Trump e reacţia, nu soluţia

Hai să mai lămurim un lucru: victoria lui Donald Trump nu spune altceva decât că majoritatea democratică a americanilor nu doreşte nici eliminarea Creştinismului din societate, nici „căsătorii” homosexuale, nici „discriminare pozitivă” pentru minorităţi, nici imigraţie necontrolată strict, nici corectitudine politică, nici ca SUA să poarte războaie care nu sunt ale sale prin toată lumea.
Victoria lui Donald Trump este votul (disperat) al unei Americi care se încăpăţânează să nu capituleze în faţa unei monstruozităţi ideologice: fascisto-bolşevismul progresist.
Acest fascism progresist este ideologia ce tinde să devină dominantă şi în Uniunea Europeană.
El pretinde atotputernicia Statului, care poate redefini realităţi: cum ar fi viaţa, moartea, familia, căsătoria, normalitatea.
El pretinde oamenilor, ca în 1984 al lui Orwell, să îşi controleze limbajul şi gândirea, după norme corecte ideologic, impuse.
El neagă democraţia, pretinzând că voinţele majoritare ar fi tot timpul periculoase şi trebuiesc controlate. A transformart toleranţa din îngăduinţa majoritarului faţă de minoritar în îngăduinţa minoritarului faţă de majoritar.
El afirmă că nu există ierarhii culturale şi valorice, încercând să ne impună bulversarea valorilor ca stare de fapt.
El descreştinează programatic societatea, pentru că ştie că Biserica este principalul său duşman.
Această ideologie nu a câştigat niciodată alegeri pe cont propriu. Uniunea Europeană, o structură supra-statală gândită pe baza acestei monstruozităţi ideologice, e remarcabilă prin capacitatea sa de a evita orice formă de validare prin vot.
A dobândit în schimb puterea prin dobândirea „hegemoniei culturale” (aşa cum un gânditor bolşevic, Antonio Gramsci, sugerase). A pus controlul pe Universităţi, a pus controlul pe mass-media mainstream, pe organizaţii non-guvernamentale care s-au erijat în societate civilă. S-a infiltrat în partide şi în aparatele de stat, fiecare victorie a sa fiind o victorie împotriva democraţiei şi libertăţii.
Ca şi în cazul comunismului , nazismului sau fascismului, cei ce aparţin acestei ideologii sunt credincioşi adevăraţi, „true belivers”, cele dintâi victime ale propriei lor ideologii.
Tocmai sinceritatea lor în credinţa că această ideologie ar putea aduce idealul iluminist al păcii eterne, al unei lumi pacificate, morale şi împlinite, este energia care îi motivează să îşi aducă contribuţia la distrugerea lumii noastre.
Şi tocmai credinţa lor îi face periculoşi.
Trump nu e o soluţie la această mare problemă. Trump este o reacţie.

Soluţia este realismul evanghelic, realismul social şi realismul politic. Acestea ne spun că această lume nu are cum să devină vreun paradis, că libertatea înseamnă responsabilitate individuală, că egalitatea este imposibilă, că justiţia socială este utopică, că atunci când două civilizaţii se întâlnesc, ciocnirea este inevitabilă, că există o ierarhie a binelui şi frumosului, că democraţia nu e despre moralitate ci despre binele comun şi că prin binele comun trebuie să acceptăm să înţelgem binele unei majorităţi, ideal cât mai extinse.

12064084_698278293606348_1563716814_n (1)

Publicitate

5 gânduri despre „Trump e reacţia, nu soluţia

  1. Din nou , in final , in opinia mea , gresiti . Daca ati vorbit de libertate ca responsabilitate individuala , ce treaba aveti cu binele comun , marota ideologica a socialistilor progresisti in numele careia ei fac toate relele posibile ? Binele comun este cauza acestei noi ideologii fascist-progresiste . Societatea pleaca de la individ , nu de la colectiv .
    Solutia , nu o spun eu , este aducerea statului la functiile lui de baza : Apararea drepturilor si libertatilor individului de orice pericol intern si extern si nimic mai mult . Daca statul se rezuma la asta , libertatea individului creste , taxele si impozitele scad , deci , creste prosperitatea si pacea sociala . Astea le stie toata lumea , dar putini mai au curaj sa creada in ele pentru a le impune .
    Poate nu am inteles eu bine despre binele comun al unei majoritati cat mai largi .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s