Aderarea ca proiect de țară

 

E neadevărat că nu avem proiect de țară.
Din 1989 încoace proiectul nostru de țară a fost constant aderarea/integrarea la ceva.
Mai întâi am dorit să aderăm la Consiliul Europei, apoi la Grupul de la Vișegrad, care ne-a dat papucii, apoi la Uniunea Europeană și la NATO.
Aderarea la UE și la NATO a fost singura temă care a întrunit acordul tuturor: de la extrema dreaptă la extrema stângă, trecând prin toate culorile politice, România a știut ce vrea: să adere la UE și la NATO.
Am mers până la exagerări: cred că suntem țara europeană cu cele mai multe steaguri UE utilizate. Nu e instituție care să nu arboreze la orice tricolor și un steag UE, ceea ce ne face cumva unici, prin raport cu țările din Occident, unde prezența simbolurilor UE este mult mai discretă.
Ce să mai vorbim de steagul NATO, care la un moment dat ajunsese să fluture chiar și prin gări și halte feroviare, ca semn al angajamentului nostru euro-atlantic…
Aderând la UE și la NATO se putea spune că am rămas în criză de proiect de țară. Dar am găsit alte aderări cărora să ne dedicăm cu o speranță vrednică de așteptarea lui Mesia. Acum vrem să aderăm la zona Schengen și la zona Euro.
Și atunci când ni se spune politicos, dar direct, că zona Schengen nu doar că nu e pentru noi, ci nu mai e funcționabilă, sărim cu fluturatul speranței că vom ajunge în zona Euro. Când zona Euro se mai scutură, ne întoarcem privirile rugătoare spre cei care ne pot măcar promite că, într-un timp nedefinit, vom intra în Schengen… Și tot așa.
cameron-uk-europe
Publicitate

2 gânduri despre „Aderarea ca proiect de țară

 1. Nu era mai buna, inca in 25 Decembrie 89 asteptarea nemijlocita a Celei de-a Doua Veniri a Nazarineanului?

  Porcul si Scroafa ( pardon Berbecul si Oaia ) fusesera sacrificati de Marii Preoti, sangele lor a stropit din belsug Altarul de la Targoviste, Marea Sarbatoare a Libertatii putea asadar incepe.Totusi se pare ca ritualul nu a fost executat cum trebuie in toate detaliile si Zeitatea ( Marele Arhitect ) nu s-a indurat de sarmana tarisoara. Poate daca erau dusi si sacrificati pe Vf. Omul efectul era amplificat … la nivel galactic, dar ce spun – cosmic chiar.
  Ar putea fi insa dezgropati si ” arsi de tot”, eventual la Sarmisegetuza, cu funeralii internationale. Poate vine si familia Clinton, domnul s-a specializat pe inmormantari, dar se pare ca doamna nu si-a revenit din Marea Surpriza.
  Acum, ca Antichristul a sosit deja – ceea ce e un semn bun- in serile senine indreptati-va privirile spre cer! Nu pot crede ca Nazarineanul va veni pe timp de ploaie…

  Harul Domnului Iisus Hristos sa fie cu voi cu toti! Amin

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s