Predica domnului Klemm de pe Muntele de cadavre al Holocaustului…

Nu cred că trebuie trecut prea ușor peste declarațiile ambasadorului Klemm, prilejuite de Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului. Pentru că am asistat, cred eu, la întoarcerea unei mentalități sovietice.

Așa cum ambasadorul sovietic sosea în anii 50 la diverse evenimente comemorative din România (că era revoluția lui Tudor Vladimirescu sau celebrarea bătăliei de la Rovine) și făcea în așa fel încât acel eveniment istoric să fie de fapf prilej de a scoate din joben învățături marxist-leniniste, iată că îl vedem pe ambasadorul american la București profitând de ocazia comemorării Holocaustului pentru a mai face un lobby pentru corporațiile multinaționale și pentru a pune etichete acuzatoare pe frunțile celor care nu împărtășesc aceleași valori ca dânsul.
Fără să piardă prea mult vremea cu subiectul evenimentului: comemorarea unui Holocaust (cel comis de către statul român) foarte puțin înțeles și asumat în societatea românească), domnul Klemm trece la ce îl doare.

Să vedem ce spune ambasadorul:

”Şi totuşi astăzi, cei care se opun liberalismului şi îmbrăţişează naţionalismul economic caută din nou să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi pe cei din afara ei. Fac acest lucru direct, prin manifestaţii naţionaliste şi vandalizarea memorialelor şi a cimitirelor. Dar fac acest lucru şi indirect, prin atacarea companiilor multinaţionale şi prin aluzii la pretinse şi presupus infame legături evreieşti ale unor întreprinderi legitime cu scopul de a crea animozitate şi de a prezenta concluzii funeste.”

Declarația este cu atât mai amuzantă cu cât președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a câștigat alegerile prezidențiale pe un discurs ce purta mesajul naționalismului economic.
De asemenea, dintr-o lovitură de geniu pierdut pe Dâmbovița a domnului Klemm, aflăm că toți papii Bisericii Catolice de până în zilele noastre ar fi niște antisemiți doar pentru că au exprimat, toți, îngrijorări serioase și ferme cu privire la morala din spatele liberalismului economic.
Să mai vorbim de atmosfera profund anticapitalistă, nu doar anti-corporatistă, a Universităților americane? Să fie ele cuiburi de antisemitism?

Însă amuzamentul ne piere atunci când vedem că ambasadorul insinuează că cei care ridică semne serioase de întrebare cu privire la finalitățile politice și ideologice ale libertarianismului și cu privire la etica sa, ar fi niște skinheads și neonaziști, foarte asemănători cu cei care vandalizează cimitirele și sinagogile, sau pierd vremea scriind inepții conspiraționiste. Deci papa Ioan Paul al II-lea era skinhead, că avea părul mai rar. Iar Benedict și Francisc sunt niște neonazi din pricina dubiilor lor cu privire la o economie care nu pune ca prioritate omul ci profitul.

Dar domnul Klemm nu se oprește aici: din discursul său deducem că valorile euro-atlantice nu sunt sinonime nici cu pacea, nici cu democrația, nici măcar cu ideea de bunăstare generală ci sunt de fapt sinonime, cel puțin pentru domnia sa, cu protejarea intereselor multinaționalelor.

În România, cum spuneam mai sus, Holocaustul este încă o temă neasumată: românii refuză încă să accepte adevărul trist- țara noastră s-a făcut părtașă la crima Soahului.
În același timp, în România orice e american și occidental se bucură de statutul de fetiș religios: țara noastră chiar și fără să înțeleagă nimic din ce sunt alea, e ferm angajată înspre „valorile euro-atlantice”. Mai ales dacă e rost de vreo emigrare după….
De aceea discursul ambasadorului SUA e dublu- șocant: pe de o parte ignoră Holocaustul pentru a putea vorbi de ce îl doare pe domnia sa (sau, mă rog, pe finanțatorii domniei sale), pe de altă parte dă apă la moară chiar antisemiților, care văd cum omul cu cea mai mare autoritate din România, se urcă cu aroganță pe muntele de cadavre ale celor uciși în Soah (domnul Klemm are origini germane, deci își permite) pentru a pune de un lobby intelectual pentru un anumit tip de afaceri….

Dar nu e nimic. Se supără Duca, se supără alți câțiva, însă poporul român rămâne ferm angajat în procesul de făurire al euro-atlantismului multilateral dezvoltat… Deci domnul Klemm putea să stea liniștit: e pace în colonie.

12347766_10205608432115942_2653904146970923969_n

Publicitate

4 gânduri despre „Predica domnului Klemm de pe Muntele de cadavre al Holocaustului…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s