Cu nord-coreenii e de glumit

Regimul nord-coreean supraviețuia cu greu, rezemându-se pe o singură obsesie, indusă propagandistic în capetele sărmanilor coreeni: aceea că războiul este iminent și americanii nu au altceva de făcut decât să vrea să cucerească Coreea de Nord.
 
Regimul începea să scârțâie de fiecare dată când istoria se întorcea contra propagandei: cum se prindeau nord-coreenii că americanii nu erau niște criminali războinici și că războiul nu e o amenințare ce nu poate fi înlăturată, începea să slăbească și autoritatea familiei Kim.
De aceea, familia Kim controla cu foarte multă atenție orice contact al nord-coreenilor cu Occidentul, jucând un foarte pervers dans în care mimau deschiderea față de occidentali, dar și accentuând periodic accentul pus pe doctrina Șongun și ideologia Ciuce, acasă.
 
Acum, din rațiuni care scapă oricărei priviri raționale (dar care ascunde mai degrabă nevoia SUA de a se confrunta cu China- adevăratul lor adversar), americanii oferă un cadou neprețuit micului Kim. Nord-coreenii, poate cel mai îndoctrinat popor din lume, află acum inclusiv din presa occidentală că propaganda nu i-a mințit: sunt amenințați, războiul e inevitabil și singura lor șansă e să fie una cu liderul lor.
 
Un război în zonă va fi un dezastru comparabil ca număr de morți cu al doilea război mondial.
Nord coreenii nu se vor teme să folosească armamentul nuclear pentru că țara lor, filosofia lor de viață, s-a construit din 1948 încoace pe o singură idee: aceea că războiul este iminent și că odată început nu au altă alternativă decât să îl câștige sau să moară.
Dacă Hitler a dresat în 12 ani o națiune ca cea germană, convingând-o să lupte până nu mai rămăsese în Berlin piatră pe piatră, vă închipuiți ce a făcut familia Kim în 70 de ani cu poporul nord-coreean?
 De aceea cu nord-coreenii este doar de glumit: căci doar o atitudine relaxată, care să distrugă din interior mitul războinic al ideologiei nord-coreene, ar fi putut să schimbe cu ceva soarta acestui popor nefericit….
636380505142448097-AP-North-Korea-What-Pyongyang-Wants
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s