Sputnik

Sputnik este o agenție de presă rusească. Acest lucru nu este ascuns de nimeni, nu lasă loc pentru nicio speculație. Când spui Sputnik, spui Federația Rusă, spui bani guvernamentali ruși.
Nu e loc pentru nicio interpretare ocultă. Așa cum nu e nimic ocult când spui TVR și înțelegi statul român, la fel e și cu Sputnikul.
 
Sputnikul preia- de multe ori fără să binevoiască să ne informeze- articole de pe blog, comentarii de pe Facebook ale unor autori pe care politica lor editorială îi consideră interesanți. Subsemnatul este unul din cei preluați (cred că nu sunt însă douăzeci de texte) de către secția de limbă română a acestui trust de presă rusesc.
Iar nu este loc de nicio teorie a conspirației: preluările sunt publice, asumate cu semnătură, se dă și link-ul de unde s-a făcut preluarea.
Nici dacă aceste preluări ar fi plătite nu ar fi un lucru care să lase loc de speculație: în generalm în lumea civilizată (iar cei de la Sputnik ar trebui să știe 😉 ) colaborările cu presa sunt plătite.
 
Ce vreau să spun?
Povestea Sputnik este enervant de transparentă. Oamenii de acolo nu vor să pară altceva decât sunt: jurnaliști ai unei agenții de presă rusești. Colaboratorii au texte preluate în care spun ceea ce cred, iar opiniile lor (ca să vorbesc de cazul meu, în particular) sunt cunoscute.
Deci nu e loc de nimic ”ocult”, de nimic ascuns. Nu miroase nici măcar a vodcă, ce să mai vorbim de povești cu James Bond?
 
Cu toate acestea, periodic apar articole în diverse platforme de presă românești zis independente, care vorbesc, vorbesc și iar vorbesc despre cum ”propaganda rusă” se inserează societate, despre strategiile secrete prin care otrava gândurilor putinisto- dughiniste se picură în urechile sau ochii ascultătorilor și cititorilor inocenți.
 
În același timp se fac anchete, investigații, care duc la revelații: băieții și fetele alea care luptă independent împotriva corupției din România, de la Rise Project, nu fac muncă voluntară, nu se sacrifică spontan pentru cauză ci primesc zeci și zeci de mii de euro de la ….Ministerul Afacerilor Externe al Olandei, de la guvernul elvețian, de la fundația lui Soros..
Spre deosebire de Sputnik, care e oficial al rușilor, Rise Project este oficial independent, civic, neaoș românesc. Trebuie să te duci cu ANAF-ul să afli că băieții sunt plătiți, ergo, agenți de influență, ai unor guverne străine.
 
Ce mai aflăm? Că domnul Bădiță, cel cu chiloții în metrou dar și cel imortalizat pe Youtube în timp ce își pleznea capul cu o carte (inutil, nici minte nu îi vine la cap, nici ideile din cărți nu intră astfel în tărtăcuță), nu e nici el vreun revoluționar sărman și spontan ci….a primit drepturi de autor de 6500 de euro de la Rise Project.
Dar ce contează? Duca, care ar vrea el să primească 6000 de euro pentru ceea ce scrie, este ”omul rușilor”, ”agentul de influență” al lui Putin pentru că îndrăznește să scrie ceea ce gândește despre degenerarea lumii contemporane, iar Hitter este pictorul de casă al lui Dughin pentru că nu e de acord cu căsătoriile homosexuale… Asta în timp ce domnul Bădiță e un soi de erou în chiloți…..
 
 russia
Publicitate

3 gânduri despre „Sputnik

  1. Doar atat? Eu te citesc frecvent, deoarece rezonez cu foarte multe din principiile tale, nu toate :). Dar nu pot spune ca unii cunoscuti nu te considera „iudeo-bolsevic” si alte formulari din acestea ce nu imi vin acum in minte, formulari des folosite si de Paul Hitter, motiv pentru care nu il mai urmaresc. Nu-mi place cand o persoana are cu totul alte opinii fata de ale mele sa incep sa o fac cu ou si otet, si sa ma dau mare crestin. Din nefericire sunt foarte multi ce vorbesc laudativ de crestinism, de Codreanu, dar nu au ajuns la echilibrul acela de a tolera si pe cei care au alte opinii, picand in extrema si devenind una cu opozantii lor, doar ca in tabere diferite. La tine am gasit fix acel echilibru.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s