Separarea apelor

Trăim timpul separării apelor.
Ce e cert, e faptul că fiecare dintre noi va trebui să aleagă- la nivel religios, moral, cultural, politic, unde stă şi pentru ce stă în această viaţă.
Unii vor rămâne de partea relativismului moral, cultural şi religios- captivi pasivi de bună-voie ai ciorbei postmoderne.
Se vor crede chiar buni creştini şi oameni morali, ignorându-şi logica şi raţiunea şi amestecând credinţa cu diversele prostii ideologice.
Alţii se vor angaja activ în propagarea acestei pan-ideologii- a cărei forţă quasi-religioasă, se ascunde în spatele aparentei sale slăbiciuni intelectuale.
Alţii vor redescoperi Creştinismul autentic şi Tradiţia, aşezându-se în luptă pentru aceste valori.
Alţii, chiar şi atei, îşi vor da seama că lumea nu e merge cum trebuie şi vor simţi putreziciunea.

Dar cert este că la sfârşit nu va fi nimeni care să poată invoca vreo scuză de genul: „Nu am ales”, „A fost contra voinţei mele”, „Nu aveam de unde să ştiu”.

Thomas Morus quote

Publicitate

3 gânduri despre „Separarea apelor

  1. Crestinismul autentic e pierdut de mult si aici e cea mai mare provocare a Bisericii, sa il aduca inapoi in sufletele oamenilor. Avem foarte multi oameni care merg la biserica, care tin posturi, care se inchina cand trec pe langa o biserica sau se roaga in fiecare zi, dar care fura, mint, mituiesc, barfesc, tin dusmanie, isi aleg lideri corupti, admira hotia, lenea si smecheria. Intr-o tara de crestini autentici, n-aveam liderii pe care ii avem acum, iar modelele din societate ar fi fost cu totul altele. N-am avea coruptia generalizata, lenea si nepasarea de acum.

    Iar daca Biserica se complace in situatia in care este, tolereaza practicele pagane in randul preotilor (cati preoti primesc multi bani ca sa „deschida cartea” sau sa dezlege diferite lucruri?), gandeste mai mult economic decat spiritual, radicalizeaza credinciosii si insista mai mult pe ritual decat pe credinta, atunci o sa piarda tot mai mult.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s