Divide et impera

 
Care e secretul victoriei normalității în România? O alianță a bunului simț.
Ortodocși, catolici, evanghelici, baptiști, adventiști, penticostali, musulmani, evrei, atei, pesediști, liberali, udemeriști, useriști (sau, mă rog, foști useriști), peremiști, apolitici, heterosexuali și homosexuali care simțim că țara și lumea nu merg bine și credem că trebuie să regândim lucrurile într-o logică de bun simț: acesta este secretul victoriei noastre împotriva Sistemului.
 
Secretul victoriei lor? Divizarea noastră.
Opinia unui senator PSD (cunoscut pentru pozițiile sale foarte clare împotriva sistemului) cu privire la partizanii din munți este decupată din context, ambalată inteligent, umflată cu steroizii isterizării mediatice și livrată publicului.
Care public? Tocmai publicul care se găsește în alianța aceasta, a bunului simț. Și de aici începe sfâșierea, cearta.
 
Se scapă un episod cel puțin neinspirat dintr-un serial elogiativ la adresa patriarhului Justinian, care repetă minciunile propagandistice cu care se autoiluzionează din 1948 încoace istoricii bisericești ortodocși. Acesta provoacă o iritare firească din partea mediilor catolice.
Ca un făcut, un cont (presupus al Trinitas) începe să reclame pe Facebook comentariile critice la adresa serialului cu Justinian, o parte din presă (aceeași care a umflat și povestea cu senatorul Șerban Nicolae) preia subiectul și începe să îl ruleze pentru a stimula iritarea.
 
Sunt curios ce vor mai încerca și pe mai departe.
Ce e sigur e că ei știu care e slăbiciunea noastră: pe noi nu ne unește credința, nici crezul politic, nici măcar vreo pasiune comună. Pe noi ne unește doar faptul că bunul nostru simț ne-a făcut imuni la lozincile, modele, ideologiile și mofturile bravei lumi noi.
 
Și mai știu ei ceva: că singura lor șansă este să ne încaiere între noi. Căci oricât de numeroși ar fi ortodocșii, nu vor putea face nimic social fără know-how-ul (și banii!) catolic și evanghelic. Căci oricât de supărați suntem pe lipsa de virilitate a PSD, nu există alternativă politică la partidul ăsta, căci atât poate electoratul ăsta românesc.
Le va reuși?
Duca
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s