De ce e #rezist o mișcare antidemocratică?

Mă întreabă un prieten de ce mișcarea #rezist este antidemocratică.
 
Sunt uimit că nu se prinde toată lumea din prima:
 
1. Mișcarea #rezist contestă un Parlament și un Guvern alese democratic, în urma unor alegeri pe care partidele susținute de #rezistenti le-au pierdut cu scoruri categorice (20 procente PNL (evident, nu toate ale lor, dar PNL a preluat și multe voturi ale mișcării #rezist) și 9 procente USR- deci nici măcar o treime din numărul de voturi).
2. Mișcarea #rezist neagă Parlamentului dreptul de a legifera precum și ordinea constituțională, statul acela de drept, în numele căruia protestează.
3. Preferința mișcării #rezist este pentru instituțiile de forță, implicit pentru instituția procurorilor, pe care o doresc eliberată de orice control democratic și juridic.
4. Îndemnurile la violență în contra Parlamentului (instituția fundamentală a democrației) sunt tot mai multe și tot mai radicale. De altfel și puținii lor reprezentanți din Parlament tratează instituția cu dispreț și cu un comportament de huligani.
5. Printre campaniile mișcării #rezist se remarcă:
– presiune pusă pe diverse companii comerciale să întrerupă contractele de publicitate cu televiziuni care nu sunt favorabile mișcării;
– boicotarea unei edituri și proteste că editurile din România au încă libertatea de a publica ce doresc;
– încurajarea unui jurnalism activist, agresiv,, care să creeze subiecte și să le livreze apoi tezist.
 
Și or mai fi și altele. Dar ce am scris cred că ar trebui să fie suficient pentru orice om de bună credință că mișcarea #rezist este antidemocratică.
Strumfii

6 gânduri despre „De ce e #rezist o mișcare antidemocratică?

  1. Pe un grup, într-un dialog despre achitari…, un soldat rezistent, dă replica:

    „DOSARE ACHITATE DE CINE?
    DE JUDECATORII CORUPTI AI LUI DORNEANU, AI LUI TOADER, AIA CARE AU DAT-O AFARA PE CAMELIA BOGDAN CA L-A BAGAT IN PUSCARIE PE SECURISTUL VOICULESCU? LOCUL PSD ESTE IN AFARA LEGII, LA OUSCARIE SI CU AVERILE CONFISCATE!”
    (nume Florentina Bucur)

    Concluzie: avem cel puțin 2 zeițe.

    Apreciază

  2. La chestii de genul asta te pricepi. Practic, la ceea ce vezi, gasesti explicatia care trebuie. Cind este vorba despre trecut si mai ales cind incepi sa compari cu prezentul, iese o catastrofa. In primul rind tine de scoala pe care-i facut-o. Ai prins invatamintul ca arma de distrugere in masa. Nu stii sa-mi spui nimic despre psihologia educationala si atunci nu intelegi ce se intimpla. Generatiile tarii se impart dupa decade. Cele mai bune sint cele intre 40-60, desigur numai cei proveniti si educati in familiile de oraseni vechi. Dupa 1960 decaderea devine vizibila. Dupa 80 este clara pt ca distrugerile sint f mari. Cei mai rai sint cei aparuti in anii 70, generatia hybrid, educata partial cum trebuie, dar pervertita dupa 90, pt ca nu erau formati in totalitate atunci cind au fost preluati de vestici, care au aplicat pe ei metodele lor, la care nu puteau face fata, pt ca nu aveau de unde sa stie despre ce este vorba.
    Ce vezi acum sint consecintele anilor 50-70. Daca, atunci, Ceausescu n-ar fi inghiti momelile lor, n-ar fi fost ce se vede. Ar fi fost imposibil!
    Sa-ti explic pe scurt: in anii 50, cu ajutorul celor proveniti din mediul rural, au distrus intreaga elita romaneasca, iar in anii 60, cind lui Ceausescu i-au dat niste bani imprumut pt o numita industrializare, sau distrus atit satele cit si orasele, prin dezradacinarea a milioane de sateni. Acestia din urma au venit prin orase plini de ura (iti suna cunoscut?) si cu o dorinta de parvenire cu orice pret, care includea si calcarea peste cadavre. Cind unul a ajuns sa ocupe o functie de conducere au aruncat afara sau au izolat intreaga inteligenta locala. Toti descendentii familiilor vechi si cu traditie au fost eliminati din viata sociala. Si-au dat reguli care le-a permis sa ocupe fabrici si institutii intregi numai cu rude si prieteni de aceeasi provenienta cu a lor. Peste tot si-au format gasti. Iti suna familiar? Devenind majoritari peste tot, dar mai ales in Bucuresti, la modul masiv, nu au fost nevoiti sa se adapteze la viata oraselor ci si-au impus „cultura” lor. Lipsa de identitate este tipica acestor indivizi. Dupa 90 cine au fost cei care au condus? Acesti parveniti din taranime. Basescu, Boc, Nastase si multi altii sint nascuti printr-un sat. Asta inseamna lipsa totala de experienta si imposibilitatea de-a face fata problemelor politice si sociale dintr-o tara. Incapacitatea lor este deja dovedita, asa ca nu trebuie sa explic nimic. Deci prin aceasta miscare strainii si-au asigurat dominarea tarii. Cei scosi in fata de ei nu aveau cum sa le opuna vreodata rezistenta, asa ca au existat doar dupa categorii in care se putea incadra taranimea parvenita: slugi sau masa de manevra. Tefelistii sint descendentii flotantilor, in mare parte ai lui Ceausescu. Intreba-i unde erau familiile lor in 1945 si cu ce anume se ocupau! Comportarea lor este cea tipica categoriei din care provin. Tot asta au facut si bunicii si parintii lor. Ca tu nu ai habar de toate astea tine de faptul ca si tu esti tot o persoana cu acelasi istoric. Familia ta se afla la tara in anul 1945. Se vede, pt ca in tot ceea ce-ai scris apar carentele tipice voua. Mindria si incapatinarea va impiedica sa acceptati ca tot ce stiti este de multe ori fals sau insuficient. Tefelistii sint violenti din aceasta cauza, pt ca nu vad alta cale pt a se impune in societate, deoarece sint constienti de incapacitatea lor, iar alta cale de-a masca aceasta stare de fapt nu sint in stare sa gaseasca. Altceva nu poate apare in Romania deoarece aceeasi „cultura” genereaza acelasi tip de individ. Istoricul flotantiolor este explicabil si prin faptul c-au facut din 1950 drumul de la batalia pt certificate de ilegalisti la diplome de revolutionari si pensii speciale. Da, tefelistii cer pensie speciala, pt ca ei, de eroi ce sint, se bat pt drepturile tuturor. Romania este un stat aflat in stare de disolutie avansata si in curs de disparitie. Asta este si motivul pt care nu vom putea fi ca Ungaria sau Polonia. La noi slugarnicia a ajuns sa fie considerata „intelepciune diplomatica'”.
    I-ai vazut in actiune cu ocazia disparitiei cetateanului Mihai. Nu este nici un rege si nici n-a fost, dar voi nu aveti de unde sa stiti. Cine sa va spuna cind descendentii vostri erau simpli agricultori?! Tot circul a fost menit ca taranimea parvenita sa arate ca este tare „avansata” si stie ce-i aia „civilizatie”. Toti acesti flotanti isi urasc obirsia. Nu pot accepta ca sint doar fii si fice de tarani si muncitori. Comportarea lor este a unor indivizi care provin din familii princiare care au fost pedepsiti pe nedrept in Romania si care vor reveni la rangul lor in clipa in care aceasta tara va fi distrusa.
    Ca o concluzie cele intimplate in perioada 50-70 a insemnat sah si mat! De atunci totul se pravaleste peste noi. Cresterea a fost atit cit sa faca valea mai abrupta ca ei sa fie siguri ca nu ne vom mai ridica. Romanii vechi sint total diferiti de voi! Romani nu pot fi cei care se nasc in Romania ci doar cei care pot deveni romani, iar asta nu se face de la sine, ci cu ceva efort. Criza anilor 80 iti este total straina. Nu o poti explica, pt ca nu ai habar ce-a fost. Se judeca global, nu strict la tara noastra! Globalizarea nu este ceea ce-ai scris si nu este un proces normal, ci unul facut cu bita. Daca tu nu poti vedea asta si n-ai cunostintele necesare, ar fi bine sa lasi concluziile pe seama altora. Globalizat este numai sistemul bancar care foloseste biciul pt a mina turma incotro vor ei. Deci globalizarea nu este un proces normal si nu este necesar. Altfel nu esti crestin. Esti intr-o confuzie totala, pt ca nu stii ce trebuie. Romania nu are nevoie de pseudo romani ca tine tot asa cum nu are nevoie de turma de patrioti vestici. In concluzie viitorul suna f rau! Nu exista cale de imbunatatire, pt ca nu exista decit f putini romani. In plus acestia dispar pe zi ce trece si ramineti numai voi. Daca nu vezi asa urmatorii 7 ani iti vor arata ca te-ai inselat. Din pacate!
    Este f mult de spus si daca m-as apuca sa scriu o carte pe tema asta as avea nevoie de cel putin 500 de pagini cu explicatii, daca nu cumva chiar mai mult. Ca sa va salvati apelati la proverbele romanesti, iar daca sint complicate luati sfatul lui Peggy Bundy: cind ginditi ceva faceti invers ca sa iasa ceva in favoarea voastra.
    Din tel e mai greu de scris. Lipsec virgulele pt ca este greu sa trec mereu in alta parte pt asta. Oricum e clar ce-am scris.

    Apreciază

Lasă un comentariu