Partidul Național Liberal

Discut cu un prieten penelist…
Eu nu cer PNL să se alieze cu PSD. Nici să facă non-combat în fața PSD. Ar fi chiar o prostie.
Cred că PNL TREBUIE să critice ferm PSD pentru prostia făcută cu ”revoluția” lor fiscală, să fie foarte atenți la toate deciziile PSD.
PNL trebuie să atace la baionetă pe proștii din PSD care și-au bătut joc de Centenarul României Mari. Dar să vină cu soluții, cu propuneri concrete.
 
Însă PNL, tocmai că e NAȚIONAL- Liberal, nu poate fi scut pentru multinaționale și bănci.
PNL trebuie să se bată pentru referendumul pentru familie, nu să tacă ticălos doar pentru că PSD susține și el demersul acesta.
PNL nu are niciun motiv să încerce să fie mai idiot decât USR-ul.
Nu are nicio rațiune, nici măcar electorală, ca să se transforme în scut pentru Kovesi, să nu susțină și să nu se implice activ într-o reformă imperativ necesară a justiției din România.
PNL trebuie să dovedească maturitate și responsabilitate și mai ales patriotism.
 
PSD a deschis stingher o cale pentru România: aceea în care țara noastră nu mai pică leșinată de emoție în fața fiecărui comunicat de presă sau postări de facebook a unor ambasade sau organisme statale și internaționale.
Nu e mult. E un început timid dar necesar… Poate că nu vor avea energiile să facă mai mult.
Însă PNL, partidul care a avut lozincă mesajul: ”Prin noi înșine” și care a avut lideri, precum Ion și Ionel Brătianu, care au luptat cu marile puteri pentru interesul României, are o șansă de a folosi ușa întredeschisă de PSD pentru a fi din nou partidul cu care să se mândrească România.
 
Dar e clar că PNL nu poate face nimic cu actualul leadership… Ar avea și ei nevoie de un Congres extraordinar în martie.
În foto, un citat dintr-un lider PNL care nu e de pe vremea Brătienilor, dar care ar trebui să reprezinte starea de spirit din partid de acum:

pnl

2 gânduri despre „Partidul Național Liberal

  1. Numitii liberali sint progresistii marxisti, deci nu au nici o legatura cu ceva din trecut! L-am auzit vorbind pe unul Busoi, un individ groaznic, taran pervenit de ultima speta! Si am mai vazut niste muieri batute in cap cu leuca… Ce sa faci cu descendentii vacarilor, oierilor si altor agricultori?! Nu cumva ceea ce se vede?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s