Un gând teologic despre antisemitism

Cea mai bună dovadă că Dumnezeul Bibliei este cel adevărat e, paradoxal, antisemitismul.

Antisemitismul însoțește de peste 2000 de ani istoria lumii. Poporul evreu a fost și este urât cu o pasiune care nu are nicio explicație pragmatică (în Coreea de Sud și în Japonia există un foarte puternic antisemitism deși nu există evrei, ca să dau un exemplu).
Explicația e exclusiv teologică- stăpânitorul acestei lumi, diavolul, urăște poporul lui Dumnezeu. Iar poporul lui Dumnezeu supraviețuiește miraculos acestei uri. Și va supraviețui până la sfârșitul istoriei.

Același lucru se întâmplă și cu Creștinismul- al doilea copil al Dumnezeului Bibliei: este, constant, de la Nero încoace, cea mai persecutată religie din istoria lumii. Practic nu a fost un singur an în istoria bimilenară a Creștinismului în care sute de oameni să nu fie uciși pentru că sunt creștini…

Cât despre creștinii antisemiți- și Cain l-a ucis pe Abel.

maxresdefault

Publicitate

2 gânduri despre „Un gând teologic despre antisemitism

  1. Dle Duca, a scrie despre explicatii teologice afisand drapelul ars regulat de evreii ortodocsi (stiti, cei care traiesc strict dupa Tora invocata de Dvs mai sus.,) este ca si cum ai cita cuvintele Mantuitorului pe drapelul UE. Intro alta ordine de idei, invitat sa ia parte la festivitatile dupa cucerirea Ierusalimului, Titus raspundea abatut : „nu este niciun merit sa invingi un popor parasit de Dumnezeul sau” – un pagan manat de diavol? Cine stie, cert este ca pe Preotul Anania si pe ceilalti Preoti ai Templului nu Titus l-a asasinat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s