Propaganda rusă în România

Când băieții de la unitățile agit-prop de propagare și apărare a ”valorilor euro-atlantice” încep să vorbească de propaganda rusă în România, nu reușesc să ajungă mai departe de a înșirui o listă destul de tristă de conturi de facebook, de bloguri amărâte, de jurnaliști marginali, care sunt prezentați ca fiind …:”vocea Rusiei în România”, ”oamenii lui Putin”, ”oamenii lui Dughin”.
 
Dacă ar fi adevărat ceea ce spun ei (și nu e- eu apar pe unele liste din astea și, dacă mă credeți pe cuvânt, vă spun că nu sunt omul lui Putin sau al lui Dughin și nici ”măcar” al Rusiei), atunci ar trebui să contemplăm toți un eșec categoric a propagandei rusești de aici.
Atât ar putea maica Rusie? Să își rezume influența propagandistică în România pe opiniile unor bloggeri și feisbuchiști mărunți? 🙂
 
Evident, vânătorile de agenți de influență ai lui Putin sunt prostii. Dar nu prostii spuse dezinteresat, Sunt spuse cu dublă țintă:
 
1. E nevoie de menținerea ideii că patria e în pericol, că rușii vor să ocupe gurile Dunării și cum nu mai au forța armată de acum 50 de ani se folosesc de feisbuchiști. Așa se justifică bugete, se plătesc oameni, se inventează subiecte.
 
2. Acuza de ”omul rușilor” e cea mai convenabilă etichetă pe care o poți pune oricui ridică semne rezonabile de întrebare cu privire la subordonarea României intereselor unor puteri occidentale. Sau oricui atrage atenția că oricât ar fi ele de ”euro-atlantice”, ”valori” precum ”mariajele” homosexuale, feminismul radical, ecologismul ca instrument folosit ca armă împotriva dezvoltării economice, multiculturalismul sau corectitudinea politică, sunt deosebit de periculoase și trebuie clar și ferm respinse.
 
Cu alte cuvinte, dacă nu ești de acord cu distrugerea morală a lumii ești…”omul rușilor”. Ești contra corectitudinii politice? Ești ”omul rușilor”. Ești creștin înainte de a fi ”eurom-atlantic”? Categoric ești ”omul rușilor”.
 
În primele luni, chiar ani, după circul de pe Maidan, care a dus la distrugerea Ucrainei, chestia asta cu ”propaganda rusă” a mers destul de bine. Asta în contextul în care se fabricase și un soi de isterie în România, în care zilnic eram informați că o invazie rusească e aproape inevitabilă.
Însă societatea românească și-a mai venit în fire. Românul privește cu invidie spre popoare care au conducători precum Putin sau Orban, care știu să apere interesele țărilor lor, nu simple slugi tremurânde pe la ușile diverselor ambasade hegemone.
A venit patriarhul Chiril la București și nu s-a prăbușit nici ortodoxia, nici neamul românesc.
În schimb au putut vedea cum voința lor, a trei milioane de oameni care au semnat pentru un referendum e amânată sine die pentru că….nu e o voință conformă cu ”valorile euro-atlantice”.
Au descoperit că indiferent de cum votează ei la alegeri, se vor găsi câteva zeci de mii de angajați prin corporații sau fraieri mobilizați de rețele de ong-uri foarte euro-atlantice ca să le conteste și chiar să le schimbe votul.
Au văzut că deși au creștere economică record, deșj motoarele economiei ar putea să ajute la ridicarea reală a nivelului de trai, dăm miliarde de dolari ca să ne apărăm de invazia rusească care, (și aici Hotnews, Larics, Adevărul, Realitatea, Digi24 și alte unități militare de presă ne-o arată), a și început cu niscaiva conturi de facebook, bloguri și site-uri.
 
Și aici ne întoarcem la punctul 1: vă dați seama câți bani din bugetul țării se cheltuiesc ca să se prezinte apoi ca ”propagandă rusă în România” activitatea de Facebook sau blog a unor oameni care își exercită doar, de cele mai multe ori șchiop, libertatea de expresie și de conștiință? 🙂
russia
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s