De ce nu sunt crezuți rușii?

E o întrebare pe care o primesc constant: ”dar dacă rușii au dreptate, de ce nu aduc dovezi și le prezintă forurilor internaționale ca să le convingă de dreptatea lor?”

Întrebarea, cu tot dragul, denotă o dimensiune foarte inocentă a gândirii.

Rușii pot strânge câte dovezi pot, cu laboratoare secrete, camere de tortură, materiale de propagandă nazistă folosită de gărzile ucrainene. Pot să facă liste cu copiii ucși de armata ucraineană și neonaziștii ucraineni în ultimii 8 ani, pot obține dovezi despre cum populația ucraineană este victima neonaziștilor, care în unele orașe și sate au preluat controlul în locul statului.

Și?

Cât timp CNN, Fox și BBC nu vor prelua narativul, nu se va întâmpla nimic pentru modificarea perspectivei.

Societatea occidentală (cea românească inclusă) a fost trecută printr-un foarte pervers și eficient proces de dresaj. Aparent s-a lăsat impresia unei pluralități de opinii, dar doar în interiorul grădinii mainstream.
Mai țineți minte în România când o parte din români credeau prostiile Digi24 și o altă parte înghițeau prostiile lui Gâdea, participând pasionați la o așa zisă bătălie ideologică în România?
Acum vedem că pe temele cu adevărat importante: ”integrarea” prin dizolvare în euro-atlantism, imbecilitățile globalizante, etc., nu existau diferențe între Digi și Antena 3.
Vocile care sunt cu adevărat antisistem sunt marginalizate și discreditate pe toate căile. Și sunt împinse în derizoriu.

Apoi e cenzura: tot mai vizibilă acum.
Ca să fii fie și oleacă nuanțat ca jurnalist față de propaganda oficială, riști: 1. conflictul cu patronii, 2 amenzi uriașe de la CNA, 3. ștergerea din online (cum a pățit Sputnikul).

Legat de Sputnik și Russia Today: nu sunt cam ipocriți cei care se întreabă ”de ce rușii nu comunică informații despre partea lor de adevăr?”, când comunicarea cât de cât mainstream rusească a fost practic interzisă?

Dar fenomenul dresajului nu e vizibil doar în contextul acestui al treilea război mondial. Să ne aducem aminte de criza covid și cum am fost tratați cei care puneam niște întrebări de bun-simț, întrebări ce s-au dovedit a fi nu doar legitime, ci au primit, mai toate, confirmări negative.

Dar nu ni se explica că suntem niște prostovani anti-știință, care nu merită băgați în seamă, când spuneam că drepturile și libertățile nu se suspendă de frica unei viroze?

Vai, ce mi se făcea când spuneam că e doar o gripă ce poate da în pneumonie. Când sistemul a transformat-o într-o simplă gripă, în februarie anul acesta, renunțând la restricții oricum tembele, peste o noapte, am fost confirmat. Dar am primit vreo scuză?

Când a apărut rezerva cu privire la vaccinarea, mai ales cu ”arn mesager” și riscurile neverificate, iar eram conspiraționiști și medievali. Acum, când brusc vaccinații au probleme cu inima cum fac mai mult efort, fac complicații tot mai dubioase, o tăcere s-a lăsat solemn….

Iar o masă importantă din societate, care a mâncat propaganda covid cu polonicul, acum și-a băgat polonicul și în propaganda rusofobă.


Publicitate

14 gânduri despre „De ce nu sunt crezuți rușii?

 1. Cu tot dragul, vă transmit și eu că întrebarea nu este inocentă absolut deloc! Rusia NU și-a justificat în mod legal operațiunea sa specială în Ucraina, gest pe care ar fi trebuit să-l facă la ONU precum și prin intermediul unui proces intentat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru crimele de război ale armatei ucrainene și ale batalioanelor naționaliste asupra populației din Donbas, nicidecum pe la televiziunile occidentale pe care le enumerați în expunerea dumneavoastră. Probele concludente, mărturiile, confirmările din partea unor agenții de investigații independente referitoare la genocidul petrecut în Donețk și Lugansk, la bio-laboratoare, la armament chimic/nuclear etc. NU sunt caracteristice televiziunilor! Poate doar așa…cu titlu informativ, dar fără detalii!
  Prin urmare, pentru a pretinde că Ucraina a comis crime împotriva umanității în Donbas, Rusia ar trebui să demonstreze că guvernul ucrainean a urmat o politică deliberată de a ucide sau de a viza în alt mod un grup național, etnic, rasial sau religios cu intenția de a distruge acest grup. Simplul fapt că decesele cetățenilor rusofoni au avut loc în timpul unei confruntări armate NU poate constitui genocid, mai ales având în vedere că Ucraina nici măcar nu a controlat teritoriul în cauză din 2015. Cum ar comite statul ucrainean un genocid pe teritoriile la care nici măcar nu a avut acces? Doar prin intermediul celor infiltrați din batalioanelor naziste și din SBU! Cazurile Givi și Motorola sunt arhicunoscute.
  Asemenea fapte ar fi justificat pe deplin conflictul în plină desfășurare, iar Federația Rusă NU ar mai fi considerată în ochii opiniei publice internaționale drept stat agresor. Practic, atitudinea factorilor de decizie de la Kremlin nu s-a diferențiat cu nimic de aceea a americanilor, atunci când au atacat Iugoslavia, în ’99.
  Pe de altă parte, m-așteptam ca Vladimir Putin să demaște falsa pandemie. N-a făcut-o! Ba, din contră, a ieșit pe piață cu propriul vaccin. Fără a fi rusofobă, ci din contră, nu pot să nu constat, totuși, multe necunoscute/ neconcordanțe în deciziile administrației de la Moscova. Posibil să le aflăm pe parcurs, posibil să rămână mistere mult timp de acum încolo. Vom vedea!

  Apreciază

 2. Moralizatorii pentru sprijinirea armelor in Ucraina sunt noii incendiari ai societății divizate și radicale.
  Este ca și cum posibilitatea unui război nuclear a fost complet respinsă. Asemenea jucătorilor de noroc, liderii de opinie își poartă morala în fața lor și mărșăluiesc pas cu pas spre apocalipsă. Oricine se teme de un război nuclear este considerat un „lupen pacifist” în climatul nostru social – de altfel, acest citat vine de la Sascha Lobo și nu de la Joseph Goebbels. Unde este contradicția? Poate că ar avea sens să oprim talk-show-urile zilnice și să arătam din nou filmul „The Day After” în prime time?
  Unde sunt adevărații intelectuali ca Dvs. care sunt capabili de abstractizare și analiză, care gândesc dincolo de retweet-uri, like-uri și shitstorms și care înțeleg ce este în joc?
  Intelectualii care se opun războiului nu le-a fost niciodată ușor. Așa a fost în 1914, așa a fost și în 1939 și probabil va fi la fel și în 2022. Doar din retrospectivă poți spune de ce parte a poveștii te afli. Astăzi nu susținătorii pro-război din 1914 și 1939 sunt văzuți ca fiind vizionari, ci mai degrabă cei care au mers împotriva tendinței. Astăzi este diferit, cel puțin într-o privință. Dacă forțele pro-război vor predomina acum, nu va mai rămâne nicio istorie care să le judece. Este cu atât mai important sa existe oameni ca Dvs care să reziste acum și să ridice vocea. Pericolul este real!

  Apreciază

 3. După cum decurg lucrurile în Parlamentul României și după deciziile lui Iohannis, cam asta urmează și în România….vor să ne tragă într-un război pe care nu-l vrea poporul, ci America și UE.m

  Apreciază

 4. Adica rusii ar fi putut strange cate dovezi ar fi vrut, dovezi cu care ar fi fost de acord si India, China, Macron, Turcia, Israel (ca doar vorbim de denazificare) si asa mai departe, dar nimeni din vest nu ar fi crezut. Asa ca au preferat sa inavdeze direct, ce sa mai piarda vremea.

  In fine, Rusia putea fi crezuta atunci, insa e clar ca Rusia nu mai poate fi crezuta acum. A demonstrat ca nu poate si nu trebuie sa mai fie crezuta.

  E si cazul tau acum. Si nu e adevarat ca atunci cand ai vorbit despre gripa covid nu te-a crezit nimeni. Ba chiar foarte multa lume te-a crezut. Aveai o baza foarte mare de urmaritori in vreme aia. Insa acum, lucrurile s-au schimbat. Tu esti un om legat la maini care nu mai poate fi crezut. Tu nu mai esti independent.

  Tu, Bogdan Duca cel care nu vrea in viitor sa se spuna „Acele timpuri au fost întunecate pentru că până și el a tăcut”, ei bine ai tu voie sa il critici pe Putin in Sputnik, daca ar face Putin o mizerie? Ai tu voie sa scrii in Sputnik cuvantul RAZBOI? Fiindca asta este o invazie si un razboi. Sau trebuie sa folosesti operatiune militara?

  Nu ai voie. Si o stii foarte bine. Iata ca acum cand traim vremurile acelea despre care vorbeai chiar tu esti cel care tace.

  Apreciază

  1. In primul rând vă lipsește o politețe elementară. In al doilea rând nu veniți cu argumente , veniți cu acuze… Nu înțeleg de ce nu ați scris din prima ” Slava Ucraina „,că să știm o socoteală…

   Apreciază

   1. Are cineva voie la Sputnik sa il critice pe Putin? Spune tu sincer. Cand nu ai voie sa iti critici presedintele, esti liber? Esti independent? Poti fi de incredere? Poti fi luat in serios? Valoreaza ceva analizele tale politice?

    Bineinteles ca nu.

    Apreciază

   2. Vrei argumente? Ia gandeste-te tu singur.

    Marile servicii de spionaj rusesti, vestitele si temutele servicii secrete ale Rusiei nu au fost in stare sa aduca dovezi care sa demonstreze lumii intregi ca rusii sunt macelariti in Donbas?

    Intr-o tara in care ai 20% rusi, intr-o regiune controlata de omuletii verzi si de separatistii rusi, kgbistii nu au fost in stare sa produca dovezi credibile? Gandeste. Cer prea mult?

    Apreciază

  2. Poftim, informatii si dovezi confirmate si de presa din Canada:Generalul canadian Trevor Cadier, capturat de ruşi, este seful laboratorului chimic de la uzina Azovstal, din Mariupol! Dar cine sa le ia in seama? Si se pare ca pe lângă mercenari si extremisti, la Azovstal s-ar putea afla și înalți reprezentanți ai comandamentului țărilor NATO! De aceea Vladimir Putin, a ordonat ca Azovstal, ultimul bastion al naționaliștilor ucraineni, să nu fie luat cu asalt, ci să fie blocat în așa fel, încât nimeni sa nu scope! Deci la Azolstal se fabricau virusi mortali, si noi credeam ca-i combinat siderurgic!
   https://evz.ro/generalul-canadian-trevor-cadier-capturat-de-rusi-a-fost-arestat-in-timp-ce-incerca-sa-fuga-de-la-azovstal-foto.html?fbclid=IwAR1O0gMtjj7KGV5F4Lc7BQ-Ggmq5V-Ny5vaaAW1_85Q1bwuGYzkKDHK7a7g

   Apreciază

  3. Se dovedeste ca la unul din cele sase niveluri subterane ale combinatului Azovstal se gasea un laborator biologic al carui sef era generalul canadian in rezerva Trevor Kadier care de fapt a si fost arestat si transportat la Moscova ! Circula stirea cam de marți peste tot, e vorba de 3 generali, asta a fost singurul capturat… deocamdata 😊
   https://flux24.ro/bomba-in-scandalul-generalilor-din-catacombele-azovstal-ar-fi-fost-3-dintre-care-un-comandant-nato/?fbclid=IwAR3eKnGql9jZxabrLe7wNYg09ickv0fHorPQdlmwp6d–zQAk9Cx44-teZw

   Apreciază

 5. Ministrul de externe Serghei Lavrov a comentat acuzațiile aduse Federației Ruse, de încălcare a Cartei ONU din cauza operațiunii militare din Ucraina, cu o glumă despre un rus aflat într-o grădină zoologică din Estonia. Respectiva grădină zoologică avea un spațiu special amenajat, o volieră cu bazin, pentru crocodili. O mamă și un copil s-au apropiat de locul respectiv, încercând să urmărească reptilele. Alături de ei se afla un bărbat care consuma o bere. Cumva, puștiul a căzut direct în bazin în fața crocodililor. Individul a sărit în bazin, a salvat copilul și i l-a înapoiat mamei sale. Mulțumindu-i, femeia l-a complimentat pe salvator spunându-i că este un estonian curajos. La care acesta i-a răspuns: „din păcate, nu sunt estonian, ci rus!” A doua zi dimineața, ziarele titrau pe prima pagină cu litere de-o șchioapă: „Rusul beat a privat crocodilul de prânz”, a declarat Lavrov într-un interviu pentru postul de televiziune Al Arabiya. 🙂
  Acu’ fiecare interpretează cum dorește, dar e evident, inclusiv de pe SSI, că abilul diplomat a surprins cu precizie esențialul!

  Apreciază

 6. @ Giurea – Sa zicem ca nu esti un trol si ca esti doar „manipulat” (din experienta stiu ca e sunt tipologii umane carora le convine „manipularea”). Unde cauti tu dovezile credibile – pe CNN, ProTV, si alte „surse”? Asa, de curiozitate, cand ai auzit prima oara de problemele dintre Rusia si Uraina si de unde?

  Apreciază

 7. De ce nu sunt crezuti? Iata de ce.

  Putin, mesaje de propagandă la parada de la Moscova: „Țările NATO plănuiau o invazie în teritoriile noastre istorice. Datoria noastră este să facem totul pentru ca oroarea unui război global să nu se mai repete”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s