Ipohondria

Fundamentul ideologic al dictaturii sanitare este ipohondria, așa cum baza totalitarismului nazist a fost reprezentată de rasă și cea a totalitarismului comunist, a fost reprezentată de clasă.
Rezumat: statul și-a asumat rolul de medic și garant al sănătății noastre. Cu orice preț, inclusiv cu prețul libertăților noastre.
Nu am ajuns aici din prima. A fost un proces în care omul a acceptat, ba chiar a pretins de la stat să fie mai mult decât un administrator.

Criza covid a declanșat un proces previzibil, deja, mai ales că elemente ale sale le puteam vedea de cu decenii înainte.
Statul începuse să decidă pentru noi, cu autoritate, ce mâncare e bună și care nu, ce nivel de colesterol e considerat ok și care nu. Desigur, nu a făcut-o dezinteresat. Interese economice foarte capitaliste au stat în spatele acestor procese.
Iar pe confortul și nevoia noastră de securitate lucrurile au evoluat.

Însă covidul a făcut ca statul să treacă o linie ce părea îndepărtată. Din pricina unei boli, indubitabil serioase, dar deloc atât de dramatice prin comparație cu alte pandemii din istorie, statul și-a permis să instaureze dictatura pentru sănătatea noastră.
Și l-am lăsat….
L-am lăsat să ducă societăți întregi, până de curând modele de democrație, într-un coșmar totalitar sanitar, cu panică indusă mediatic, străzi pustii, isterie, pierderea oricărui simț rațional. Nicicând delirul din 2020 nu a mai fost întâlnit în istorie.
Apoi iată că l-am lăsat să meargă mai departe. Statul din mamă autoritară care nu ne mai lăsa afară din casă, a devenit medicul care cheltuie zeci de miliarde din banii noștri pe vaccinuri și ne obligă să le facem, pentru că știe el mai bine decât noi ce ne trebuie.

Iar dacă nu le facem, nu avem decât libertatea de a fi sancționați.

De acum însă totul e posibil. Orice epidemie de gripă va deveni un prilej și pretext pentru a justifica dictatura sanitară, acțiuni medicale ”preventive”, restrângere de drepturi și de libertăți.
Și se va merge mai departe. În numele unei vieți sănătoase și a unui mediu sănătos, vom fi treptat disciplinați alimentar și sportiv, obligați la o viață mai ascetică pentru că, nu e așa?, altfel riscăm să murim fericiți. Când am putea să murim…sănătoși.

Din păcate toate semnele arată că acest coșmar medical abia a început….


Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s