Sfârșitul Occidentului….

Să presupunem că ne întoarcem în Occidentul anului 1950, intrăm într-o cafenea new-yorkeză sau într-un pub londonez, sau într-un bistro parizian și începem să facem conversație cu un cetățean mediu, intelectual, cu salariu decent, creștin ca valori, dar nu habotnic ca practică, într-un cuvânt, un brav reprezentant al clasei de mijloc din țara sa….
Și am începe să îi povestim cum va arăta viitorul în ianuarie 2020 (înainte de pandemie).
Să începem să îi spunem că ceea ce el numește ”decență” va fi cu mult depășit și cu cât vor fi hainele mai împuțite și rupte, cu atât vor fi mai cool.
Să îi spunem că politețea lui e ”overrated” pentru omul viitorului și că toți ne vom trage de brăcinari și ipocrizia respectului va fi înlocuită cu ipocrizia egalitarismului.

Sau că peste 70 de ani, urmașii săi nu vor prea avea șansa de a mai fuma într-un bar dacă e vorba de țigări obișnuite. Dar se vor putea droga. Uneori legal, de cele mai multe ori semi-legal (ce polițist mai face acum ”circ” când simte miros de ”iarbă”?)…
Va afla că nu mai e trendy să fii căsătorit cu o femeie. Cu ea poți trăi în concubinaj.
Însă va afla că e trendy ca homosexualii să se căsătorească. Să adopte și copii.
Dar îi vom povesti că asta e deja ”conservatorism” în 2020. În 70 de ani va fi la modă să îți schimbi sexul după cum dorești. Și nu neapărat cu operație. Statul va accepta dorința ta fără prea multe întrebări- ca să nu te discrimineze, desigur.

Va afla, sărmanul om, că bisericile la care merge vor „evolua„ și vor renunța la multe învățături care nu sunt cool. De exemplu vor fi preoți gay, iar povestea despre Sodoma va fi scoasă din Biblie. Vor fi și femei preot în unele biserici. Unele vor fi chiar lesbiene și măritate cu iubitele lor, dar asta nu le va împiedica să ajungă episcopi.
Va afla că universitățile au renunțat la canonul clasic pentru a privilegia pe ”marginali”. Care marginali….nu sunt marginali degeaba.
Va afla că prostiile alea care îl amuză pe el când citește în ziare despre psihanaliști vor deveni nu doar ”știință oficială” dar vor fi și impuse prin lege. Că nu se mai poate chiar nimic fără ”avizul psihologului”.
De asemenea va descoperi că avortul nu mai e o crimă ci va fi considerat un soi de contracepție. Că bătrânii și deprimații vor fi eutanasiați civilizat, la cerere sau în funcție de gravitatea bolii.
Va afla că toate cele de mai sus nu sunt doar niște mofturi. Nuuu!

Toate vor fi protejate prin lege și impuse prin cenzură.

Unde se temea, săracul de el, că peste lumea lui, a libertății, va veni ciuma comunistă adusă de sovietici, ar trebui să îi spunem că de fapt în 2020, libertatea sa va fi cenzurată de corectitudinea politică, de jandarmi ai ideilor care vor supraveghea ca nu cumva să spună albului alb și negrului negru. Sub spectrul periculoasei acuze de fascism. Sau chiar comunism.

Și câte am mai avea să îi povestim….
Să încercăm să îi povestim că în februarie- martie 2020, Occidentul va renunța la bruma de democrație liberală ca să….nu facă gripă?


Dar credeți că ne-ar asculta altfel decât amuzat? Ce om decent din anii 50 și-ar fi putut imagina că în nici 70 de ani de zile, rațiunea va fi înlocuită de dorință, logica de moft, iluziile se vor considera discriminate de către realitate și vor cere cenzurarea acesteia?
Ar crede că suntem niște zănateci cu o imaginație cam dezechilibrată….

În 70 de ani, Occidentul, pe fondul unei bunăstări economice fără precedent dar și unui delir intelectual ce a început în câteva săli de vernisaj artistic ca apoi să cucerească universități, mass-media și apoi clasa politică, a reușit să ucidă civilizația creștină, morala creștină, bunul simț creștin. Dar a reușit să omoare și rațiune, logică, coerență…
Numai că și acest delir are o notă de plată…
O notă de plată descrisă deja Scriptură și de Sfinții Părinți:

Publicitate

Un gând despre „Sfârșitul Occidentului….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s