Occident, Creştinism şi Islam în câteva gânduri, totuşi, optimiste

O societate ca să poată să rămână liberă, trebuie să fie responsabilă.
Libertatea nu este un drept ci un privilegiu- lucru pe care îl conştientizăm toţi: altfel ne-am lăsa copiii să conducă maşina sau, în avion fiind, am fi lăsaţi să ne jucăm şi noi în cabina pilotului. Din păcate, conştientizăm relaţia de dependenţă dintre libertate şi responsabilitate doar când ea ţine deja de domeniul evidenţei.
În rest suntem, de vreo 50 de ani, foarte flu-flu. Ne-am eliberat de morala religioasă, ne-am eliberat de canoanele culturale şi morale ale Occidentului şi am ajuns să schimbăm şi realitatea- sau măcar definiţiile ei- după cum ne place.
Am reuşit să ne eliberăm chiar şi de propria conştiinţă: ucidem copii prin avort pentru că aşa ne e mai comod să ne f…m, deşi ne-am inventat o nouă conştiinţă conform căreia trebuie să ne isterizăm civic dacă se sparge nu ştiu ce ou de condor sau eşuează vreo balenă pe nu ştiu ce plajă.
Însă această libertate nu duce la altceva decât la erodarea societăţii. Şi Imperiul Roman a căzut din pricina unui delir moral şi orgiastic, nu a barbarilor. Barbarii au profitat de el. De ce am putea să ne imaginăm că barbarii de la porţile Europei şi Americii noastre nu vor profita de delirul de care, de 50 de ani, suferim? Românii de doar vreo 25, e drept….
În definitiv, viziunea musulmană asupra lumii nu poate avea un alt oponent serios decât viziunea creştină asupra lumii. Şi este singurul oponent pe care musulmanii sunt dispuşi să îl accepte şi să îl trateze cu seriozitate.
America şi Europa „post-creştine”, în fapt dispreţuitor şi tot mai agresiv anti-creştine nu pot oferi o soluţie nici la fundamentalismul islamic, nici la misionarismul islamic. Pentru că pur şi simplu nu au ce opune la nivel de valori unei viziuni coerente şi concrete asupra lumii (chiar dacă nu adevărate) precum cea oferită de Islam.
Cât despre Creştinism, acesta este într-o retragere ce de multe ori se face în derivă, dar nu înseamnă că nu produce şi repliere.
Bisericile devin tot mai mici numeric, dar indubitabil cresc în calitate. Parohiile, diecezele- eparhiile, devin actori tot mai importanţi social şi este tot mai greu să găseşti comunitate creştină în Occident care să nu se consolideze în urma acestei campanii anti-creştine.
Desigur, sunt şi multe situaţii de criză şi de derivă. Relativismul e o problemă pentru multe Biserici ca instituţie, şi, foarte probabil, multe comunităţi creştine se vor dilua până la dispariţie. Dar întoarcerea aceasta în catacombe, divorţul definitiv dintre Biserică şi Stat, nu fac decât să ajute la renaşterea unui Creştinism mult mai autentic.
De asemenea, Creştinismul este în plină ofensivă în alte părţi ale lumii, cei care îi cântă prohodul fiind foarte departe de adevăr. Biserica Catolică şi comunităţile ecleziale evanghelice au transformat Coreea într-o ţară majoritar creştină şi „ameninţă” să transforme China în cea mai mare naţiune creştină în vreo 20-30 de ani.
Ba chiar în ţări musulmane, convertirile la creştinism devin adevărate fenomene sociale.
Deci eu aş separa destul de ferm criza Occidentului (Europa. plus SUA, Canada, etc) de criza Creştinismului occidental- care este doar o reaşezare a Bisericii.
Biserica a supravieţuit prigoanei romane- ba chiar a crescut numeric în ciuda ei. A supravieţuit căderii Romei deja creştine. A supravieţuit barbarilor deveniţi europeni, ba chiar i-a civilizat pe aceştia.
A supravieţuit Iluminismului şi ideologiilor modernismului. O să supravieţuiască şi postmodernismului.

Cât despre civilizaţia Occidentului, propriul său cancer al libertinajului relativist, o va îngropa. Ce va apărea în locul ei? O să trăim şi o să vedem: pentru că Europa cu tot ce înseamnă ea bun, va supravieţui cum a mai supravieţuit din ruinele Occidentului: prin Biserică. 🙂

13450099_10206832449195604_3820462200328347654_n

Publicitate

2 gânduri despre „Occident, Creştinism şi Islam în câteva gânduri, totuşi, optimiste

 1. “Lucifer doreste sa faca un Guvern mondial si o religie mondiala, unind toate religiile intr-una. Vrea sa faca cea mai rea cu putinta forma de religie. Va lua chipul unei biserici care chipurile Il iubeste pe Mesia si, in numele iubirii, va uni toate bisericile, si pe cele pagane si pe cele pseudo-crestine si pe cei care nu cred in Dumnezeu.

  Cand veti vedea aceste lucruri sa fie spuse din gura unor oameni chipurile duhovnicesti, patriarhi, preoti sa stiti ca venirea lui Lucifer este aproape si mai ales este aproape ultima confruntare dintre diavol si Hristos. Cand veti vedea acestea, sa stiti ca au inceput a doua oara prigoana, patimile Domnului nostru. Pentru ca sa inceapa aceasta prigoana diavolul a pregatit terenul inrobind constiintele, natiunile, conducatorii statelor lumii, sa inrobeasca insasi supravietuirea oamenilor, care va fi in mainile lui. Cand un om nu are ce manca, ar face orice ca sa aiba putina mancare.

  Ceea ce nu au inteles conducatorii nostri este ca acest razboi nu este in primul rand impotriva oamenilor si a statelor, este in principal impotriva lui Hristos. Veti vedea in curand ca vor vrea sa faca cat mai multe moschei si vor incerca sa stearga semnul crucii chiar si de pe steagul nostru. Tot ce va aminti de numele lui Hristos si de dragostea Lui va fi distrus si sa stiti ca atunci va incepe marea prigoana.

  Veti vedea cum musulmanii, ateii, budistii vor fi lasati sa faca ce vor dori. Ce fac musulmanii? Ce religie spune sa omori oameni? Oare Dumnezeu cel milostiv vrea asa ceva? Vor fi lasati sa ne distruga bisericile, sa violeze femei crestine, vor distruge satele crestine. Veti vedea in curand ca se vor intampla acestea. La inceput vor incepe in alta parte si apoi vor ajunge si la noi.”

  Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/04/26/parintele-elpidie-al-3-lea-razboi-mondial-religie-universala-foamete-provizii-alimente-disperare-cipru-grecia-distrugerea-turciei-dictatura-control-pecete-cipuri-prigoana-sfinti-incredere-dumnezeu/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s