„Există ceva mai îngrozitor decât calomnia: adevărul”

Din circul penibil şi descalificant din familia regelui Mihai- circ care confirmă ceea ce am spus de multă vreme (încă de la ruşinosul act al regelui, de la 30 decembrie 2007) spre enervarea multor sectanţi care confundă monarhia cu idolatrizarea persoanei unui rege şi familiei sale, a rămas şi o vorbă de duh.
Ea a fost rostită de domnul Nicholas de Roumanie Medforth Mills.

„Există ceva mai îngrozitor decât calomnia: adevărul”.

Nu ştiu dacă a fost gândit chiar de domnia sa, dar e cea mai deşteaptă chestie pe care am auzit-o în zilele astea.
Adevărul este însă acela că domnul Nicholas de Roumanie Medforth Mills nu a fost niciodată prinţ, aşa cum doamna Margareta de România şi domnul Radu de România nu au cum să (mai) fie prinţi.
Adevărul este acela că de la bun început am fost victimele unei escrocherii cu ifose monarhiste- unde copiii unui rege slab moral şi intelectual- al cărui singur merit este acela că a trecut prin istorie şi istoria i-a oferit roluri pe care nu le putea duce, au recuperat averi şi au dobândit un nemeritat rolul politic şi civic.
Actul de la 30 decembrie 2007- modificarea ilegală a statutului familiei regale, a fost gestul final al acestei escrocherii. Dacă mimaseră sentimente monarhiste doar pentru a îşi recupera proprietăţile pierdute în 1947 de tatăl lor, copii regelui Mihai au dorit mai mult- să fie recunoscuţi şi legitimaţi ca „prinţese” şi „prinţi” şi să îşi facă o mică „curte regală”. Deh, milionarul dacă nu e fudul, parcă nu e milionar destul…

Politicieni şi oameni din societatea civilă au girat această escrocherie morală- a „curţii regale” de la Elisabeta, pentru că acest circ legitima- prin tinichele „regale” (nenumărate decoraţii, ordine şi distincţii), „garden-party”-uri, parastase şi alte evenimente „regeşti”, o burghezie republicană cu cefe groase şi pedigree de c.a.p.-işti.
Am fost şi noi, fraierii, monarhiştii care am tăcut şi am înghiţit. Mai sunt şi mai fraierii- idolatrii monarhişti, care văd în bâlbele regelui cu vocaţie ratată de mecanic auto, un soi de glas de divin.

Şi da: adevărul doare mult mai rău decât calomnia. Iar adevărul este acela că dacă vrem monarhie, trebuie să refuzăm să mai participăm la circul regizat- pe semnătura regelui, de către rudele necinstite sufleteşte ale acestuia.
Sunt foarte dezamăgit să aflu că la ANRM- organizaţia monarhistă cea mai reprezentativă, nu s-a făcut altceva decât să se reconfirme solidaritatea faţă de un circ „regal”. Dar ce nu face omul pentru o decoraţie în plus….

Eu nu voi vota la niciun referendum pentru restaurarea monarhiei, dacă această restaurare presupune urcarea pe tron a urmaşilor familiei regelui Mihai.

Monarhia înseamnă tradiţie, onoare, demnitate. Dacă nu întruneşte aceste condiţii, atunci prefer republica.

Voevodul Mihai la strung

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s