Mi-am luat primul block pe Facebook…

…ceea ce nu e o problemă, în mod necesar. E chiar un soi de ”șabat” binemeritat.

Însă problema este textul ce mi-a fost șters și pentru care am primit block:

”Toţi anii 90 am crescut în logica asta: unii îmi spuneau că e cool să ai drept crez în viaţă ura faţă de Iliescu. Aşa eram cu „lumea bună”- îmi spuneau unii. Alţii îmi spuneau că trebuie să urăsc pe ăia care nu au îndurat cu noi comunismul şi vor să îşi ia moşiile înapoi. Mai erau naţionaliştii care mă învăţau să urăsc pe….unguri. Mă credeţi că prima dată când am fost în secuime nu aveam altă ambiţie decât să stârnesc pe „bozgori”? Până şi la teologie m-au învăţat să dispreţuiesc pe ăia care nu sunt ortodocşi. Când să mă deştept şi eu, a venit moda să urăsc pe Năstase- să mă fi pus dracu să nu îl urăsc din toată inima mea, că zburam pe fereastra căminului studenţesc în care stăteam. Apoi a venit o altă dumirire: Băsescu trebuie urât. Prieteni care nu îl urau pe Băsescu ci continuau să urască pe Iliescu- care mie îmi devenise, pe cale de consecinţă, indiferent, nu m-au mai salutat. Ceea ce s-a întâmplat şi cu cei care îl urau pe Băsescu atunci când au descoperit că îmi nuanţez părerile- mă trezeam din coşmarul ăsta vesel, al urii. După aia când am crezut că fac un proiect serios cu nişte oameni, acolo era o singură obsesie, cum să îl urască mai temeinic pe Crin Antonescu. E şi ura generalizată- oameni care ar vota şi o tiranie sângeroasă, doar să vadă sânge de politician curgând din ghilotină Efectiv am obosit de ura asta. A deformat o ţară. Uitaţi-vă la cum sunt manipulaţi tinerii- scoşi cu zecile de mii pe stradă să urască în #colectiv. Am devenit un #colectiv al urii de care profită nişte jigodii.„

Dacă aș fi fost sancționat pentru alte texte, poate prea dure, poate mai neinspirate, aș fi fost mai înțelegător. Vorba lui Băsescu, se poate să fi spus eu ceva care chiar să deranjeze.
Dar pentru acest text doar cineva cu o mentalitate neofascistă mă poate sancționa. Aceștia să fie angajații Facebook?
Dacă un astfel de text poate duce la blocarea mea pentru 24 de ore, sunt sigur că viitorul meu pe Facebook nu e deloc luminos.
Asta e. Voi fi pe Vkontakte, poate mă apuc și de vlog….
Oricum, nu am niciun motiv și niciun chef să tac. 🙂

Duca

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s