuntati la niste bani (platind taxa) slabiti stransoarea lui Pikachu asupra voastra.

  Gata! M-am autodenuntat! Acum astept sanctiunea. Aaaaa, nu mai suntem in perioada aia vesela numita Evul Mediu INTUNECAT? Nu mai pot fi pedepsit pentru opiniile mele religioase, cum se intampla atunc cand biserica dicteaza societatii? Aha, deci societatea seculara asigura libertatea de a crede in orice? Ce bine e acum.

  Delirul. Ca e in numele unei idei sau alta, tot delir se numeste.

  Apreciat de 4 persoane

 2. Newton a descoperit gravitatia si era credincios; tu maimutaresti un blog crestin… Iata ca esti acceptat pe blogul acesta crestin. Am pus un link la Mungiu Pippidi, care arata ca cei laudati in articol, care i-au oprit pe teroristi in tren, erau crestini; nu a fost acceptat…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s