11 septembrie

Ca să înţelegem 11 septembrie 2001, trebuie să ne aducem aminte de ultima cruciadă din istoria Europei, Trebuie să ne aducem aminte de 11 septembrie 1683, ziua în care trupele regelui polonez Ian Sobieski au spart asediul otoman al Vienei şi au pus astfel capăt ultimei mari tentative a Islamului de cucerire a Europei.
Trebuie să ne aducem aminte şi de 11 septembrie 1697 când, în cadrul aceleiaşi cruciade, a avut loc bătălia decisivă, de la Zenta, în care armata austriacă a principelul Eugeniu de Savoia a distrus oastea sultanului Mustafa al II-lea, marele său vizir pierzându-şi viaţa pe câmpul de luptă.
Pacea de la Karlowitz, de doi ani mai târziu, a dus la pierderea de către otomani a Ungariei, Transilvaniei şi Banatului şi la transformarea Imperiului Otoman în „omul bolnav al Europei”.
Această ultimă cruciadă se mai păstrează în memoria Bisericii Catolice. Fericitul Marco de Aviano, sfântul capucin care a predicat cruciada şi a încurajat pe vienezii asediaţi, este eroul catolic, alături de eroii militari, Sobieski şi Eugeniu de Savoia, al acestui război.
Caendarul catolic menţionează pe 12 septembrie, ziua în care bătălia Vienei s-a încheiat, sărbătoarea Numelui Sfintei Fecioare, dedicată special de papa Pius al X-lea, acestui eveniment istoric.
Tot lui 11 septembrie 1697 datorăm intrarea cafelei în Europa, croissantul şi, după nişte legende nu prea sigure, cappucino (numele trăgându-se, spune legenda, de la Marco de Aviano).
Noi trebuie să ne aducem aminte. Islamiştii nu au uitat, Pentru ben Laden, această dată care a însemnat înfrângerea ultimului Jidhad, era cel mai potrivit moment pentru începerea unui nou Jidhad.

De data aceasta Europa (cu toată extensia sa, SUA) nu mai are regi catolici şi o Biserică care să o apere. De aceea, la 15 ani de la atentatele din SUA, Occidentul s-a islamizat şi mai mult. Iar Islamul a renăscut peste tot în lume…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fericitul Marco de Aviano

 

4 gânduri despre „11 septembrie

  1. nenea bogdan , oare nu stii adevarul despre turnuri ? nu a fost nici un atac! totul a fost o inscenare,  „ei” au minat si daramat cu oameni in ele!!! de ce nu scrii asta ?????????

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s