Au descoperit creștinii pacifismul


Sinaxar, ziua a 8-a: În această zi se face pomenirea Sfintei cuvioasei maicii noastre Ipocrisia. Tot azi, pomenirea Sfântului Părintelui nostru Ipocrisius, papă al Romei. Tot azi, pomenirea Sfântului Părintelui nostru, Hipocrizie, patriarhul Constantinopolului, dimpreună cu cei de lângă dânsul, cuvioșii Pupăncurie, Iscariotie, Prostenie și Minciunie…

După 2000 de ani în care Bisericile (că e catolică, ortodoxă, protestantă, neoprotestantă) au aplaudat războaiele, le-au binecuvântat, au profitat de pe urma lor, le-au preaslăvit, le-au justificat, și-au îndemnat credincioșii să lupte în ele, chiar și când nu aveau nimic nici cu voia lui Dumnezeu, nici cu dreptatea omenească, acum e mare fervoare pacifistă prin Creștinătate.
Au descoperit, la 2000 de ani după Mântuitorul și la 7000 de ani de la istoria biblică a lumii, plină de războaie, cerute explicit de către Dumnezeu- dacă e să credem Biblia, dar nu o mai fi creștinește nici să ne încredem în Scriptură, după noua teologie- că de fapt războiul este împotriva voii lui Dumnezeu.
Revelație sau ipocrizie?
Evident că ipocrizie. Ca să demonstreze că nu sunt niște ipocriți, ar trebui să renunțe la instituția preoților și capelanilor militari, să scoată din calendare pe Constantin cel Mare, pe Justinian, pe Ștefan cel Mare și pe toți sfinții războinici, să ceară (în cazul României) modificarea imnului (ce e aia ”preoți cu crucea în frunte, că oastea e creștină”?).
În fapt, petițiile astea popești contra Rusiei sunt doar un semnal către stăpânitorul acestui veac, către regii din Sodoma și Gomora, către împăratul din Babilon, ca să știe că majoritatea creștinilor e cuminte, nu se bagă, nu deranjează….

Publicitate

4 gânduri despre „Au descoperit creștinii pacifismul

 1. Desi un ziar plin de demagogie si propaganda SUA si NATO, e bun articolul publicat de Libertatea cu fotograful rus din Sankt Petersburg. Desigur, pentru cei care au discernamant, pentru ca ziarul Libertatea incearca sa duca interviul intr-o nota de diversiune si derizoriu.
  Un punct de vedere foarte realist si sincer al fotografului care arata situatia dramatica si sangeroasa a comunitatii rusesti din provinciile Donețk și Luhansk, unde in ultimii 8 ani au fost ucisi de militarii ucraineni peste 15000 de locuitori rusi, de care nu i-a pasat nimanui.
  Chiar si in orasul Mariupol cea care refuză să ofere un coridor pentru evacuarea civililor si se ascunde în spatele lor este armata ucraineana. Au fost mobilizati peste 150 000 de soldatri ucraineni la granitele acestor provincii, care pur si simplu bombardeaza cladirile si monumentele si ucid civilii rusi. În Ucraina, în ultimii ani, a apărut un regim fascist. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc simbolurile SS, steaguri cu svastică. Monumente ale lui Bandera, un complice al naziștilor, au fost ridicate în orașe. Fotograful spune ca SUA si Europa au creat, în esență, un stat fascist în Ucraina.
  Ceea ce se întâmplă în Ucraina este rezultatul politicilor SUA și ale țărilor NATO.
  Armata ucraineana nu eliberează civili și pun bombe în clădirile rezidențiale pentru a se ascunde în spatele populației civile. Este nevoie de imagini la televizor cu victime civile și case distruse pentru a incita mass-media occidentală. Multi oameni si copii ucisi si mutilati acolo sunt in realitate rusi, dar in presa sunt prezentati ca fiind ucraineni. Fotograful rus spune ca armata rusa si soldatii rosi lucreaza cu mare atenție pentru a preveni pierderile în rândul oamenilor obișnuiți.
  Adevarul e ca si eu am observat ca numarul civililor ucraineni ucisi e foarte mic, si cred ca multi dintre ei sunt victime colaterale ale interventiei armatei ucrainene.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Chiar citeam zilele astea un articol despre Noaptea Sfântului Bartolomeu care a fost un masacru comis asupra protestanților din Franța. Masacrul a fost declanșat de puterea de stat în noaptea dintre 23 și 24 august 1572, zi în care în calendarul romano-catolic este comemorat Sf. Bartolomeu. Masacrul a durat câteva zile la Paris, de unde s-a extins în 20 de alte orașe, în care a durat câteva săptămâni. Au fost atacați și masacrați aproape 30.000 de hughenoți, fiind considerat de unii ”cel mai mare masacru religios al secolului”.
  Acest episod tragic al războaielor religioase a fost rezultatul unor serii de factori politici, religioși și sociali. A fost o consecință a conflictelor civile și militare dintre nobilimea franceză catolică și cea protestantă și a avut drept rezultat o reacție populară sălbatică, ultra-catolică, ostilă politicii regale de reconciliere.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s