Episodul 4 din telenovela istorică: „Revoluţia hipsterilor”

Desemnarea, deloc surprinzătoare, a lui Dacian CIoloş ca premier al României închide acest episod din telenovela revoluţiei minionilor hipsteri.
În acest episod am văzut cum războiul dintre SUA şi UE nu a ocolit şi meleagurile scumpei noastre patrii, republica socialistă (a încetat să fie altfel?) România.
Într-un interval de 10 zile, cât a durat episodul nostru- început cu un accident tragic într-un club de rockeri, premierul pro-american al României a demisionat, grupul „generalilor” UNPR, de neatins (din ce motive?) de către DNA, a fost lichidat politic, relaţia cu republica Moldova s-a răcit de parcă am fi în ianuarie şi nu în toamna blândă ce ne înconjoară.
De asemenea, a început contestarea „dinspre societate” a BOR. Preşedintele a forţat pentru prima dată constituţia, introducând ca procedură consultarea „societăţii civile” în desemnarea premierului. În fapt, a fost o formă de a legitima ca „societate civilă” anumite cercuri de interese care oricât de variate ar părea, au un numitor comun- sunt – direct sau indirect- oameni care au avut contact cu portofelul generos al domnului George Soros. Ca şi directorii celor două principale servicii secrete româneşti, în treacăt fie spus….
Între timp, fostul preşedinte al României- în timpul mandatului său foarte anti-rus şi pro-american, a recunoscut deschis faptul că destabilizarea Ucrainei este treabă americană- nu că nu ştiam, dar uzanţele politice fac să se mimeze punctul de vedere oficial până la capăt- să înţelegem că s-a ajuns la un capăt al relaţiei România-SUA?

Nici premierul nou desemnat nu e vreun tehnocrat atipic, un om care să nu provină din „corupta clasă politică românească”. Este vorba de un fost ministru într-un guvern liberal, ajuns apoi comisar european asumat de către PPE. Deci vă daţi seama că dacă îl numea direct Bruxelles-ul nu era mai bine. Sau poate că…?
Altă caracteristică a domnului Cioloş este aceea că e un personaj şters din toate punctele de vedere (de unde şi renumele de tehnocrat, probabil). Întru totul asemănător cu domnul Klaus Iohannis. Ceea ce mă face să mă gândesc la klausificarea României, despre care scriam acum ceva luni- am intuiţie :D.

Aşteptăm cu nerăbdare episodul 5.

images

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s