De unde atâta ură?

Cât de mare să fie răutatea, frustrarea, iritarea, ca să ajungi să vrei răul țării tale doar pentru că majoritatea cetățenilor nu au aceeași viziune politică ca și tine?
 
Mă gândesc aici la Mircea Marian, Monica Macovei, Cristian Preda și cei asemenea lor….
Dacă mă gândesc bine, ani de-a rândul nu am fost de partea câștigătorilor alegerilor. Nu mă consider personal reprezentat de președintele Iohannis așa cum nu m-am considerat reprezentat nici de președintele Băsescu.
În timpul guvernelor Boc nu m-am simțit niciun moment guvernat de ai mei și ani de-a rândul am fost în opoziție, revoltat, supărat, frustrat. Dar niciodată nu am dorit ca cei de la putere să fie sancționați internațional, să guverneze prost. Și nu dintr-un mare patriotism ci dintr-o logică de bun simț: trăiesc în România, depind de economia din România și binele României este în mod necesar binele meu.
 
Însă oamenii ăia, enumerați mai sus, dar și alții ca ei precum și oastea de strânsură de admiratori ai lor, au ajuns să urască România pentru că nu votează cum vor ei.
Probabil în sinea lor au ajuns să urască România atât de tare încât acceptă faptul că fac politică sau presă în țara asta ca pe o meserie bine plătită, dar scârboasă. Dar cum nu sunt buni să facă altceva, sunt de meserie români….
De altfel se și vede în mitingurile lor cum preferă steagurile SUA, UE, NATO, Germaniei, steagurilor românești.
 
E evident pentru orice om rațional și care privește lucrurile cu bun simț că mitingurile din ultimul an, convocate fără nicio motivație reală, fiecare în parte o enormă manipulare, transformate de propagandiști în evenimente quasi-revoluționare, au afectat mai rău economia României decât timiditățile (cauzate tot de presiunea străzii) ale guvernării PSD. Cum să vii investitor în România când tu vezi la televizor că sute de mii de români (de fapt, zeci de mii de hăbăuci în care maeștrii lor cultivă sămânța urii, dar îi numără ”formatorii de opinie” pentru tine până ajung sute de mii, sau chiar milioane) luptă eroic cu Stalin, cu comunismul, cu ”ciuma roșie”? Ce țară stabilă este aceea în care europarlamentari români denunță încălcarea drepturilor omului, instalarea unei dictaturi și cer, ei, cu gura lor, sancționarea României?
Bogdan D1
Publicitate

3 gânduri despre „De unde atâta ură?

  1. Dupa parerea mea, exista doua posibilitati. Prima ar fi ca pur si simplu nu-i intereseaza soarta Romaniei si a oamenilor care traiesc aici, ci isi urmaresc propriile ambitii si interese materiale si profesionale. A doua, ca efectiv doresc sincer transformarea Romaniei in conformitate cu ideologia lor, chiar daca asta inseamna marginalizarea (prin forta, daca e nevoie) a unei bune parti a populatiei. Pentru multi manifestanti, cred ca este valabila a doua varianta; am citit si auzit discutii interminabile intre ei despre restrangerea dreptului de vot pentru anumite categorii sociale (pensionari, oameni cu educatie putina, bugetari, asistati sociali), revenirea la votul cenzitar, interzicerea unor partide politice, suspendarea libertatilor civile pentru „penali”, si asa mai departe.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s