Lupul dacic

Mie îmi place mult logo-ul ăla cu lupul dacic. Cred că ar putea fi folosit foarte bine și ca logo de țară (frunza aia e dureros de stupidă).
Da. Dacii sunt strămoșii noștri cam în aceeași măsură în care galii sunt strămoșii francezilor. Dar francezii se laudă cu Vercingetorix iar personajele de B.D. Asterix și Obelix sunt un brand național, deja.
Probabil au și ei galo-pații lor așa cum avem și noi secta noastră amuzantă de dacopați. Dar acum nu o să renunți la istoria dacilor și potențialul lor pentru o mitologie națională sănătoasă, din cauză de Napoleon Săvescu, Roxin, Oreste și Dan Puric…
Văd acum că logo-ul e atacat pentru că nu ar fi suficient de pro-european, că pare ofensiv.
Cei care vin cu asemenea critici sunt însă cam cei care din atâta admirație față de Occident și față de Uniunea Europeană au contribuit la capitularea necondiționată a României în fața ideologiilor care bântuie Europa și America….
Chiar e atât de greu de înțeles, atât de dacopați cât și de occidentopați că orice popor, mai ales un popor cu criză identitară, precum cel român, are nevoie de o mitologie națională echilibrată, inspirată din istoria reală, cu bune și cu rele, pe măsura posibilităților noastre?
Și că această mitologie nu poate să fie nici gargară legionaroidă cu România ca buric al pământului, grădină a Maicii Domnului, locul de naștere a civilizației și model de … nu am idee de ce, pentru toată galaxia?
Dar nu poate fi nici o poveste bdsm de submisivitate și mimetism erotic și intelectual față de orice rahat care se screme în vreo capitală nord-americană sau vest-europeană?
Avem nevoie de redobândirea încrederii în noi. Iar pentru asta trebuie să scăpăm atât de mizeriile naționaliste care construiesc o Românie foarte străină de realitatea românească, dar și de porcăriile pro-occidentaliste ale fascinației față de toți faliții Americii, Angliei, Franței sau Germaniei….
Iar logo-ul ăsta care ne va reprezenta în UE în cele 6 luni de președinție cred că ne poate ajuta.
lup dacic
Publicitate

Un gând despre „Lupul dacic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s