A 9-a manipulare în 10 ani

Au trecut 10 ani.

În ianuarie 2012 am fost victima primei manipulări.

  1. Am ieșit în stradă să „salvez” pe Arafat și să dau jos pe Băsescu.

Miting, circ, jandarmi cumsecade, ”eroi” de pripas, politicieni cocoțați pe umerii celor care ieșiseră în frig să lupte cu ”tiranul”.

Prin martie 2012, după ce făcusem deja două luni de piață, frig, înghițit gaze lacrimogene, un greu din politică (PNL- care era atunci cu ”poporul”- USL) mi-a spus de ce am fost de fapt scoși în stradă.

Băsescu dorea să decupleze pe Arafat și o întreagă rețea din spatele lui (Big Pharma) de la ….robinetul bugetar.

Datorită ”eroismului meu” și a zeci de mii de români, nu i-a ieșit….

Atunci m-am trezit la realitate.

E drept, remarcasem ceva: de prin februarie, mitingul maraton se spărsese. Apăruse un miting paralel (tot în piața Universității, dar cu lozincile sale).

Apăreau sorosisto-ecologisto-hipsterii.

Era un miting vesel dar avea altă ideologie decât cea a pesediștilor și liberalilor clasici, care eram pe stradă ca să plece Băsescu și să vină Crin.

Fenomenul acela, explicit sorosist (să nu ne ascundem după degete), a continuat să crească.

2. A urmat un an cu mitinguri pe tema Roșiei Montana. A doua manipulare.

Nu am mai participat dar le-am observat: din ce în ce mai bine organizate. Fiecare nou miting lăsa să se vadă cum se consolidează mecanisme ”civice”, rețele de socializare în rețele de socializare, dar și cum apar veritabile forme de dresaj social.

S-a dovedit că Roșia Montana a fost cea mai tare escrocherie ever, în care speculându-se hărnicia civică a ecologiștilor, oameni au făcut la bursă averi chiar mai mari decât valoarea filonului de aur discutat.

3. A urmat apoi povestea cu „gazele de șist”: un nou episod de consolidare a forței ”civice” născute în ianuarie 2012.

Acum rețeaua devenea una națională….

Și cum a devenit națională, a primit și prima misiune politică: să facă pe Iohannis președinte.

4. În 2014 am văzut prima mare manipulare politică majoră de la noi. A patra manipulare.

A fost mai ales online și la nivel simbolic. O veritabilă lovitură de stat dată de influenceri.
Plagiatul lui Ponta, un film ”artistic” menit să insinueze subtil că premierul României a fost un soi de mafiot care ”convingea” procurori cinstiți să se sinucidă, apoi mega-manipularea cu ”diaspora care e împiedicată să voteze”.
Isteria bine întreținută mediatic, mergând până la șantajarea celor neimplicați (se discuta inclusiv despre închiderea părinților în case ca să nu meargă să voteze cu Ponta) a avut efectul scontat.

5. A urmat manipularea numărul 5. Deja și mai bine organizați, cu o rețea de ong-uri, pagini de socializare, media alternativă, jurnaliști infiltrați mainstream, influenceri și starlete menite să stabilească trendurile în demersurile civice, s-a mers la următoarea lovitură.
Aceasta a fost ”Colectivul”, cu tot circul aferent.
Deja însă era evident pentru orice privire atentă faptul că….wow, ce întâmplare!, de la episodul 1 la episodul 5, avem aceiași actori principali, aceleași mecanisme de organizare, același tip de discurs, aceeași ideologie promovată.

6. După guvernarea dezastru a lui Cioloș, bunicii și părinții, oamenii normali la cap, au evadat și au votat cu PSD-ul lui Dragnea. Tefeleul- deja de la prima manipulare apăruse această denumire: ”tineri frumoși și liberi” (tefeliști) a fost prins pe picior greșit.
Dar și-au revenit repede. A început circul cu ”Dragnea care vrea să fure justiția”.
”Noaptea ca hoții”, mitinguri maraton, mitinguri uriașe, reluări și reinterpretări ale unor scenarii văzute și în episoadele trecute.

Însă aceeași distribuție- e drept, cu public mai numeros.
Speriați, mai ales că presa occidentală prezenta fenomenul ca pe o adevărată revoluție, pesediștii lui Dragnea au dat înapoi cu reforma justiției și…s-au condamnat singuri la a fi subordonații lui Ciolacu.

7. A urmat momentul 10 august. Eram în anul 2018, an fără alegeri, iar PSD pierduse bătălia cheie. Întrebarea a fost: de ce era necesar 10 august?
Era necesar pentru că circul acesta civic trebuie ținut mereu activ, altfel…se blegește. Regizorii văzuseră că între manipularea cu Colectivul și alegerile câștigate de Dragnea a fost un an în care tefelismul fusese demobilizat.

Nu se poate an fără mobilizare. Așa s-a organizat ”revoluția converșilor” din 10 august, un circ penibil oricum l-am suci sau învârti.

A urmat apoi campania electorală mizeră din 2019, cu cele mai oribile momente din istoria recentă a României, în care am avut parte de un huliganism ”spălat”, ”doct”, ”tineresc” și teribil de fascist. Eu l-am numit și continui să îl numesc: hipstero-fascism.

Nu îl consider a fi o altă manipulare pentru că e în scenariul cu 10 august 2018…

În martie 2020, sistemul era cu sacii în căruță: Iohannis, președinte, adversarii lui la închisoare, PSD scos de la guvernare și subordonat unor oameni ai sistemului (Ciolacu, Dîncu și alții, eiusdem farinae).
Însă a apărut covidul.
8) Iar aici hipstero-fascismul a găsit încă un prilej de dresaj: a început manipularea a 8-a.

Aceiași regizori, aceiași actori, aceiași oameni, aceleași mecanisme de manipulare „civică” au fost folosiți să ”combată” pandemia și să ajute la instaurarea noii ordini medicale.
Era chiar amuzant să vezi, dacă căutai pe paginile de facebook ale celor care vesteau apocalipsa medicală sau pe mesia vaccin, că doar cu un an doi înainte fuseseră ”eroii” din Piața Victoriei, ”eroii” de la Colectiv, eroii anti-Ponta, salvatorii gazelor de șist și ai aurului de la Roșia Montana….

Însă vorba lui Marin Preda, timpul nu a mai avut răbdare. Pandemia a fost încheiată brusc pentru că a început un război.
Uitând de pandemie, hipsteretul urban este acum, cu aceiași actori, în aceeași formulă, cu aceiași regizori, etc., în fruntea cauzei Occidentului și în combaterea pericolului rusesc….
A 9-a manipulare a început….

P.S. Ați remarcat că minionii au culorile Ucrainei?

Publicitate

2 gânduri despre „A 9-a manipulare în 10 ani

  1. Pe langa poate zecile de miliarde facute din donatii private de pe tot mapamondul, pe lîngă banii trimiși de UE și SUA, mai vine si Bănca Mondiala cu o „modesta contributie” pentru continuarea războiului: 700 de milioane de dolari! N-am vazut concret pana acum nici macar o tabara de refugiati ca sa fie amenajata pe teritoriul Ucrainei, asa cum era pe teritoriul Siriei, Afganistanului etc. Unde se duc acesti bani, ce se face cu ei!? E deja un brand asta cu razboiul din Ucraina, poate cel mai valoros in acest moment!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Măi nene, mătăluță nu poți înțelege libertatea. Ideea unei acțiuni spontane, nedirijată de cineva care trage sforile, și că oamenii au proprie inițiativă îți sunt la distanță. Pentru tălică omul nu este decât un sclav manipulat sau șantajat. Halal antropologie creștină.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s