Gânduri prilejuite de Summitul NATO

După ce am intrat în NATO, armata română a fost considerată prea mare, urmând să fie redusă la un efectiv de 75 de mii de oameni- toţi angajaţi.
Dintre cei 75.000, circa 45.800 vor reprezenta forțele terestre, circa 13.250 forțele aeriene și 6.800 forțele navale, restul de 8.800 având alte sarcini, ne spune Wikipedia despre armata română.
Acum aflăm că România este în pericol de a fi invadată de armata rusă şi ca atare este necesară o prezenţă armată străină de 5000 -6000 de militari, pe teritoriul naţional.
Trecem peste întrebarea firească: dacă mai e nevoie de trupe, de ce să nu permitem armatei române să îşi mărească efectivele cu încă 6000 de militari?
Desigur, cu ajutorul unor specialişti din ţările NATO, am putea să organizăm în România nu un batalion de o mie de oameni în Dobrogea, ci 5 batalioane, de 5000 de oameni, care să apere ţara de orice invadator.
Mai mult decât atât, avem deja câteva mii de militari români care au deja experienţă de luptă prin mai multe ţări ale lumii. Nu ar putea fi ei activaţi în această brigadă de „străjeri” neosteniţi, gata pregătiţi să apere România?
Dacă NATO, îngrijorat cu privire la soarta României, ne-ar fi explicat că e nevoie de 100 de mii de militari profesionişti care să ajute armata română, nu aş fi comentat nimic.
Poate că pericolul e atât de mare încât armata noastră, redusă la jumătate la solicitarea NATO (!), chiar să nu îi facă faţă şi atunci aş fi acceptat şi eu, cu tot orgoliul meu naţional, că avem nevoie de zeci de mii de trupe străine, dar aliate, pe teritoriul naţional
Însă când NATO şi SUA, discută despre o forţă de reacţie de câteva mii de oameni- undeva la 10 la sută din efectivele armatei române, se ivesc întrebări legitime:
1. De ce nu poate armata română, al cărei obiectiv principal este apărarea României, să organizeze singură această forţă de reacţie pe teritoriul ţării?
2. De ce e musai nevoie de trupe străine, chiar şi aliate, pe teritoriul românesc?

3. De ce ne-a mai cerut NATO să ne reducem drastic armata dacă a ajuns apoi la concluzia că e prea mică? Nu e cumva un semn că NATO e o alianţă puţin credibilă?

39.si

Publicitate

5 gânduri despre „Gânduri prilejuite de Summitul NATO

 1. fiindca o agresiune armata, fie ea conventionala sau prin mult vehiculatul „razboi hibrid”, impotriva unor trupe autohtone ar lasa opinia publica internationala rece… nu acelasi lucru s-ar intampla daca cei atacati ar fi americani, englezi sau francezi…

  Apreciază

 2. Draga Bogdanele, sau oricum te-ai numi,

  Ar fi trebuit sa gandesti,cu portiunea de cerebel care iti mai functioneaza,ca Rusia nu va indrazni niciodata sa atace o Romanie in care se afla trupele unor puteri nucleare, fie ele si reduse numeric.
  Aici nu vorbim despre 5000 de soldati ai NATO,dragalasule,vorbim despre o actiune de descurajare a imperialismului rusesc, care nu se mai sfieste sa visrze cu voce tare la o Rusie intinsa de la Dublin la Vladivostok.
  Prin urmare ,nu mai fa tu pe niznaiul, cva te rad fetele,mai ales ca stii foarte bine de unde vine primejdia si cine e inamicul !
  Ai inteles ,sau preferi sa faci in continuare pe fecioara neprihanita,numai buna sa fie violata de „eliberatorii”soldati rusi ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s