Ia românească la Londra

Cei de la ICR au făcut un proiect de promovare a României și iei românești în lume: ”RomânIA centenară”.
Cum ia se pretează la hipsteri și e oricum o variantă mișto de îmbrăcat pentru primăvară-vară, nu e deloc o idee rea să îmbrăcăm pe hipsterii din toată lumea în ii mai mult sau mai puțin autentice (știți că prietenii chinezi fabrică deja ii, nu?).
 
Ei, apare un clip făcut de ICR London (orașul ăla european unde albii nu mai sunt majoritari de ceva ani- e un fapt) pentru promovarea iei în….Londra.
În clip, o tipă drăguță, negresă, se plimbă prin Londra îmbrăcată în ie. Chiar arată bine și își atinge scopul.
 
Dar să te ții isterie la naționaliștii români (asta la două luni după ce se lansase clipul): conspirație!, vor să încurajeze migranții!, vor să ne inducă ideea că România va fi africanizată!
Isterie, conspirație și foarte mult rasism, nici măcar mascat. 
 
Trec peste faptul că la români nu ține (dar la cine o ține?) mitul arian și că poți găsi printre români tipologiile cele mai variate: bruneti, sateni, blonzi, mongoloizi, țigănoși. Trec și peste faptul că acest lucru este surprins în balada noastră ”tradițională” Miorița, unde ciobănașul are părul precum ”pana corbului” și mustața precum ”spicul grâului” (iar o să fiu atacat ca hulitor al valorilor naționale, care nu știe ce e frumosul rhomânesc).
Dar parcă nu aș trece peste faptul că sunt destui români care nu sunt cu origini europene. Unii sunt mulatri, precum părintele Eduard Fartan, alții sunt de origine arabă, precum doctorul Raed Arafat, dar care nu sunt mai puțin români decât badea Cârțan sau Nae Ionescu…
Așa cum nu aș trece peste faptul că….vorbim de promovarea iei în Londra, pentru londonezi, pentru afro-europenii din Londra.
Însă cel mai important lucru de subliniat este că leacul la ideologia multiculturalistă nu e rasismul, așa cum soluția la marxismul cultural nu e nazismul cultural.
Soluția este o cât mai serenă aurea mediocritas: în care valorile umane, creștine, să ne conducă în căutarea binelui comun.
ie london
Publicitate

Un gând despre „Ia românească la Londra

  1. Nu va suparati, dar daca ICR a facut asta, as fi preferat o olteanca ori banateanca draguta, neagra-neagra la fata si la par, ori o maramuresanca sau bucovineana blonda-blonda natural, ori o tatara din Dobrogea. Pentru Dumnezeu, se promoveaza IA romaneasca, nu „imprejmuirea” din frunze de bananier din Lesotho ori Swaziland. Haideti sa gandim un pic (daca se poate).

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s