Să scăpăm de 5 idei tâmpite. Măcar de astea…

Eliberează-l pe omul occidental măcar de 5 idei tâmpite şi fixe şi atunci ai salvat Occidentul.
1. Ideea conform căreia civilizaţii opuse pot convieţui paşnic şi creator între ele. Şi aşa auzim imbecilităţi de genul multiculturalismului, corectitudinii politice, relativismului moral şi cultural. Aşa idioţi ajung universitari şi mari intelectuali vorbind despre egalitatea valorică între literatura franceză şi „civilizaţia” maori.
2. Ideea conform căreia civilizaţia noastră este rea, din oficiu, şi vinovata directă pentru toate relele care se întorc împotriva noastră. Şi aşa auzim imbecilităţi de genul; musulmanii au tot dreptul să se răzbune pe noi, după colonialism (când, vai, am construit spitale, şcoli, infrastructură, am oprit tradiţionalul sclavagism! ce teribil), sau de genul: să nu uităm cruciadele! (de parcă cruciadele nu au fost reacţie firească de apărare la sălbatica invazie islamică).
3.Ideea conform căreia umanitatea ar fi o familie minunată, motivată de valori comune: democraţia liberală, libertatea individuală, egalitatea socială, progresul civilizaţional şi, desigur, mirobolanta revelaţie a drepturilor universale ale omului. Şi aşa avem revelaţii periodice: că decolonizarea Africii, departe de a fi un pas înainte, a aruncat continentul într-un război etern, că „primăvara arabă” nu a eliberat popoare pentru democraţie ci pentru a se dedica lui Allah şi Jidhadului, că oamenii pe care îi invităm la noi acasă, ca să se bucure de prosperitatea noastră, vin cu maceta sau vesta cu dinamită la ei.
4. Ideea conform căreia Creştinismul este rău. În cele mai „naşpa” perioade ale istoriei sale, Creştinismul nu a egalat măcar teroarea iacobină, ca să nu mai vorbim de comunism şi de nazism- ideologii tipice născute de mentalitatea acestei brave noi lumi.
5. Ideea stupidă că vreodată istoria s-a construit cu bune intenţii. Aşa, am scăpa poate de imbecilitatea academică conform căreia noi ar trebui să ne punem pielea în băţ pentru democraţia şi libertatea cine ştie cărui trib primitiv şi nu pentru petrolul sau resursele ce stau sub ogorul său.
Asta e, dragii mei. Istoria se face doar pe logica „care pe care”, iar Occidentul, care e un elefant ce luptă cu nişte câini (Islamul radicalizat) riscă să moară ucis de aceşti câini dacă, în loc să îi strivească, se aşează pe jos şi plânge emoţionat pentru că a văzut un documentar le History despre cât de „răi” erau cruciaţii şi ce minunaţi erau musulmanii..
Şi acum să ne bem cafeaua.
unnamed-2_0
Publicitate

4 gânduri despre „Să scăpăm de 5 idei tâmpite. Măcar de astea…

 1. si a 6-a idee tampita : Sa generalizezi si sa etichetezi este bine. Si sa vorbesti despre rasa, religie cand vorbesti despre niste oameni cu probleme la cap.
  In SUA atentate similare, facute de elevi albi, crestini, care implica moartea a unui numar similar de oameni nevinovati se produc. Si alte exemple pot continua.

  Apreciază

 2. Despre ideea 2:

  Prin civilizatia „noastra” eu inteleg „civilizatia occidentala”. Nu putem nega faptul ca aceasta civilizatie occidentala inainte de a construi spitale si scoli (si alea construite tot intr-un scop lucrativ si egoist) a profitat de zonele respective si profita in continuare.

  i) Ce spui tu despre cruciade nu este corect din punct de vedere istoric. Prezint un citat din „The Crusades. The War for the Holy Land” a lui Thomas Asbridge, folosesc traducerea de la Polirom aparuta in 2013, versiunea in engleza http://gen.lib.rus.ec/search.php?req=Thomas+Asbridge&lg_topic=libgen&open=0&view=simple&res=25&phrase=1&column=def:

  „…In realitate, in ajungul cruciadelor, Europa nu era in nici un caz angajata intr-o lupta urgenta pentru supravietuire. Nu exista amenintarea vreunui atac panmediteraneean coerent, pentru ca, desi maurii din Iberia si turcii din Asia Mica aveau o mostenire religioasa comuna, ei nu s-au unit niciodata pentru o cauza comuna.” pag. 33.

  In capitolul urmator din aceeasi carte, Nasterea cruciadelor, vei putea citi cat de manipulator a fost Papa Urban al II-lea, atat in Predica de la Clermont cat si in demersurile sale „diplomatice” de manipulare a Europei. Deci faza cu

  Despre ce oprire a sclavagismului traditional vorbesti cand in America a trebuit sa aiba loc un razboi civil (si acela cu interese) si sa moara un presedinte pentru ca sclavia sa fie abolita? Amendamentul XIII din Constitutie a fost dat in 1865 comparativ „Legiuirea pentru emanciparea tuturor țiganilor din Principatul Țării Românești“ a fost data in 1856.

  Chiar si asa, citeste cartea lui Douglas A. Blackmon, premiu Pulitzer in 2009 – Slavery by Another Name: The Re-Enslavement of Black Americans from the Civil War to World War II sa vezi ce tratament primeau negrii desi Amendamentul XIII fusese de mult timp promulgat.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s