Începe lumea să se trezească din valul emoțional?
Da. Prezentarea războiului din Ucraina unilateral și telenovelistic, așa cum face propaganda euro-atlantică, poate avea efect pe termen scurt.
Oamenii sunt ușor de sensibilizat de imagini, povești, puneri în scenă, regii inteligente. Și e și o nevoie a sufletului uman de a manifesta pasional solidaritatea, mai ales dacă influencerii stabilesc trendul și livrează solidaritatea ca fiind ”cool”.
E impresionant să vezi că aceeași români,dar nu numai ei, indiferenți, sau chiar supărați foc pe valurile de imigranți produși de războaiele SUA și UE din Orientul mijlociu și Africa, devin acum empatici, pasionali, solidari, cu victimele crizei din Ucraina.
Ar fi chiar un semn bun, dacă nu ar fi ușor de suspectat manipularea mediatică. Mai ales că grija față de refugiați este dublată de o isterie belicoasă și tot mai rusofobă.
Însă valul emoțional trece: suntem deja la sfârșitul primelor două săptămâni de conflict în Ucraina și narativele propagandistice euro-atlantice încep să sufere primele zguduiri. Încep să scape povești despre ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina, vocile inițial paralizate de valul emoțional, ale celor care nu ”au pus botul”, încep să se deschidă și să vorbească…..
Dar cel mai important: lumea descoperă cu o viteză uluitoare că propaganda asta anti-rusească are și o notă de plată.
O Românie sărăcită de isteria covid, se lovește acum de o criză economică teribilă. Prețurile pur și simplu au luat-o razna și nu mai pot fi controlate.
Iar jocul de-a războiul costă. Armata va mai încasa 0,5% din PIB (adică peste 1 miliard de euro dintr-un buget și așa trist), iar criza refugiaților, chiar dacă e parțial finanțată de UE, are costuri în toate sectoarele bugetare: de la primării, la poliție, cfr, pompieri, sistemul sanitar, etc..
Perspectivele sunt departe de a fi serene.
Statul nu are bani de subvenții (era fericit că mai cârpăcea facturile enorme pre- război, până la 1 aprilie), prețurile continuă să crească, criza refugiaților este la început, criza alimentară, deja vestită de semnale interne din toamnă, va fi agravată și de dezastrul ce stă să vină pe piața cerealelor.
Iar prețul al benzină și motorină practic se dublează într-un interval de câteva săptămâni, urmat de o veritabilă cascadă a scumpirilor.
UE cere, prin Timmermans europenilor să lupte cu Putin stând în frig. De la înălțimea celor 15 mii de euro, cât are un comisar european, nu înțelege că și dacă stă în frig, dacă lasă curentul doar pentru frigider și televizorul dat pe Digi24, sau Antena3, unde să i se explice cum NATO e bun și Putin e rău, omul de rând din România va avea de plătit facturi mari.
E deja evident pentru toți că pandemia de covid a fost copilărie față de ceea ce urmează: criza economică.
De asta au și închis repede pandemia: dacă mai lăsau fie și cea mai banală interdicție, ar fi fost gaz pe focul care tocmai se aprinde. Nu stă să se aprindă, ci se aprinde (11 lei prețul la benzină și motorină chiar astăzi).
Și toate astea pentru că conducătorii României au dus o politică rusofobă, solidară până la prostie cu SUA și NATO, fără să negocieze cu Rusia acorduri economice, fără să ceară UE și SUA să nu aplice sancțiuni economice care până să coste pe ruși, costă pe români.
Ungaria, stat membru UE și NATO, are prețul la gaze și la curent mult mai mic decât România. De ce? Pentru că Ungaria nu are politicieni rusofobi și aserviți americanilor și UE, încât au transformat țara într-o uriașă bază pentru jocurile NATO.
Și Ungaria suferă, dar mai puțin decât suferă România.
Și….e Putin de vină? Nu.
De vină sunt politicienii români, factorii de decizie din România, care de prin 2004, încoace, nu au avut în vedere interesele României ci interesele SUA, UE și NATO.
O Românie fără politică externă, o Românie cu industrie distrusă, cu o agricultură făcută praf, în care vocile suveraniste au fost sancționate pentru ”corupție” de către DNA-ul mult lăudat de americani și europeni, aceasta este situația în care suntem.
Și pe zi ce trece, iluziile românilor că sunt în vreun ”război sfânt” cu Putin cel rău, se vor spulbera în fața realității dure: suntem conduși de trădători de țară și transformați în pioni în jocurile cinice ale SUA și birocraților de la Bruxelles, cu Rusia….

Buna seara! Sa stiti ca va urmarim! Si nu cred deloc ca suntem putini! E foarte important sa mai avem si astfel de pareri si atitudini ca ale Dvs. care sa ne consolideze convingerile!
ApreciazăApreciază