Udrea, Bica, DNA și Costa Rica

Pozele cu Udrea și Bica la cumpărături prin Costa Rica nu spun decât că DNA-ul și toată povestea cu lupta anticorupție din România sunt gândite ca o ”telejustiție” ieftină, menită să lichideze politicieni și cercuri de afaceri.

Să mă explic: pe ambele doamne DNA-ul le-a arestat, le-a ținut în cătușe în fața cameramanilor și jurnaliștilor noștri de trei parale, le-a ținut în arest cu lunile, le-a umilit, le-a prezentat ca fiind expresiile supreme ale corupției la feminin.
Nu doar DNA-ul, să fim înțeleși. Au fost judecători care au semnat acele hotărâri de a ține pe femeile astea cu lunile în arest sau sub diverse forme de arest la domiciliu și control judiciar. Au fost și armate de jurnaliști care au muncit la prezentarea lor ca iceberg-ul corupt ce scufundă Titanicul românesc.
Cum nu erau simpatice majorității electoratului, chestia asta a mers.
Dar au trecut lunile, au trecut anii, nici procurori, nici judecători nu au avut cum să le mai țină la ”răcoare” pe cele două femei. Și nici să le condamne. Procesele lor se tergiversează și să nu ne mire dacă peste ani nu vom vedea sentințe definitive care să ducă la….condamnarea României la CEDO.

Cele două doamne, ca și Mazăre de altfel, nu au fugit din țară. Nu au evadat. Pur și simplu au părăsit țara ca niște cetățeni liberi, împotriva cărora procurorii nu mai aveau nicio dovadă ca să le justifice reținerea sau controlul judiciar.

Întrebarea este: dacă erau pline de suspiciuni, care au justificat arestarea lor pentru luni de zile acum ceva vreme, cum de au fost acum libere să plece?
Dacă nu există nicio suspiciune, de ce au fost arestate acum ceva vreme?

Concluzia este simplă: rolul DNA a fost lichidarea lor politică și mediatică. Le-a ieșit cu amândouă.
Acum, paradoxal, și Udrea și Bica sunt mai utile ”statului paralel” în Costa Rica decât în România. Fie și pentru că, uite, se mai plătesc niște agenți să facă pe turiștii prin Caraibe, ca să le fotografieze pe cele două doamne cum beau Cico sau se uită la rochițele chinezești din iarmarocul de lângă plajă. Că a trecut și pentru ele vremea sesiunilor de shopping de la Paris….

Oblo nelămuritul

Publicitate

Un gând despre „Udrea, Bica, DNA și Costa Rica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s