Ce mai putem face? Să vă spun ce fac eu

Salvarea României nu poate începe decât prin recuperarea societății civile din mâinile rețelei de ong-uri care o controlează acum.
 
Pentru România, această recuperare nu se poate face decât prin deșteptarea conștiinței sociale și civice a cultelor religioase din țară, și mai ales prin trezirea Bisericii Ortodoxe române.
 
Din păcate, BOR suferă (chiar mai mult decât celelalte Biserici Ortodoxe surori, mult mai mult decât Biserica Ortodoxă rusă) de păcatul bizantin al simfoniei. BOR refuză să își asume vocea profetică în societate pentru că nu vrea să strice confortabilul contract social cu statul. BOR este chiar mulțumit cu status quo-ul actual și nu se văd energiile capabile să declanșeze nașterea unei doctrine sociale ortodoxe române și articularea unui discurs și unei pastorale sociale care, inevitabil, va ajunge să conteste punctual atât Statul, cât și UE, cât și modele ideologice care bântuie Europa.
 
Ca situația să fie și mai complicată, în România ca și în toată UE, se poartă un război din ce în ce mai puțin deghizat contra Creștinismului și care atacă tocmai libertatea religioasă și de conștiință a cetățenilor.
Această bătălie prinde cultele din România nepregătite.
 
ONG-ul pe care îl tot pritocesc de ceva vreme împreună cu prieteni, consultându-mă cu diverși oameni cu ceva mai multă greutate și experiență decât mine, îl vreau chiar pe această temă: a libertății religioase și de conștiință.
Va fi nu în serviciul unui cult, nici măcar al Creștinismului, ci în serviciul libertății care odată pierdută, va afecta teribil tocmai Creștinismul și Biserica Ortodoxă română: libertatea de conștiință.
Îl vom lansa, probabil, după Paști: cu o platformă online cu articole și știri despre viața religioasă din România și din zona Mării Negre și Balcani (am ceva acces la resurse documentare pe sectorul acesta) și cu încercarea de a impulsiona, prin participarea la dezbaterea publică, implicarea cultelor din România în viața societății civile românești.
 
E ceea ce eu, cel puțin, mă pricep să fac și cred că trebuie făcut.
Cine dorește să se implice, să susțină un astfel de demers, să participe la efort, este mai mult decât binevenit.
 
Apărarea libertății de conștiință este ultimul bastion. După ce ne-am securizat acest bastion, mai putem spera ceva….
 
P.S. Nu avem încă un nume pentru ong. Un brainstorming pe această temă ne-ar fi util.

Să fim înțelepți ca pisicile 😉

Oblo nelămuritul
Publicitate

2 gânduri despre „Ce mai putem face? Să vă spun ce fac eu

 1. Interesant dar sa plecam de la realitate: BOR este stapanita de erezie, preotii si episcopii sunt eretici, credinciosii se intineaza de erezia ecumenista, se incalca canoanele 15 constantinopol si 45 apostolic, poporul neinformat aluneca la iad; ce solutie se poate gasi?
  Referinte bibliografice http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2018/01/27/sinaxa-ortodoxa-de-la-roman-25-ianuarie-2018/ si
  http://romanortodox.info/predica-ieromonahului-spiridon-de-la-schitul-radeni-in-duminica-ortodoxiei-25-februarie-2018/ si
  http://ortodoxos.ro/2018/01/29/demascarea-minciunilor-spuse-de-neo-ecumenisti/
  Putem comunica pe adresa de email, cu deosebita consideratie, dr. ing. Mihai Raiciu email mihai.raiciu01@gmail.com

  Apreciază

 2. Esential pentru orice crestin azi, altfel ne putem rataci fara „ingradirea ortodoxa de ecumenism”, fara a avea comuniune bisericeasca cu pomenitorii, asa cum ne recomanda Parintii Sf. Munte Athos: Pr. Gavriil de la Panaguda, Pr. Rafail Berestov, Gheron Sava Lavriotul, Pr Hariton , Pr. Efrem Prodromitul etc:
  https://romanortodox.info/sinaxa-ortodoxa-de-la-roman-25-ianuarie-2018/

  cu stima si calde urari de bine,
  Doamne ajuta,

  Mihai Raiciu

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s