AUR nu sunt legionari

Da! AUR nu sunt legionari.
Și nu pentru că AUR ar avea cine știe ce doctrină, diferită de a legionarilor, ci că există o mare deosebire între ei și legionari.
Legionarii, cu toate păcatele lor, aveau c.aie. AUR, cu toate calitățile sale, nu le are.

Am ascultat reluarea unei emisiuni cu Claudiu Târziu. Am ascultat o emisiune cu Sorin Lavric….

Amândoi, se lepădau de satana legionară. Ei, legionari??? Nuuu.

E drept, jurnaliștii nedocumentați (sau poate neinteresați) nu au pierdut vremea să scotocească un pic în operele celor doi lideri AUR.
Ar fi aflat că, de exemplu, revista Rost, condusă de Claudiu Târziu, a fost platforma unor elogieri pe față ale Mișcării Legionare.

Sorin Lavric într-o emisiune a lui Vasile Bănescu (altul care acum vorbește despre moderație și antifascism), elogia, în aprobarea acestuia, Germania nazistă. Și își exprima regretul că nu avem pe Alfred Rosenberg ca materie de studiu….

E drept, asta era cu ceva ani în urmă, când Lavric nu descoperise că poate fi și senator și că e atât de comod fotoliul (și salariul) încât merită să se joace de-a democratul. Că cel puțin până în 2028 are leafa asigurată.

Tembelul ăla de Călin Georgescu (tembel nu e o jignire- îndurați măcar o oră de emisiune cu el și o să vă prindeți singuri că e un atribut corect), e acum denunțat ca extremist de moderații Târziu și Lavric.

Care, ca să reiau o idee haioasă a lui Târziu, dacă mai elogiază vreun legionar, o fac ca….istorici. Și elogiază un legionar, nu Legiunea.
Ia să vină vreun deputat din Bundestagul german, să facă o declarație politică elogioasă despre familistul Herman Goering, sau despre anticomunismul lui Joseph Goebbels, apoi să se scuze, precum Târziu, că a făcut-o, așa, cu obiectivitate istorică și nu trebuie înțeles un elogiu al nazismului în declarația aia….

Da, Lavric și Târziu, ca și alți auriști (ăia care chiar nu sunt golani de cartier, ca Simion, sau amărâți intelectual) sunt filo-legionari. Dar unii care au ajuns acum la prima leafă enormă și stabilă din viețile lor. Și nu vor să o piardă.

Nu au ”cămăși verzi cu centură și diagonală”, ci niște pijamale verzi, pe care le poartă sub costumele de ”politicieni europeni”, care spun niște prostii docte despre ”dreapta” și ”conservatorism”.

Publicitate

Un gând despre „AUR nu sunt legionari

  1. Domnule Duca, de obicei va impartasesc opiniile, dar cred ca gresiti in a face aprecieri de genul „tembel” la adresa unui om care vine cu un mesaj „altfel”. Ii puteti jigni pe cei care nu il percep asa pe domnul Calin Georgescu (daca rezist sa-l urmaresc mai mult de o ora sunt „tembel”?) Apoi, referitor la AUR si legionari, sunt alte timpuri, alte circumstante, si evident alt tip de om astazi ca acum 80-90 de ani. Atunci, legionarii erau sprijiniti de o mare putere – Germania, si desigur aveau o atitudine mult mai transanta, crezand cu tarie ca spiritul germona – corect – va invinge. Azi, AUR sunt cam contra curentului (prea devereme de spus daca sunt pe bune sau nu, dar discutam despre ceeea ce par a fi) iar conjunctura nu le permite aceeasi atitude franca. Apoi, in acea epoca, intelectualii (nu toti, dar destui), au inteles specificul miscarii legionare si au sprijinit-o. Azi, cu rare exceptii, intelectualli fie ca se declara comod apolitici, fie sunt „cu valul” globalist. Deci AUR este ceea ce este, dar cel putin vin cu un mesaj de identificare nationala.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s