Impresii după miting

Acum să vă spun de atmosfera de la miting: senzația pe care am trăit-o a fost aceea că sunt în România.
O să vedeți probabil fotografii cu țigani, cu țărani, cu oameni mai puțin educați. Au fost și din aceia. Așa cum au fost și ingineri, și medici, și profesori, și studenți ….și hipsteri. Când vorbea Tăriceanu și încercam să aud ce vrea să spună, lângă mine erau doi tineri pe trotinetă.
Căci mitingul acesta a fost un fragment de România reală.
România reală este România pe care, că suntem naționaliști, europeniști, atlantiști, pro-ruși sau filo-turci, trebuie să o acceptăm și să înțelegem că e singura care contează cu adevărat.
Această Românie reală nu e ”pesedistă”. Votează cu PSD-ul pentru că este singurul partid care mai e ancorat în realitățile sale, care nu o disprețuiește, care nu râde de ea superior, sau se revoltă hipsterește, nemulțumit că ”nu avem popor la standarde euro-atlantice”.
Dacă și când PSD-ul nu va mai fi atent la vocile acestei Românii reale, nu îi va mai obține voturile.
 
România reală nu e perfectă. Nu e nici măcar perfectibilă. Dar e România noastră, e țara noastră, e familia noastră, e istoria noastră.
 
Dar hai să revenim la acest fragment de Românie reală care sunt oamenii ce au fost astăzi la miting. Au fost pentru PSD? Da. Pentru că PSD, ALDE și ce mai era pe acolo sunt singurii care au un mesaj coerent pentru urechile României reale.
Dar au fost mai ales pentru că s-au prins de minciuna și putreziciunea din spatele ”luptei anticorupție” Așa cum s-au prins și zeci de mii de oameni care anul trecut au ieșit în stradă să apere DNA-ul dar acum nu o mai fac.
Pur și simplu orice om de bun simț, văzând protocoalele dintre serviciile secrete și justiție, auzind de amploarea ascultărilor în România, auzind înregistrările incredibile cu procurori DNA care nenoroceau vieți pe mărturii inventate și pentru că…așa simțeau ei că sunt tari, văzând-o pe Kovesi cum apără pe acei nenorociți și pe președintele Iohannis cum se face zid pentru șefa DNA, nu are cum să mai apere mafia numită ”lupta anticorupție”.
Ok. Poate să urască PSD-ul mai departe, dar sigur un om rațional și care iubește democrația și libertatea nu mai poate să se facă scut în jurul mizeriei numite pretențios ”statul paralel„.
 
Or acest miting a plecat de la o pretenție de bun simț: să se respecte Constituția și decizia Curții Constituționale de către președintele Iohannis.
S-a spus că oamenii au fost aduși cu de-a sila. Asta este o iluzie bună pentru peneliști și pedeliști, așa cum pesediștii se iluzionau că de fapt zecile de mii de oameni care au ieșit iarna trecută ar fi ieșit plătiți de Soros și nu pentru că erau doar frustrați că pierduseră cu o lună înainte alegerile…
Oamenii au fost siliți să vină de o nevoie reală: de a se face auziți.
Majoritatea românilor trăiesc o frustrare reală după valurile de mitinguri de după 2012, când văd la televizor că câteva zeci de mii de tineri, rupți de realitate, trăind într-o realitate paralelă cu cea a României reale, consideră că problemele lor ar fi de fapt problemele țării.
România reală a fost jignită de hipsteretul urbani care fără să aibă habar ce e aia minerit sau munca în agricultură, se tăvăleau pe asfalt în București sau distrugeau pășunile în Apuseni ca să ”salveze„ Roșia Montană.
România reală a fost șocată să vadă cum un guvern ales legitim a fost înlocuit de un guvern dubios doar pentru că niște mii de tineri au dat vina pe comuniști că nu le asigură condiții de securitate maximă prin cluburile lor dubioase, unde o hipsteresc cu băutură și droguri, rupți de realitatea țării în care trăiesc.
România reală a fost uimită să afle că votul său nu contează și că ”lumea bună„ de la București și Cluj preferă scandările câtorva zeci de mii de hăbăuci urbani votului câtorva milioane….
 
Această Românie reală nu e doar pesedistă. Ar putea fi foarte bine liberală, dacă liberalii ar avea curajul să spună lucrurilor pe nume, lucruri pe care ei le știu, dar le tac „oportun„.
Problema României reale este însă cu o iluzie cultivată pe câteva străzi din București, Cluj, Timișoara și Iași, de câteva zeci de mii de hăbăuci cu mofturi și pretenții de de intelectuali, de elevați, de emancipați, de oameni care au încălțat conversul euroatlantic…
Aceștia sunt o altă Românie, plină de frustrări și, ceea ce e mai grav, plină de ură. Sunt oameni frustrați, cărora le pute această țară. Ei nu iubesc România, se simt sufocați în ea, dar le și convine pe de altă parte să își justifice incompetența dând vina pe comuniști, pe pesediști, pe poporul ”de rahat„ care nu se ridică la standardele lor.
Această altă Românie poate umple piețe. A demonstrat-o și în 1990, a demonstrat-o și în 2017. La fel, poate câștiga alegeri, fie speculând gafele guvernărilor pesediste, fie cu ajutorul direct și vizibil al unor ziși ”parteneri strategici”.
Însă această altă Românie nu poate să guverneze. Și asta pentru că nu poate nici să înțeleagă, nici să iubească țara. Iar singura sa viziune pentru țară este ura și resentimentul….
Bogdan Duca

42 de gânduri despre „Impresii după miting

 1. Eu nu înțeleg și pace…!!!
  Cui se plâng acești oameni, dacă ei sunt la putere și doar ei au obligația să oprească abuzurile DNA și SRI ???!!!
  Cine îi oprește să desființeze aceste ,, instituții de tip mafiot-stalinist”???!!!
  Vă spun tot eu…
  NIMENI….
  Atunci ce nu o fac???!!!
  Din moment ce zac în pușcării oameni nevinovați, de ce nu dau drumul la LEGEA AMNISTIEI PENALE și FISCALE URMATĂ DE OBLIGATIVITATEA CA TOȚI CETĂȚENII SĂ ÎȘI DECLARE AVERILE, despre care eu vorbesc de peste 4 ani???!!!

  Apreciază

  1. nu vedem padurea din cauza copacilor !
   sau mai bine zis nu sant lasati sa o vedem !
   pentru ca, drept este, corect este, sa constientizam in primul rand cine detine puterea in tara noastra. pai vedem clar ca puterea o detin strainii, alogenii, minoritarii adica(total nedemocratic…ce sa vezi) adica occidentalii, americanii, ue, evreii, ungurii, tiganii… prin ambasadele lor, prin „justitia lor independenta”, prin serviciile secrete acaparate de ei, prin economia, corporatiile, multinationalele, bancile, finantele, resursele noastre acaparate de ei…padurile, pamantul agricol stramosesc in mana lor !!!
   ei sant cei care fac abuzuri si impart „justitie” dupa interesul lor! iar interesul lor este continuarea jafului, hotiei, si exterminarea noastra ca popor !!!
   si atunci daca vrem Adevarul, pai sa se faca miting, demonstratie, protest….ce o fi, impotriva acestora cate detin puterea reala, impotriva strainilor, alogenilor, impotriva ocultei iudeomasonice din occidentul „civilizat”, impotriva ambasadelor occidentale, impotriva ue, ussa,nato, fmi, impotriva alogenului si impostorului werner cocotat de strainii lui la Cotroceni, impotriva strainilor de la Nistru pana la Tisa…..care ne jefuiesc la sange sistematic nemteste pas cu pas prin multinationalele si corporatiile lor !!!

   Apreciază

 2. Înr-o țară civilizată și cu o democrație reală, acest miting,ar fi fost „frecție la piciorul de lemn”…adică „ne necesară ”…În Românica noastră ,unde toți nechemații își vîră nasurile coroiate sau cîrne și unde toți șmenarii și răuvoitorii,toți vînzătorii de țară și neam au putere de decizie asupra amărăștenilor, era imperios necesar …Într-o țară vîndută, terminată prin dezbinarea rău intenționată a maselor largi ,unde orice ambasador are drept de veto asupra oricărei decizii luate de către guvern, unde președintele face sluj pe la uși străine, unde se merge cu pîra pe la curți „înalte” ,unde ambiția bolnavă de a conduce tiranic și de a propaga groaza de„inchiziția DNA” sunt la ele acasă, unde se minte și se dezinformează cu rea credință , pe la forurile europene,pentru ca poporul tace îngenunchiat…era nevoie,de o adunare de forță , și încă chiar mai de demult . Nu vreau să fiu înțeles greșit : nu simpatizez măcar, cu nici unul dintre partide, nu fac politică, dar am drept de decizie asupra mea,asupra viitorului alor mei , am dreptul de a ieși în stradă să revendic ceea ce mi se cuvine, să critic ceea ce dezaprob,la politicieni. Sunt european, democrat,sper și liber să mă exprim în limita bunului simț și să nu deranjez pe nimeni, înafara politicienilor,de orice „culoare politică ” or fi ei, dacă ceea ce fac sau ar trebui să facă pentru mine consider că nu fac.Pentru asta i-am votat,inclusiv pe președinte: să mă reprezinte și să mă ajute să trăiesc din ce în ce mai bine … Și cum acest lucru nu se prea întîmpă, de o vreme încoace, am ieșit și-o să mai ies pînă vor înțelege că așa nu se mai poate ! De aproape 30 de ani sper într-o schimbare în bine reală și asist cu disperare la o schimbare reală …din rău ,în mai rău ! Eu, știrbul, incultul,țăranul,în sens peiorativ, prostul cu idei comuniste, eu, ciuma roșie ,sau cum mi-o-ți mai zice, nu mai suport ca niște troglodiți cu bani furați din munca și sudoarea poporului ,să-mi hotărască soarta ! Aveți ceva împotrivă ?… Să fiți sănătoși !… Și eu am suflet ,la fel ca și voi,doar că mult mai curat, și eu vreu să trăiesc bine ,la fel ca și voi, doar că cinstit ,și eu am aceleași drepturi ca și voi , pentru că și eu sunt la fel de român , ca și voi , decît că eu îmi iubesc neamul și țara, ceea ce nu pot spune despre voi , dragi și iubiți politicieni… ce-mi sunteți potrivnici !

  Apreciază

  1. „decat ca eu imi”… Doamneeee!… cred ca iubire de tara inseamna sa fii si cinstit in tara ta si cinstit inseamna sa muncesti inca de mic, munca de mic insemnand sa inveti la scoala si daca esti cinstit si ai muncit la scoala, nu ai cum sa te exprimi cu „decat ca eu…”

   Apreciază

 3. majoritatea de acolo au fost pentru ca au avut transport gratit. au avut ocazia sa vada Bucurestiul si cam atat! nu au venit pentru PSD. Multi dintre e nu stiau de ce se afla acolo

  Apreciază

 4. Medicii, inginerii si tinerii despre care vorbiti au primit tot 50lei? As vrea va rog sa distribuiti macar o singura poza cu acei medici, ingineri sau tineri europeni de la miting. Cu un singur om care a participat pentru ca a vrut, si nu pentru ca a fost adus. Realitatea paralela pe care o invocati este urmatoarea: Romania va deveni o tara parasita; tinerii pleaca spre locuri civilizate, unde nu se scuipa coji de seminte pe jos, iar aceste mitinguri asemanatoare cu adunarile de tip 23 August sunt doar niste amintiri proaste, cum as vrea sa devina si aceste glume de mitinguri pt Romania, cat mai curand posibil.

  Apreciază

 5. Reactiile manifestantilor au fost sub asteptarile vorbitorilor. Intelectual au fost depasiti…nici nu stiau numele ceĺor huliti de psd. Cei mai mult nu stau sa deschida tv nici macar pt antena sau rtv…ei doar traiesc de azi pe maine, muncesc prost sau deloc, se bucura de orice pomana, universul lor fiind strada pe care stau. pentru mine problema este ca acum avem conducatori care nu cunosc limba romana, care nu au avut respect pentru studiu, pentru munca sau cinste. ma doare ca ei vor sa hotarasca ce pensie vreau, ca spitalul a devenit un loc periculos, ma doare ca sunt lasi, agresivi, obraznici. Respect votul majoritatii dar cand in urma votului vin incompetenti si votantii sunt fidelizati prin bani, bani care sunt din ce in ce mai putini atunci acest joc murdar ne va dauna tuturor. Daca psd zice ca dispar ajutoarele sociale sau scad pensiile cam ce credeti ca se intampla? cei care costa atat de putin nu mai voteaza psd.

  Apreciază

 6. Tinere,ești rupt de realitate,sau,mai rău,inconștient…Ești orb,nu vezi încotro se îndreaptă România?A ajuns o țară de sclavi şi bodyguarzi…Mai ai multe de învățat până să ai o opinie coerentă şi realistă…Din păcate…

  Apreciază

 7. Da aveti dreptate …asta este Romania reala dar va place aceasta Romanie care nu seamana cu tarile europene in care ati calatorit ?
  Mie nu.
  De la revolutie am ramas cu aceleeasi spitale ,gari si guvernanti…nu am invatat nimic.
  Suntem condusi cu un mic si o bere.

  Apreciază

 8. 1. Ori esti un soldat prost PSD ori..
  2. DNA-ul nu se duce peste cei din Piata, se duce si s-a dus peste cei carora li se pare ca odata ajunsi la „paine si cutit” pot sa-si i-a partea si chiar sunt convinsi de asta ( vezi Elena Udrea care chiar a afirmat ca Romania ii este datoare..)

  Apreciază

 9. Ca o coalitie care detine conducerea camerei deputatilor si senatului si-si impune orice doreste, abuzand de putere, vezi asa zisele dezbateri privind bugetul, sau orice alta lege, iar guvernul a fost schimbat de doua ori pentru lipsa de entuziasm fata de asa zisul program de guvernare si sa vii acum sa spui ca psd-alde nu detine puterea si politicienii sunt abuzati, e culmea ori a prostiei, ori a fatarniciei. Daca tot va doare ca nu respecta Johanis constitutia si nu o demite pe kovesi, nu ar fi mai bine sa militati pentru aplicarea mai intai a deciziei privind referendumul pentru Parlament cu 300 de membri, ca mai au trecut deja 11 ani de la referendum, sau s-a prescris?

  Apreciază

 10. stiti ce ma doare cel mai tare?? Ura si dispretul celorlalti fata de cei care au fost la miting. Nu sunt in nici un caz PSD-ista ,, am crescut intr-o familie cu morala crestina autentica dar nu pot pricepe de unde atata ura, furie fata de acesti oameni care da, poate au venit pentru prima oara la Bucurest!!! Ce e mai grav e ca aceasta ura , intoleranta, jigniri la adresa acestor oameni e propagata de acei care se pretind oameni cunoscatori ai Adevarului, oameni care pretind ca au cunoscut pe Hristos !!! .

  Apreciază

 11. Nu fac politica. Dar nu inteleg de ce avem preturi la combustibil, alimente, haine, energie etc. la fel ca in orice stat din europa si salarii aproape de zece ori mai mici? Va rog dati-mi o explicatie poate inteleg eu. Si eu imi doresc din toata inima sa muncesc in tara langa familie si sa pot sa duc un trai decent. Poate sunt incompetent si nu stiu sa dramuiesc acei 250 euro pe care ii castigam in tara. Va rog explicati-mi cum sa o fac ca sa nu mai fiu nevoit sa plec la munca in strainatate. Tin sa va aduc la cunostinta ca in tara am o vechime in campul muncii de 32 ani tot cu contract de munca, dar la un moment dat am fost nevoit sa iau drumul strainatatii pentru ca eu si familia sa putem duce un trai mai decent.

  Apreciază

 12. Povesti scrise pe bani,probabil multi!
  Dar oare cum nu vezi ce face comisia Iordache?Cum modifica legile justitiei doar ca sa l scoata basma curata pe nenorocitul de Dragnea.
  Cred ca vezi doar ceea ce-ti dicteaza buzunarul!

  Apreciază

 13. Domnule Bogdan Ducă, frumos scris, dar …..realitatea bate povestea. Parca nu sunteți ancorat in realitate. Teoretic, literar, foarte frumos ați scris, lacrimogen. Expunerea d-voastră se potrivește perfect discursurilor prestate de Dragnea și camarazii săi. Acest domn Dragnea , este așa cinstit încât sa arunce cu piatra? Aprofundati domnule Bogdan, problematica societății românești. La “suprafața” sau superficial expunerea d-voastră lasă de dorit. ( Desi nu este inflație produsele și serviciile se scumpesc, nu sunt bani pentru investiții, etc. Oare cine este de vina pentru aceste lipsuri? Mitingul?!…..bani cheltuiți de pomana, oameni simpli de card își bat jos niște “oameni”.

  Apreciază

 14. Eu tot ce am reusit sa vad, excluzand toate dejectiile societatii aduse acolo, am reusit sa vad cel mai penibil priministru, iesit sa-si protesteze in fata propriei institutii! Dezolant dar adevarat!

  Apreciază

 15. Domnule Bogdan,

  Sustineti impesiile dupa miting doar din ce va convine, foarte subiectiv si nici nu e nevoie pentru mine sa fi fost acolo (pentru ca doar imaginile spun totul -toate imaginile- nu doar acelea filmate de televiziuni/reporteri anti PSD) ca sa va contrazic din mai multe puncte de vedere.

  Am 25 de ani, am muncit in afara si imi iubesc tara, nu ma simt scarbit de ea ca tara, ci pentru ca stiu ca are potentialul furat si anulat de oameni parsivi(da da.. aia de i.ati vazut pe scena mare a indoctrinarii disperate acum doua zile). Iubesc si traditiile culmea, si mancarea si pe oamenii bine crescuti care nu au fost cuprinsi inca de tehnologie si au ramas la ale lor ii iubesc. Si pe bieții oameni de acolo din piata, ca saracii, singura lor vina e ca nu au citit mai mult, ii iubesc, ca imi sunt semeni si probabil am trait o copilarie asemanatoare cu a lor, dar oamenii sunt egali doar cu sufletul, legile vietii umane fac diferente si evoluam diferit. Am vazut cum e viata si in zone foarte dezvoltate si in zone mai slab dezvoltate decat Romania. Cu mana pe inima, cand sunt acasa ma simt acasa si ma simt bine. Pot spune ca sunt destul de educat sa ma dezvolt si aici dar stiu ca cu aceeasi capacitate pe care o am la aceasta varsta as fi dus o viata de cateva ori mai de calitate in alte tari. Nu sunt vreun mare om dar am copilarit in saracie si am vazut an de an cum Romania, prin conducatorii ei de pana acum, in loc sa intoarca tara spre binele tuturor au ales sloganul „lasa ma ca merge asa”: adica oameni manipulati si multumiti pe extrem extrem de puțin si noi, conducatorii, fericiti cu voturile lor. pentru ca de ce nu? pentru ca asa am vazut la parinti ca tre sa facem orice sa ne fie noua bine. dar esti politician. iti pui valoarea in folosul societatii ce o reprezinti, nu furi de la saracii naivi ca sa faci tu burta mare. Pana cand??? pana cand??? si cat de egoist si avar sa fii??
  cred ca mi.am raspuns: pana cand apare statul paralel .. ei ..poate nu chiar paralel..ci mai degraba concurent (liniile concurente adica acele linii care se mai si intalnesc) pentru ca lumea noua se mai si pupa ea asa din cand in cand cu romania reala; Insa, foarte important, tot ai patriei conducatori au facut dintr.o Romanie doua. intamplarea e ca acesti avari de tara colcaie in tot PSD.ul si nu altundeva. e adevarat: ei nu sunt PSD..cei din piata ci PSD.ul este „ei”. de altfel singura lor arma in spatele acelor milioane de voturi. pai asa?? sa conteze decizia unui om indoctronat care nu stie unde pune stampila si de ce ? vi se pare normal? mecanismul asta? nu dezvoltam tara..hai sa ne tinem votantii dobitoci ca daca ii dezvoltam si pe aia s-a dus mamaliga noastra. Bravo mai, PSD.ule!!! sunteti buni de jucat sah.

  va contrazic in timp ce rad cand vorbiti de faptul ca cei din piata au venit de buna voie, din strigarea lor interioara, satui de lupta nedreapta anti coruptie.. Asa ceva!!??? nu pot decat sa rad si nu e nicio frustrare la mijloc. Ba chiar v-as fi ras si in fata daca eram la un dialog decent sa imi vedeti mimica feței ca sa vedeti cat sunt de sincer si deschis. hai serios acuma, cum puteti sa scrieti asa aceva? va vad om inteligent.

  va mai amintesc ca acelasi numar de oameni(in total pe tot parcursul 2017 mult mai mare), fara mobilizare la nivel mational si fara milioane de lei cheltuiti pe combustibil, din PROPRIE initiativa, s-a iesit in strada si ghiciti ce: majoritatea stiau de ce. lasam la o parte baietașii si pitippancele care au iesit ptr o poza pe facebook. Nu, nu sunt toti asa. credeti-ma! A, si ca sa stiti merg si eu la concerte, petreceri si cluburi underground. Ma caractetizeaza, ma relaxeaza, ma face sa zambesc, ma dezvolta social si intelectual. nu stiu..am zis ceva de rau prin asta?

  In final, va intreb doar cati au fost acolo cei care stiau de ce se duc si mai ales cati au si vrut sa vina? (apropo..aia cu doctori studenti hipsteri prezenti etc…. lasati.o asa. alt motiv sa rad.. deoarece cu o floare nu se face primavara ;). ei au fost chiar in cantitate neglijabila la propriu. cred ca cu putin exercitiu puteti aproxima destul de bine numerele. Adica sunteti blogger, aveti surse, stiti sa cautati, sunt convins. eu nu am avut nevoie de prea multe cautari ptr ca raspunsul e la indemana oricui.

  Chiar ma bucur ca s.a facut acest miting. A demonstrat mai multe decat se vroia.. de ambele parti a demonstrat. pace! si sustineti in continuare inapoierea

  Apreciază

 16. M a luat cu capul si m am oprit din a citi acest articol de un nationalism de 2 lei. Asta e realitatea? Si, adica, vrei sa spui „da, ba, acceptati ca sunteti tarati in jeg de niste jeguri si gata”. Hai sa lasam totul in voia sortii. „Oamenii stiu de ce au iesit” CE STIAU? li s au luat interviuri, si la care unu „stiti de ce ati iesit in strada?” „Nu stiu, el stie (colegu de langa)”. CHIAR STIAU?
  „Nu au fost platiti” aaa sigur, nici nu exista un reportaj cand un baiat cu 2 clase cat trenu spune clar „da, mi au dat ceva” si cum a auzit un domn de langa l a luat pe baiat. S au strans acolo putorile tarii, care traiesc din ajutoare sociale si cand au vazut 50 de lei ce or fi zis „mama hai si noi, abia vedem Bucurestiul”. Lasati ne cu teoriile voastre ca nu valoreaza nici 2 lei, acu incercati sa mi imprimati in creier ca dragnea e bun si apara interesele nationale, NU p ale sale? Buna gluma, nu merge. Veniti aici, tu si Mircea Badea si incercati sa i indoctrinati p astia care nu stiu pe ce lume traiesc, daramite tara. Nu zic ca Kovesi e buna, DAR SA I IEI APARAREA LUI DRAGNEA SI ACOLITILOR SAI, e de ultima speta. Asa, luati apararea analfabetilor tarii, cu discursuri facute de altii pe care nici ei nu le inteleg. Sunteti tari, nu jucarie. Am zis ca e ceva de capu la poporu asta, dar daca era, acum ei nu guvernau, right? RIGHT.

  Apreciază

 17. A fost cel mai comunist miting, rad si curcile, inca nu ne am vindecat… ce amprenta poate sa lase comunismul… „sa vina poporu n strada sa sustina partidul” e ceva ce as fi auzit la Ceausescu, nu la Romania anului 2018. SA SUSTINA PARTIDUL? SA SE SUSTINA SINGURI, SA FIE CORECTI SI DEMOCRATI PENTRU CA NU VOR AVEA PROBLEME. Dar, cum nu s, chemam poporul da da, sa vina poporul sa sustina PARTIDUL COMUNIST ROMAN, asta au facut ei zilele trecute. Mama lui de partid, sa va fie rusine, aveti o gandire de na doare capul, si cel care a scris articolul si cei de la putere.

  Apreciază

 18. „Eu, știrbul, incultul,țăranul,în sens peiorativ, prostul cu idei comuniste, eu, ciuma roșie ,sau cum mi-o-ți mai zice, nu mai suport ca niște troglodiți cu bani furați din munca și sudoarea poporului ,să-mi hotărască soarta ! Aveți ceva împotrivă ?… Să fiți sănătoși !… Și eu am suflet ,la fel ca și voi,doar că mult mai curat, și eu vreu să trăiesc bine ,la fel ca și voi, doar că cinstit ,și eu am aceleași drepturi ca și voi , pentru că și eu sunt la fel de roman”

  anathemas, asa este, si tu ai suflet, esti roman etc., dar asta nu ar trebui sa te opreasca sa iti pui dinti daca esti stirb, sa inveti limba romana pentru a te putea exprima, sa te speli zilnic, sa muncesti daca esti in putere, sa inveti o meserie, sa traiesti mai bine si mai frumos, sa fii informat etc. etc. or daca nu poti face aceste lucruri simple pentru un european, e posibil ca cineva sa te vrea stirb, sa te vrea prost informat, incult, fara o meserie etc. pentru a te manevra si a se folosi de tine dupa bunul plac.

  Apreciază

 19. sa intelegem din acest text ca PSD iubeste tara, iubeste lumpenii, stirbii, analfabetii Romaniei. ii iubeste asa de mult incat vrea sa ii tina saraci si analfabeti pentru totdeauna. sa intelegem ca baronii psd nu pot dormi de grija sarmanilor pe care i-au carat cu autocarele la bucuresti? sa intelegem ca toti interlopii din provincie care si-au adus cersetorii si hotii de buzunare la miting iubesc Romania, justitia si statul de drept? sa intelegem ca deodata, iata, un conservator catolic se identifica cu lumpenproletariatul care se inchina la arsenie boca? sa inteleg ca iti crestea inima in piata cand vedeai de cine erai inconjurat? ca iti spuneai mandru: „Asta e Romania adevarata! Doamne, cat imi iubesc tara si poporul! Asa sa ramanem, Doamne, pentru totdeauna! Stirbi, saraci si analfabeti si sa ne rugam la arsenie boca!”

  Apreciază

 20. Pentru CEA sau cel care isi spune anaTemas felicitari si mai scrieti si altadata, IAR pentru Nicoleta si mai ales pt. Spp .mai puneti mana pe carte …dar sa si cititi Pana intelegeti ca presedintele pe care l-ati ales. O bunica …surpriza!!! Cu Biblioteca… Domnului Duca aceleasi sincere felicitari!!!

  Apreciază

 21. Ciudat sa vezi in jurul tau oameni ținuți intr-o stare de mizerie, precaritate și incultură doar pentru ca o mână de semianalfabeti( Dragnea,Nicolicea,Șerban, mitraliera, Codrin, Olguta, firea, Oprisan, vanghelie, udrea,mazăre, și maximul exponent al inculturii- veorica) sa se poata îmbogăți din taxele și impozitele tale, ale noastre!?
  28 de ani de asa zisa democratie. Fa o recapitulare cât a condus PSD țara efectiv. Mai bine de 18 ani.
  Autostrăzi!? Nici 600km
  Rețea feroviară? Vai mama ei?
  Spitale infecte, care ori cad pe tine, ori mori de cine stie ce baterie, ori arzi de viu în ele.
  Școli fara „budă”. Doar trecând strada sau in fundul curții… Si pot continua până mâine.
  În schimb ei, transformați intr-o casta( imi aduc aminte de dinu păturică, de fanarioti) care sunt intangibili. Care fac șosele cu noi unitati de măsură. 1km= 800m în Teleormanistan, care își trag teritoriu național în nume propriu prin HG-uri, care cheltuiesc într-una an pe „leptoape și telemobile” milioane de euroi, iar la spitale le refuza achiziția unui simplu catgut!?
  Pe bune!? Stau și mă întreb dacă esti real, ori te numești Olguta Vasilescu!?

  Apreciază

 22. Sunt sigura ca toti cei care au venit la miting au venit de buna voie si sa isi sprijine partidul iubit! S-a vazut dupa cum au intampinat-o pe Firea la Arena cat de mult isi doresc oamenii PSD-ul la putere! Treziti-va la realitate! O tara condusa de penali nu are nici un viitor! Daca un om modest se angajeaza ca paznic i se cere cazierul, in schimb tara noastra e condusa de infractori! Hotii apara hotii e normal!

  Apreciază

 23. Da, ai dreptate…oamenii s-au dus la mitingul pesede ptr ca au primit atentie….a fost o colectare de om la om si tehnica asta functioneaza…in psihologie se chema picior un usa. ,,,se bazeaza de fapt pe o manipulare afectiva si apoi fraierul face ce vrei tu….deci lucrul de convingere om la om, plus plata reala in bani…ptr anumite categorii de oameni un drum gratis la Bucuresti plus 50 de lei, e ceva…merita efortul…VAI DE ROMANIA REALA, despre care vorbesti ti…sper sa nu fie asa

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s