”Omul rușilor”

Una din etichetele pe care au încercat să mi le lipească a fost aceea de ”omul rușilor”. Astfel au sperat, și parțial au și reușit, să deturneze atenția de la gândurile mele, ideile mele, opiniile mele. Pur și simplu s-a încercat ”înmulțirea cu 0” a mea, lichidarea vocii mele în spațiul public, prin această etichetă.
Și le-a reușit. Am fost marginalizat, am pierdut colaborări, am fost ”scos” de la televiziune și de la radio pentru că…..eram ”omul rușilor” și ”oamenii rușilor” nu au voie să vorbească public, să participe la dezbaterea publică, să deranjeze propaganda oficială, una euro-atlantică, singura acceptabilă de către ”pluralismul” democratic și deontologia unei mass-media mainstream ce pute a prostie atunci când nu duhnește a bordel….

Ce înseamnă ”omul rușilor”?
Înseamnă în primul rând să chestionezi pierderea suveranității României în fața ambasadei SUA și a unor birocrați de la Bruxelles. Înseamnă să te întrebi de ce statul român cheltuiește mai mulți bani pe o înarmare inutilă decât pe investiții în educație și cercetare. Înseamnă să chestionezi implicarea României în războaie americane și un ”parteneriat strategic” cu americanii care dacă o fi ”strategic” sigur nu e „parteneriat”- căci nu prea suntem parteneri ci ….subordonați.
A fi ”omul rușilor” înseamnă să critici subordonarea clasei politice unor ambasade. Să te simți umilit de faptul că în țara noastră politica internă este decisă de funcționari de ambasade iar politica externă pur și simplu nu mai există.
Desigur, a fi ”omul rușilor” înseamnă și să constați o evidență: că România și națiunea română pierd inclusiv material de pe urma izolării de Rusia, tratată stupid ca un adversar, de Turcia, de vecinătatea politică. Pur și simplu să constați refuzul de a gândi politica României în interesul românilor.
A fi ”omul rușilor” înseamnă a spune degenerării pe nume, a critica corectitudinea politică, a constata moartea democrației în Vest. A fi ”omul rușilor” înseamnă a nu renunța la rațiune atunci când te pronunți pe teme sociale și politice…..

Pentru toate acestea ești sancționat. Nu ca în comunism, prin pușcărie, ci prin cenzură, marginalizare, șantaj economic și social. Și bineînțeles prin stigmatizare.

Ultimele două block-uri pe Facebook le-am primit pentru niște postări care spuneau ironic că americanii ar trebui să fie mai cumsecade: ce sunt câteva tone de motorină când au primit zeci de miliarde pentru industria lor de război?
De fapt block-urile de pe Facebook au coincis cu perioada de timp în care agenția Sputnik (cu care nu am colaborat până acum, fiind doar preluate ideile mele de diverși autori din redacție) mi-au făcut oferta de a colabora oficial și mi-au propus responsabilitatea de a lua locul unui prieten drag, din păcate decedat, un mare naționalist român, și el ”om al rușilor”, desigur: Dragoș Dumitriu.
Semn că, desigur, serviciile secrete au fost informate și au decis să blocheze și mai mult mesajele mele.

De sărbătoarea Sfântului Nicolae încep colaborarea cu Sputnik. Voi scrie articole de opinie (aceleași idei pe care cititorii mei le cunosc din ceea ce au citit și au auzit atunci când mi se mai permitea să public și să vorbesc și în pauzele în care nu am fost cenzurat de rețelele de socializare), voi redacta știri.

De acum devin oficial ”omul rușilor”, în sensul că, pentru prima dată de atâția ani în care am fost acuzat, etichetat, marginalizat, voi fi plătit de către o agenție de presă rusească.
O fac cu conștiința împăcată și mulțumesc Sputnik pentru oportunitatea oferită. Când ”democrația euro-atlantică” după ce a încercat să mă șantajeze economic (prin marginalizare), mi-a închis aproape toate oportunitățile de a mă exprima în scris și în vorbit public, ”dictatura putinistă” mi-a oferit posibilitatea de a mă exprima și de a trăi din scris.

Deci de acum mă veți găsi pe Sputnik și aici.

Publicitate

6 gânduri despre „”Omul rușilor”

 1. Toata presa e platita de cineva si nimeni nu scrie liber, in orice caz nu prea mult! Problema incepe cand numai o parte a ziaristilor au voie sa scrie iar restul sunt bolcati!Mie nu-mi pasa de cine este ziaristul platit dar cand nu mai pot auzi contra-argumente imi este mai greu sa aflu adevarul!

  Apreciază

 2. Succes Bogdan, cum imi pun si eu aceleasi intrebari, sunt si eu deci „omul rusilor”. Iti faci o datorie de constiinta si nu esti singur. Oricum nu te citeam pe FB, nu intru din principiu pe acel site.

  Un fost „golan” anticomunist din Piatza Universitatii

  Apreciază

 3. Este într-adevăr tragică situația cu implicarea ambasadelor în politicile sociale ale României, când e vorba ca ambasadele să facă jocurile de la Bruxell, prin asta făcându-se o ingerință în treburile interne ale unui stat suveran (cică). Să ne reamintim de nesimțirea ambasadei Suediei la București care pe contextul ratei scăzute de vaccinare din România, își permite să-i batjocorească pe românii care nu s-au vaccinat, anunțând un concurs în care oferă zece titluri ale cărții ”Înconjurat de idioți”. Aluziv cartea avea legătură cu articolul ”Idioții Europei” al unui tabloid german, articol în care intrau cele trei țări ale căror rate de vaccinare erau prea mici: România, Ucraina și Bulgaria. Ne-au mai beștelit și aleșii noștri (vorba vine că de ales s-au cam ales ei între ei dacă n-au fost numiți direct tot de la Bruxell-noul Kremlin), folosind aceleași denominative insultătoare. Dar iată că Dumnezeu a făcut ca la sfârșitul lunii noiembrie, ultima statistică să arate că ”idioții” au de fapt cea mai mică rată de infectare, România intrând în codul verde cu o rată de 0,2% infectări pe când ”deștepții” ”responsabili” ai Europei, suedezii, să aibă o rată de 2,3%. Și atunci te întrebi cine-i prostul și cine-i deșteptul? Cine e omul cui? Și cine râde la urmă râde mai bine.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s