Rusofobie

Aștept cu nerăbdare momentul în care o să aflu că Evangheliile au fost scrise în biblioteca Kremlinului, că scena pedepsirii Sodomei a fost scrisă de niște ofțieri în rezervă KGB, care se ocupaseră de homosexuali în fosta URSS, că sub pseudonimul ”apostolul Pavel” a scris de fapt Dughin…
 
Tâmpenia asta cu propaganda rusă este credibilă pentru o parte a societății tocmai că este imbecilă. În definitiv ea funcționează ca un soi de pansament moral pentru niște politicieni,intelectuali și middle class. care nu știu cum să își justifice faptul că sunt în adulter (și încă unul homosexual- sunt niște sodomiți moral și politic) față de tradiția ce până de curând a fost a lor: cea iudeo- creștină.
Iar cea mai bună explicație este aceea că de fapt tot ce se opune lor e „comunism”, ”putinism”, ”dughinism” sau toate acestea la un loc.
 
Desigur, poți foarte ușor, la nivel de discurs intelectual, să arăți că denunțarea degenerării Occidentului, manifestată agresiv și plenar din anii 60 încoace, nu a fost mai niciodată un apanaj al intelectualității sovietice sau estice, care a privit în general cu admirație și invidie, de sub presiunea totalitarismului sovietic, la libertatea chiar degenerată a Occidentului.
Nu trebuie să îți fie simpatic Putin ca să vezi că Occidentul oscilează între acreștinism și anticreștinism. Nu trebuie să ai vreo afinitate cu delirul intelectual al lui Dughin, ca să vezi delirul intelectual al corectitudinii politice, nu trebuie să admiri societatea rusească. ca să recunoști abominația morală pe care papa Ioan Paul al II-lea o numea ”cultura morții” și care este referențială în Occident.
Nu trebuie să vezi în statul rus vreun model de democrație ca să constați derapajul major de la democrație al Uniunii Europene, nu trebuie să admiri armata rusă ca să vezi crimele de război, invadarea unor țări suverane, bombardamente preventive, făcute de Statele Unite.
Nu trebuie să fii vreun admirator al fostei URSS ca să vezi dubla măsură aplicată în politica internațională de către Occident.
Așa cum nu trebuie să fii un cititor de Sputnik ca să vezi că popoarele europene au obosit sub acest amestec de bordel și totalitarism care se vrea noua ideologie a Occidentului.
 
Însă dacă vezi tot acest declin moral și civilizațional ca pe o conspirație kaghebistă, atunci conștiința ta este cel puțin pe moment pansată.
E exact aceeași logica ca și în stalinism: și acolo se explica bolșevicilor că de fapt comunismul merge, că socialismul ar aduce imediat prosperitate dacă nu ar fi de fapt imperialiștii din exterior și sabotorii năimiți de ei în interior.
Duca
Publicitate

Un gând despre „Rusofobie

  1. Rusii, acesti „luminatori” ai occidentului, orientului si ai intregului univers sunt niste ganditori innascuti (vezi Petre Tutea), niste pacifisti convinsi, niste vizionari al caror suflet curat si pur, plin de bunatate nu-l mai putem percepe acum la adevarata lui valoare din cauza pacatelor noastre. Multumim tovarase Bogdan ca ne luminezi si pe noi amaritii si ne impartasesti din viziunea ta pacifista asupra lumii. Oricum, bunicul imi povestea despre cat de umani erau acesti adevarati „gentlemani” cand au venit in ’44 in Romania si cat de impresionat era de purtarea lor galanta, de manierele ireprosabile si de corectitudinea desavarsita de care dadeau ei dovada. Datorita lor si a doctrinei comuniste pe care ei ne-au impartasit-o cu atat de mare generozitate, incepand cu anul 1944, ne-am dezvoltat intr-un ritm atat de accelerat, incat toate tarile occidentale erau invidioase si ne urau sincer pentru asta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s