Ortodox, catolic, baptist, adventist, penticostal…? Sau creştin?

Ce face confesionalismul din creştini….
Un creştin autentic trebuie să fie ortodox- adică să creadă drept- Dar trebuie să fie şi catolic, să creadă în vocaţia universală a credinţei, să nu rămână blocat în naţionalisme sau ghettoizări liturgice.
El trebuie să fie evanghelic- pentru că Evanghelia trebuie să fie centrul credinţei sale.
El trebuie să fie adventist- pentru că speranţa sa este în a doua venire a Domnului. Trebuie să fie baptist, pentru că el crede într-un Botez spre iertarea păcatelor.
Să fie penticostal- pentru că e imposibilă credinţa fără lucrarea harului Duhului Sfânt.

De când ne-au prostit dracii să rupem Biserica, ne simţim mai bine ca ortodocşi, catolici, baptişti sau adventişti şi uităm că suntem creştini.

4078214983_be9a5898d4

Publicitate

2 gânduri despre „Ortodox, catolic, baptist, adventist, penticostal…? Sau creştin?

  1. Dupa cum tot am mai spus: Dumnezeu nu are religie, dar nici toti care se numesc crestini nu Il au pe Isus ca Domn. Deci, in primul rand intervine religia in ecuatia mantuirii. In evanghelii gasim scrise atentionari cu privire la ceea ce se numeste Cale. Adica, cred in universalitatea credintei, dar nu sunt catolic (nu cred in papa ca fiind loctiitorul Domnului Isus, si alte erezii legate de Fecioara Maria). Sunt drept credincios (ortodox), dar nu ma tarai la moaste si nu practic ritualuri pagane. Nu o denumire ne desparte, ci un set de credinte care trebuie analizate sub lupa Bibliei. Trebuie sa traim in pace unii cu altii, dar sa tragem linie cand vine vorba de mantuire. Nu voi numi binele rau si nici raul bine, doar ca sa simta lumea confortabil. Dumnezeu nu va lasa sa intre in Imparatie nici o pata sau zbarcitura. Deci cautati pe Domnul si El va va indruma. Nu va duceti la oameni. Intrati in camaruta si va rugati Domnului pentru lumina si El va va netezi cararea.

    Apreciază

  2. Daca un crez al unei religii de orientare crestina intra in conflict cu Scripturile, se numeste erezie. Prin urmare, nu am sa ma tarai la moaste, nici nu voi practica ritualuri magice (deci nu voi fi un bun ortodox), nu il voi consodera pe papa ca fiind egalul lui Christos pe pamant, fecioara Maria o zeita (deci sunt un catolic ratat). Nu il voi considera pe Christos ca fiind Dumnezeu Tatal si Duhul Sfant (unitarian eretic ce sunt), samd. De mormoni ce sa mai spun. Domnul Isus spune clar in Matei 7:21. Iar apoi avertizarile continua in evanghelii, in special in 1 Ioan 2:18. Trebuie sa traim in pace cu toti oamenii, dar asta nu ne va salva la judecata. Religia este un set de credinte, pe care noi le marturisim cu gura ca fiind adevarate in momentul in care alegem o cale. Deci grija ce alegem. Or parea toate bune, dar nu toate duc la viata.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s