Nu Rusia e problema României

Insist pe ideea aceasta: nu trebuie să ne lăsăm deturnați de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Adevăratele probleme ale românilor sunt în România, iar adevăratele probleme ale României sunt legate de UE, de NATO, de ceea ce se numește ”parteneriat strategic” cu SUA.

Ca și povestea cu pandemia, manipularea cu Ucraina are un singur scop intern: acela de a deturna energiile și atenția de la adevăratele probleme.

România nu este atacată de nimeni și nici nu va fi atacată. Problema este însă că România este parte dintr-o alianță ce nu dorește pacea: nici în Ucraina, nici cu Rusia. Și e posibil ca țara noastră să fie aruncată în aventuri războinice ce nu ne privesc.
De fapt, suntem de pe acum aruncați într-o aventură economică ce nu ne privește. Plătim toți decizia liderilor SUA, UE și NATO de a provoca Rusia și de a purta un război economic cu Rusia.

Din fericire, spre deosebire de ucraineeni, noi plătim doar prețul economic. Sărmanii ucraineeni plătesc și prețul de sânge.

România nu are ce căuta în această aventură, pentru că problemele României sunt de cu totul altă natură.

În primul rând, problema României este că nu mai are suveranitate națională. Pur și simplu când politrucii care ne conduc decid ceva, acel lucru este în serviciul suveranității altora.
Creștem bugetul la apărare nu pentru a construi o armată care să ne apere suveranitatea, ci ca să o transformăm într-o anexă NATO și ca să finanțăm niște companii americane și europene.
Statul decide ”suveran” ca armate străine să vină, să staționeze aici permanent, să fie o presiune de securitate asupra noastră.
Armata noastră este bună să fie trimisă în aventurile războinice ale SUA sau Franței, ca să moară români în locul francezilor și americanilor. Și asta pe banii contribuabililor români.
Chiar, condamnând ce se întâmplă în Ucraina, de ce uităm delicat că ce fac rușii au făcut și românii? Am invadat Afganistanul, Irakul, ținem trupe de ocupație în Bosnia, să nu miște ăia în front, era să trimitem soldați și prin Sahel (noroc că francezii au mâncat bătaie la timp și nu au mai continuat aventura militară)….
Politica externă am decis suveran să nu o mai avem. Totul se reduce la un politicos și milităros ”Yes, Sir!”, ”Yes, Ma’am!” în fața oficialilor euro-atlantici. Interesul nostru național nu mai există în fața intereselor SUA, UE și NATO.

A doua problemă, strâns legată de aceasta, este aceea că nu are suveranitate economică.
Plătim facturi uriașe la energie, deși România este un producător de energie electrică pe o infrastructură ce a fost construită de stat și, implicit, ar trebui să producă în serviciul cetățenilor.

Industria noastră este la pământ. Am fost reduși la statutul de consumatori și angajați la alții. Orice bătaie de vânt bursier ne poate pune la pământ.

Agricultura a fost distrusă cu cinism, ca să nu deranjăm profiturile ”aliaților” și ”partenerilor strategici”.

Suntem îndatorați pe zi ce trece: atât ca țară, cât și ca persoane fizice. La cele mai mari dobânzi din Europa.

În același timp, a trebuit să ne distrugem învățământul la standarde europene, să introducem inepțiile ideologice euro-atlantice, ambasade nesimțite ne impun normele lor morale, trebuie să stăm ca niște elevi în fața unor ong-uri care promovează inepții ilogice, dar în trend ideologic euro-atlantic.

Și în toate astea nu e nicio vină a Rusiei, deși auzi mulți pseudo-conservatori sau chiar ”naționaliști” care ne spun că, vezi Doamne!, dacă nu înghițim toate acestea și mulțumim frumos, după, ar veni rușii.

2 gânduri despre „Nu Rusia e problema României

  1. Bravo, Bogdan. Dar cine mai poate gândi astăzi limpede, detașat, obiectiv când manipularea, slugărnicia și jaful au luat locul naționismului, moralei, politicii pro-popor etc. ?

    Apreciază

  2. Problema mare va fi si cu emigrantii ucrainieni! Prea mult s-a ideologizat! Dincolo de sentiment, consider ca trebuiau mai intai gasite si exploatate niste solutii si rezolvari la fata locului! Ucraina dispune inca de teritorii care nu sunt atinde de conflict! Daca te uiti, multi emigtanti ucrainieni provin din zone care nici nu prea au de-a face cu conflictul! S-a denaturat mult conceptul! Emigrantul de razboi nu inseamna hotel de 5 stele, iar situatia va impovara foarte mult sistemul pentru ca nu se rezolva cu o ciocolatica si cu un ceiut cu paturica! Asa ca dincolo de compasiune, ucraineanul de rand, neatins de razboi, ca orice pravoslavnic oportunist daca i se ofera, de ce sa nu incerce! Cine mai poate discerne cine-i suferind, si cine nu! Politica asta de ideologizare a emigrarii va vulnerabiliza foarte mult Europa! Si stati linistiti, ca nu prea o sa puna mana pe munca emigrantul ucrainiean, ca deh, daca-i moaca, de ce nu!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s