Ipocrizie? Nu. Onestitate

Semnatarii iniţiativei civice pentru protejarea familiei ar fi nu doar proşti ci şi ipocriţi.
Aceasta o spun mai mulţi, între care şi domnul Cristian Tudor Popescu. Domnia sa are chiar un argument în acest sens: sexul anal şi sexul oral fac parte din „pachetul” erotic al multor familii şi cupluri heterosexuale.
La alţi jurnalişti am întâlnit un atac şi mai „hard”: lesbienele ar fi mai protejate de heterosexualii încântaţi de genul acesta de pornografie.
Într-un cuvânt: suntem ipocriţi.
Trecem peste faptul că C.T.P. însuşi este un ipocrit dacă mai poate spune despre el că este jurnalist: a făcut dovada că nu are habar despre ce e vorba în iniţiativa civică.
Iniţiativa civică nu este despre reglementarea vieţii sexuale. Iniţiativa civică este despre o simplă clarificare terminologică în Constituţie, în acord cu legislaţia României şi înţelesul firesc al conceptelor de familie şi de căsătorie.
Iniţiativa nu este nici măcar contra homosexualilor. Nu e menită nici să le ia vreun drept, nici să îi împiedice să îşi ducă viaţa după cum le dictează propria moralitate.
Dar să revenim la acuzaţia aceasta, de „ipocrizie”. Ea este tot mai des utilizată venind dinspre activiştii lgbtiqa şi prietenii lor, pentru că este şi comodă, mai ales dacă foloseşti acuza asta în paralel cu strategia de a prezenta această luptă pentru normalitate ca pe o afacere popească.
Am obosit de câte ori am citit zilele astea apropouri cu privire la diverse comportamente sexuale ale unor clerici din Biserica Catolică, sau chestiuni asemănătoare, scopul fiind unul şi acelaşi: să se transmită ideea că de fapt toată acţiiunea asta împotriva homosexualilor ar fi ipocrită.
Răspunsul este simplu: nu, nu suntem nişte ipocriţi. Suntem milioane de oameni cu păcate şi virtuţi, cu valori diferite între noi, de confesiuni şi chiar de religii diferite. Unii dintre noi sunt oameni cu familii aşezate, frumoase, alţii au familii disfuncţionale şi au trecut prin drama divorţului, alţii sunt oameni care au îmbrăţişat celibatul sacramental (călugări, preoţi), alţii duc o viaţă sexuală libertină, alţii sunt chiar homosexuali, alţii sunt şterşi din punct de vedere sexual, alţii sunt foarte „condimentaţi” din punct de vedere sexual. Unii sunt de dreapta, alţii de stânga, unii conservatori, alţii liberali, alţii socialişti.
Dar nu viaţa sexuală ne-a adunat împreună şi sper să ne ţină împreună în acest demers şi
în ceea ce va urma, ci o virtute atât de ignorată, încât mai că nu se mai vorbeşte despre ea: ONESTITATEA.
Ştim bine cine suntem, ce suntem, cum suntem şi cât suntem. Unii dintre noi încearcă să îşi repare propria viaţă prin intermediul Bisericii, alţii nu. Însă toţi suntem suficient de oneşti ca să ştim că cea mai mare imoralitate şi prostie este să te apuci să decretezi ca normalitate orice lucru anormal care îţi place: fie că e vorba de sex, băutură, drog, idei tâmpite…
Dacă ne îmbolnăvim la cap sau la suflet: alegem dacă să ne vindecăm sau să trăim cu boala, dar nu începem să pretindem lumii ca boala noastră să fie considerată normală, ba chiar să avem parte de vreo recunoaştere socială datorată ei.

Aceasta este marea diferenţă dintre noi şi ei, apărătorii cauzelor homosexuale şi de altă natură: spre deosebire de ei, suntem suficient de oneşti ca să ştim că atunci când greşim, greşim. Ei sunt suficient de ….trişti (da, cred că acesta este cuvântul) încât să creadă că atunci când fac o prostie, aceea este imediat decretată ca….”normalitate” alternativă.

Pentru că dacă decretezi mizeria ca fiind o formă de curăţenie, nu devii curat ci doar deschizi poarta pentru şi mai mare mizerie.

descărcare

Publicitate

4 gânduri despre „Ipocrizie? Nu. Onestitate

  1. Un articol cu viziune ingusta si invechita. Si cred ca detectez si niste minciuni pe ici pe colo. Doar cred… Diferenta e ca eu nu incerc sa va ingradesc in constitutie dreptul la gandire de era medievala.

    Apreciat de 1 persoană

  2. E o zi trista cand niste oameni bolnavi si neputiinciosi (din punct de vedere sa poata alcatuii o familie in adevaratul sens al cuvantului – ma refer la homosexuali) nu numai ca pretind ca ceea ce fac ei este normal si sanatos, dar incearca cu tot din adinsul sa-si impuna punctul lor de vedere asupra restul societatii.

    Si pe langa asta, sunt cativa … care chiar cred gargara asta de „toleranta” si „modernitate” :)))) Fratilor, trage-ti v-o unu altuia in fund, dar macar faceti-o in ascuns, ca restul avem copii de crescut :)))

    Imi vine greu de crezut ca Romanii se lasa atat de influentati de propaganda mizerabila LGBT care vine de la Americani si Europeni.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s