Dispreț față de hipsteri?

Mi se reproșează tonul disprețuitor față de hipsteri.
 
Nu sunt disprețuitor. Este îngrijorat și în același timp ferm. Mi-e frică de voi, recunosc.
Mi-ar fi plăcut să văd că nu am avut dreptate anul trecut, când am vorbit destul de mult despre fascizarea acestei mișcări Rezist.
Nu am fost contrazis de fapte, nu am fost contrazis nici măcar la nivelul argumentelor teoretice. Ba chiar, așa cum prognozasem, revelațiile cu privire la caracterul malign al cancerului numit frumos ”lupta împotriva corupției„, deși au înjumătățit numărul haștagrezistenților, a radicalizat pe cei care au rămas pe poziții.
Prăpastia este mai evidentă acum ca oricând. Și tot mai largă, tot mai adâncă.
Deci nu sunt disprețuitor ci realmente înspăimântat. Nimic din ceea ce faceți, ce spuneți, ce scandați, nu mă face să cred că dacă voi veți controla viitorul, acesta va fi unul bun.
Realmente mi-e frică de voi. Mi-e frică de ura voastră. Mi-e frică pentru țară dar și pentru mine.
De pe acum, când nu sunteți la putere, simt ura voastră agresivă, disprețul vostru față de noi. Știu personal, pentru că unii dintre voi mi-au spus-o direct, precum un prodecan la științe politice, că pentru mine porțile Universității sunt închise atâta timp cât ei sunt acolo.
Și nu sunteți încă la putere. Iar tot ce promiteți când veți ajunge la putere e că tot veți lupta cu noi.
 
În politica democratică, parlamentară, există nenumărate canale de dialog între putere și opoziție. Și oricâte înjurături s-ar rosti public între putere și opoziție, dialogul există pe canale discrete, oamenii comunică între ei, există loc tot timpul pentru a sta la o cafea și a găsi un numitor comun în cele necesare.
Dar voi ați sărit plini de ură chiar pe politicienii voștri care, respectând aceste cutume de bun simț au menținut aceste canale de dialog deschise. Mă uit la ce groaznic i-ați obligat să se schimonosească în isterici fascistoizi pe politicieni altfel onorabili, dar acum speriați că pierd electoratul, așa că devin tovarășii de drum ai isteriei voastre ca să mai prindă încă un ciclu de parlamentar sau poate chiar un guvern…. Mă gândesc mai ales la PNL….
Voi ne urâți și ura voastră nu se domolește ci crește. Iar în fața ei nu pot decât să mai răspund decât cu ironie.
Ieri internetul era plin de etichete puse celor care nu suntem ca noi: de la deja plictisitul, tâmpiți, idioți utili, știrbi, etc., la șobolani, gunoaie, noroi… Iar eu sunt acuzat că vă spun hipsteret :). 
Vă asigur că tot cu ironie voi răspunde și atunci când, dacă Doamne ferește!, veți ajunge la putere, veți începe să vânați pe ”corupții” (ăsta e noul chiabur) ca mine.
Dar vă asigur că din dragoste față de țară și de libertate voi face tot ceea ce îmi stă în puteri ca iacobinismul vostru hipsteresc să nu ajungă la putere.
Da. Recunosc. Mi-e frică de voi. Dar frica este cel mai bun combustibil pentru luptă, vă asigur și de asta.
Bogdan Duca
Publicitate

Un gând despre „Dispreț față de hipsteri?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s