Dragă domnule Liviu Pleșoianu, dragi membri ai coaliției de guvernare…..

Ascult un mesaj video al domnului Liviu Pleșoianu în care ne invită pe noi, cei care suntem de acord cu viziunea politică a domniei sale, să ieșim în stradă.
Îmi pare rău, nu voi ieși în stradă.
Și vă voi spune de ce, domnule Pleșoianu.
Nu voi ieși în stradă pentru că v-am votat și, inclusiv datorită votului meu și campaniei de am făcut-o pe aici în toamna lui 2016, ați câștigat alegerile.Iar acum, ca un cetățean decent și responsabil, cum mă consider, aștept să guvernați ca să vă mai votez și în 2020.
Nu înțeleg de ce să ies în stradă pentru dumneavoastră când sunteți la putere și datorită votului meu.
Așa cum nu înțeleg de ce nu au fost modificate legile pe justiție până acum!
Așa cum nu înțeleg de ce nu ați oprit externalizarea profiturilor multinaționalelor!
Așa cum nu înțeleg de ce nu ați organizat referendumul pentru familie!
Așa cum nu înțeleg de ce, la un an și o lună de când guvernați această țară, mai aflu că justiția românească este pe mâinile lui Kovesi și Lazăr, că un serviciu secret (SRI) are ca director pe un fost angajat al lui George Soros!
Ok. Nu mă întorc împotriva dumneavoastră. Mai am răbdare, mai am speranțe, sunt conștient că nu există alternativă la voi, pentru că opoziția a fost spălată pe creier și distrusă.
Dar….să ies în stradă?
Poate că ați vrea să facem și o revoluție, să murim luând cu asalt instituțiile pe care dumneavoastră și colegii dumneavoastră, deși aveți autoritatea instituțională să le schimbați în bine, nu aveți și curajul să o faceți….
Nu, mulțumesc. Rămân în cadrele legale și constituționale. Cred încă în democrație și cred că se poate face schimbarea în bine a României și fără mitinguri și jocuri revoluționare.
 
Apoi dacă ies pe stradă într-un miting neautorizat și ”spontan”, dacă blochez un bulevard al capitalei, cu ce mă deosebesc de cei de care am râs un an de zile că au făcut mitinguri pentru că au pierdut alegeri?
Știu cu ce m-aș deosebi de ei: am câștigat alegerile și tot în stradă am ajuns. Iar asta înseamnă că aș fi mai de cacao decât ei…. Ei măcar sunt în stradă că sunt puțini și impopulari….
Îmi spuneți într-un mesaj video că vreți să simțiți susținerea noastră. Domnule Pleșoianu, atât dumneavoastră cât și colegii dumneavoastră din PSD și ALDE care sunteți în Parlament o simțiți în fiecare lună, când vă intră salariul. Datorită voturilor noastre vă primiți leafa.
Scriu să vă apăr de fiecare dată când cred că trebuie să fiți apărați. Când nemernici au făcut publice telefoanele dumneavoastră ca să vă înjure lumea, eu v-am scris sms-uri ca să vă spun că vă susțin în ce faceți bine.
Vreți să semnez petiții? Semnez și din acelea. Dar nu îmi cereți să ies în stradă, să mă transform în varianta caricaturală a adversarului nostru, ca mitingist ce protestează pentru că…ai lui au ajuns la putere, au, tot datorită nouă și bani de Viagra, dar tot au probleme de potență….
Îl veți suspenda pe președinte?  Voi ieși la referendum să votez pentru demiterea lui.  Însă în intervalul dintre alegeri nu am de ce să ies în stradă, mai ales dacă v-am adus la putere. Intervalul dintre alegeri este timpul în care dumneavoastră să vă faceți treaba iar eu să mă bucur de o guvernare decentă. Sau, după caz, să regret că v-am votat.
Nu o fac. Nu regret. Nu încă. Dar nici nu îmi cereți să devin asemenea mălinboților și papagalilor cu steagul UE și NATO din piața Victoriei, doar că în față la Cotroceni și nu la Guvern.

V-am dat ceva oricum mai valoros decât aruncarea mea în penibilul de mitingist de profesie. V-am dat puterea prin votul meu.  Dacă nu vă e suficientă, dați-vă demisia și măcar știm o treabă…..

Oblomov cel iubit
Publicitate

Un gând despre „Dragă domnule Liviu Pleșoianu, dragi membri ai coaliției de guvernare…..

  1. Situatia tarii este alta, una „speciala”, care nu este simpla deloc! Ce spui tu este valabil in timpuri normale si nu in cele de astazi. I-am vazut pe maretii politicieni si sint un dezastru. F rar cind stie cite unul ce sa spuna sau cum! Sint toti proveniti din taranimea dislocata din sate ,dupa 45 si asta este situtaia. Am vazut 5 (cu indulgenta) care stiu de capul lor. Ce crezi ca pot face acestia?! Nimic! Trebuie tinut cont si de restul lumii. Vesticii sint dresati, (acesta este invatamintul vestic!) de zeci de ani, sa gindeasca in imagini, lucru care n-a fost deloc intimplator. Deci, sustinerea trebuie sa fie vizibila, altfel este una teoretica, care nu conteaza. In trecut ti-am scris despre ce s-a intimplat la noi, in perioada 50-70, motivul si consecintele. Altfel dezbinarea, pt ca asta este discursul tau, nu duce nicaieri. Voi va jucati si credeti ca totul pica de undeva si doar trebuie sa intindeti mina sa luati. Stii de cind au nemtii (RFG) concedii medicale platite si cum le-au obtinut? Din 1970 si s-au obtinut cu lupte de strada, cu morti si raniti. N-ai stiut, dar ai aflat acum. Deci stati acasa, ca „binele” o sa va fie trimis prin posta!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s