McCreierașul cu vlog

E un tip care face vlog pe YouTube. E român, de prin Ardeal (Oradea), vorbește cu un accent ardelenesc agresiv, de ”coada vacii” (deși omul este orășean).

Face vlog despre mâncare. Nu e un vlog despre cum gătește el. Nu e vorba nici despre un vlog în care trăiește diverse experiențe culinare. Nu e nici măcar un vlog de orientare în turismul culinar. Nu e nici măcar un vlog în care face reclamă la niște cârciumi.

Nu. E un vlog despre cum mănâncă el pe unde călătorește. De fapt e greșit spus ”mănâncă”. De fapt el ”bagă” mâncare în el (chiar asta e formularea lui- și e corectă).

Vlogul nu are niciun concept. Nu e despre experiențe, nu e despre experimente. Vedem cum ”bagă” în el în general mâncare fast-food, analizând-o primitiv pe logica lui ”merge”, ”îi bunuț”, ”alunecă binie”., ”nie”, ”..
La un moment dat a încercat să fie profund și a analizat un meniu de la KFC spunând că relația dintre twister și Coca Cola este ca cea între Yin și Yang, adaosul de bacon asigurând ….echilibrul, oferind stabilitate relației dintre cele două. Fără bacon, se duce ”tăt pieste cap”, a comentat filosofic și nervos personagiul nostru…

Dar altfel gusturile sale sunt nefericite. Omul, primitiv în gusturi, este atras magnetic de KFC, BurgerKing și McDonald s, indiferent de țările prin care trece.

Și omul călătorește…. În ultimul an a trecut prin Franța, prin Italia, prin Turcia, Bulgaria, Egipt…. E drept, a trecut cum trece gâsca pe apă. Nu s-a ”udat” cu nimic….

Filmările sale sunt nereușite. Nu înțelegi nici la ce fast-fooduri merge, nici dacă sunt recomandabile sau nu. Are talentul uluitor de a ”secționa” mâncarea cu dinții, după care să prezinte triumfător mușcătura ca să vedem ”măcelul”.

Gusturile sale turistice nu sunt mai înalte decât gusturile sale culinare. O temă obsesivă din filmările sale este calitatea hârtiei igienice din hoteluri. Și stă la toate tipurile de hoteluri (dar cu preferință spre 5 stele).

Din toată experiența sa în Sofia am înțeles că nu îi plac dalele de pe stradă, că bulgarii au în capitala lor tramvaie ca în Oradea, dar că, spre deosebire de Oradea, nu au redirecționat avioanele ca să nu treacă chiar peste oraș.

Singurul motiv pentru care a arătat principalul monument al Sofiei, catedrala Sfântul Alexandr Nevski, a fost că ….trecea un avion deasupra ei și a ținut să marcheze momentul.

În Egipt a vizitat templul ”lu Karnak” în care a comentat că sunt coloanele prea groase și prea multe, că ar putea fi și el ghid și că totul e….pietre peste pietre și trebuie să ”bage ceva”.
În toată experiența, spectatorul a auzit doar nemulțumirile tărăgănate pe ardelenește ale ”ghidului” și a văzut filmate în viteză câteva pietre. Nicio statuie nu a avut ”norocul” de a fi surprinsă integral de vloggerul gurmand. Deh….

În Valea Regilor, a vizitat, ”că am tot vorbit despre el” mormântul lui Ramses. Nu era Ramses cel Mare ci unul din mulții Ramseși de au domnit pe acolo. A intrat, a văzut că e mormântul gol și a plecat țuști să mănânce un fast-food.

Momentele de glorie ale vlogului său egiptean au fost două: primul în care stătea pe wc și se plângea că nu se poate închide ușa cu el la wc (în toaleta camerei de hotel), iar al doilea cu el explicând doct cum se mănâncă căpșunile tot….lângă wc.

Bon, o să mă întrebați de ce dedic un text acestui sărman creier preparat fast-food.
De ce o fac?
Pentru că acest sărman cerebel are ….228 de mii de abonați pe contul de YouTube și 56 de mii pe Instagram. Mii de like-uri îi însoțesc clipurile și datorită acestei popularități, acest McMinte câștigă suficient de mulți bani ca să trăiască bine.

Prostanul ăsta are cu 20 de mii mai mulți clienți decât are Oradea, orașul în care locuiește, populație….

Deci articolul nu este despre el ci despre prostia contagioasă, despre adevărata pandemie care nu ucide ci sterilizează minți: pandemia de prostie, stupiditatea ridicată la rang de artă, imbecilitatea care te face vedetă….
Și apoi ne întrebăm cum de Biden a putut ajunge președinte al SUA, Johnson, premier în UK, USR a intrat în parlament și succesiunea premierilor României are ca ultime trei nume pe pomelnic un Orban, un Cîțu și un Ciucă iar lumea poate fi manipulată în cel mai ordinar mod cu putință…

Explicația este însă evidentă: imbecilitatea nu ajuns stăpâna lumii ”din prima”. Ea lucrează ”la firul ierbii”. Un om care ajunge să devină fanul prostului gust și prostiei când vine vorba de ”divertisment”, orientare culinară sau turistică, nu va fi capabil în scurt timp să se mai laude că are un creier funcționabil. Iar formatorii de opinie imbecili nu pot decât să ducă opinii imbecile….

Publicitate

2 gânduri despre „McCreierașul cu vlog

  1. Cred ca exagerati in ceea ce-l priveste pe respectivul! Nu mi se pare ca se erijeaza in nu stiu ce autoritate, nu politizeaza, nu ideologizeaza, nu tine neaparat sa-si impuna parerea, nu vorbeste urat! Oarecum m-am regasit in stilul lui, in modul de a se descoperi de multe ori in lucruri simple, in siguratate etc! Nu tine sa fie un profesionist, vreaun figurant, si-mi place mult si modul cum calatoreste prin tara! Primitivismul lui are totusi un farmec aparte!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s