Este Islamul de vină?

Tot vedem vehiculându-se voci care ne îndeamnă să nu vedem în Islam cauza şi vinovăţia pentru valurile de atentate şi pentru atrocităţile comise în Orientul mijlociu.
Vinovaţi sunt nişte „extremişti”, atunci când nu ni se aruncă vinovăţia în poala victimelor chiar.

Aş putea da un minim grad de încredere acestor teorii, dacă nu am avea toţi acces la informaţii cu privire la realităţile din Islam.

Este destul de uşor să vorbim doar de ISIS- cei mai vizibili în atrocităţile lor în acest moment istoric, ba chiar să aruncăm pe umerii lor toată povara pe care, din corectitudine politică sau prostie, vrem să o luăm de pe urmerii Islamului.
Dar ISIS-ul nu e deloc singur. Uităm de al Qaeda? Ba chiar îi transformăm într-un soi de eroi, doar pentru că se luptă cu cei din ISIS?.
Nu ISIS-ul a avut vreo implicare în teribilul regim talian din Afganistan. Ba ISIS-ul este chiar adversarul unui alt regim teribil de teocraţie islamică- Iranul.
În Arabia Saudită, nu ISIS-ul este cel care face ca ţara „responsabilă cu drepturile omului” în ONU, să aplice sălbatica lege medievală, Sharia.
În Egipt, armata a salvat ţara de o teocraţie- căci Frăţia Musulmană câştigase zdrobitor alegerile.
Uităm de Boko Haram? De organizaţiile islamiste africane, care ţin ţări întregi (Somalia, Eritreea, Libia, Algeria, Mauretania) sub control, de ce să uităm?
De ce să uităm că partidele islamiste câştigă alegeri, că toate cercetările sociologice arată ataşamentul manifestat şi social al musulmanilor faţă de propria lor credinţă?
Nu e ISIS-ul vinovat că musulmanii din toată lumea îşi pun credinţa înaintea a orice.
Nu e ISIS-ul vinovat că în ţările occidentale, mai ales, musulmanii hotărăsc să îşi trăiască viaţa după rigorile Islamului şi contra principiilor vieţii europene? Că încalcă drepturi elementare ale omului pentru că….aşa le spune religia.

Islamul este o religie puternică. Şi este o religie imună la secularism. Mai mult chiar, încă din timpul lui Mahomed, este o religie care se hrăneşte din război. Este o religie a luptei, o religie care se extinde prin ofensivă şi nu prin misionarism din poartă în poartă.

Cea mai mare prostie pe care o putem face- şi factorii noştri decidenţi o fac deja- este să ne uităm la Creştinismul îngenuncheat şi umilit de secularism- şi să spunem că Islamul este la fel, sau poate ajunge la fel.
Secularismul a învins Creştinismul. dar nu poate învinge Islamul. De ce? Pentru că Islamul e prea simplu şi prea aplicat, ca să poată fi digerat de secularism.
Asta nu înseamnă că Islamul poate câştiga războiul împotriva Occidentului. Spun doar că nu îl poate pierde pe datele actuale ale problemei.
În schimb, mentalitatea aceasta corectă politic, care încearcă să ferească Islamul de o vinovăţie care este evidentă şi pentru un copil că o are, nu e inocentă: ea are un scop- să arunce vinovăţia asupra noastră.
Jidhadul luptă contra Occidentului şi Occidentul, ca reacţie, se autoflagelează de zor. După fiecare atentat, noi, creştinii mai mult sau mai puţin secularizaţi, ateii, simplii cetăţeni albi, ne pierdem libertăţi, cedăm mai mult în faţa statelor poliţieneşti, suntem „convinşi” că e chiar patriotism să ne cedăm libertatea serviciilor secrete, armatei şi poliţiei.

Acest lucru distruge democraţia şi toate valorile pe care Occidentul se laudă că le respectă. Ceea ce, chiar, dacă nu duce la islamizare, sigur va fi o victorie a Islamului.

ISIS-prayer-640x400

Publicitate

4 gânduri despre „Este Islamul de vină?

  1. Nu Dle Duca, nu este Islamul de vina. De vina este Occidentul „luminilor” inselatoare per ansamblu. Generatii de politicieni fara Dumnezeu, captivi ai unor ideologii dizolvante, nihiliste care populeaza irational Europa cu musulmani, si o populatie descrestinata, amortita, inrobita de placeri care le accepta indiferenta deciziile, Elite care ii duc la marginea prapastiei iar ei petrec. „What is all this joy about?’ Lasitatea care ii caracterizeaza si pe unii si pe ceilalti este problema prinipala concluziona Soljenitzin in celebrul sau discurs sau de la Harvard. Bucurestiul tocmai s-a aliniat si el complet completandul pe teleghidatul Iohannis cu radioghidatul Ciolos, ca deh, tot stam cu ochii zgaiti la Turnul lui Bruegel. Urmeaza epurarea Bisericii, ca in Grecia? Om vedea. Cert este ca romanii asista pasivi si lasa neo-bolsevicii sa isi desfasoare nestingheriti agenda. Romanii au devenit si ei in ..occidentali.

    Apreciază

  2. Religiile nu sunt de vina pentru maniera si scopul in care UNII oameni le folosesc.
    Am mai avea terorism fara bani ? Intrebarea mea nu este retorica ci „indreapta aratatorul” 🙂 spre finantarea terorismului si spre efectele pe care creatorii de terosism doresc sa le provoace: cotatia pe pietele financiare a petrolului, gazelor naturale, mineralelor, echilibrarea bugetelor de stat prin livrare & consum al productie pt. razboi, samd). Daca am inlocui economia care are la baza realizarea profitului cu un alt tip de econmie, nu am mai avea terorism. Un nou tip de economie ar modifica comportamentele (emotiile / aspiratiile) fiintei umane worldwide. [[Resource based economy vs Profit based economy & Basic Guarantee Income & Free health care, Free education]]. Shift / paradigma – Climate change – cooling & warming,vortex …. spunetii cum vreti. Cu cat intelegem mai repede ce se intampla in lume, cu atat mai putine pierderi de vieti.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s