Refugiații ”lor” și refugiații ”noștri”

Ați remarcat o chestie interesantă?
Când dezastrul războiului a lovit Afganistanul, a lovit Irakul, a lovit Siria, a lovit Libia, valurile de refugiați au fost primite cu o răceală teribilă. Exceptând câteva comunități creștine (nu toate!) și ong-uri, societatea nu a explodat de emoție, nu a făcut colecte, de mâncare și îmbrăcăminte, patronii de hoteluri nu și-au scos clientela în stradă ca să primească pe cei în nevoi.

Deși veneau cu bărci improvizate, uneori după zile întregi fără mâncare și apă, erau așteptați la granițele Europei nu de sute și sute de oameni înlăcrimați, dotați cu sandvișuri, ursuleți de pluș și cafele.

Din contra, erau întâmpinați cu rafale de mitralieră și băgați în lagăre.

Mediterana înghite în fiecare an mii de oameni care, alungați de războaiele și tiraniile din țările lor, vor să vină în Europa. Cei care ajung nu au parte de o primire prea bună, fiind suspecți din oficiu de terorism, islamism, violuri….

De altfel nici războaiele lor nu au provocat prea multe emoții. În definitiv nici nu prea aveau cum. Era greu să te emoționezi de dezastrul umanitar din Afganistan sau Irak, când dezastrul era provocat de bombele ”aliaților strategici” iar armata română își aducea contribuția de gloanțe și de moarte asupra acelor popoare.

Apoi e și o chestie foarte ….nazistă. Recunoașteți, pentru majoritatea dintre dumneavoastră, acele popoare sunt ”inferioare”, primitive, iar războaiele purtate de ”ai noștri” împotriva lor sunt civilizatoare.

Când însă a început dezastrul în Ucraina, brusc societatea românească a devenit seren pacifistă și iubitoare de refugiați.
Dragilor, România a participat, din 2001 la mai multe războaie. Practic nu a fost an fără război în care armata română să nu fi avut contribuția sa militară. Evident, nu le-am numit război cum nici rușii nu numesc război ce fac în Ucraina.
Nu. Noi am luptat pentru ”menținerea păcii” și pentru ”democrație”….. Ok….

Deci cu alte cuvinte, dacă erați pacifiști pe bune, păi trebuia să fiți isterici din 2001 încoace că România trimite trupe peste tot pe unde ne ordonă americanii. Și că trupele noastre distrug și ucid.
Dar nu vi s-a spus la Antena 3 sau Digi24 că trebuie să fiți pacifiști atunci, nu?
Lasă, vi se spune acum.

La fel și cu refugiații. Acum e dezlegare oficială să vă dați buni creștini și umaniști, că e vorba de oameni albi, safe, pe care nu armata română sau aliații ei strategici i-a bombardat și alungat din case…..

Nesfântă dar mare ipocrizie….. Nu m-am îmbolnăvit de tine și de aia nu am putut face carieră politică…. Dar bine că e pandemie de ipocrizie în rest….

Publicitate

3 gânduri despre „Refugiații ”lor” și refugiații ”noștri”

  1. Ti-ai dat foc la valiza. Incerci degeaba sa speli cadavrul lui Putin. Daca mai ai ceva uman in tine, paraseste partea agresorului rus. Poate poate iti vei mai spala din pacate. Altfel te vei afunda si mai tare. Toate scrierile tale sunt acum primite in societate total diferit fata de acum cateva spatamani.
    Nu ai reusit niciodata sa intelegi cat de mult este urata dictatura rusilor pe meleagurile noastre. Pariezi in continuare pe un cal mort. Putin a inceput sa dea bani poporetului ca Ceausescu. E terminal ce se intampla cu el. Ai ramas singur in redactia Sputnik. Inca mai poti schimba ceva. E timpul sa lasi minciunile si propaganda putinista.

    Apreciază

  2. Paradoxal e ca tocmai citeam in germana DW si peste 15.000 de africani si studenti africani care studiaza în Ucraina de dinainte de invazia rusă (sau de la Kremlin, asa cum spun nemtii tocmai pentru a nu incita interetnic) raporteaza ca refugierea si părăsirea țarii e pentru multi dintre ei ingreuiata sau chiar imposibila pe motive de discriminare, in special la granita cu Polonia!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s