Au luat Eurovisionul. Să le dăm și cupa mondială. Însă le mai dăm și bani?

Până acum, războiul pe imagine părea câștigat de Ucraina. Și e adevărat că propaganda pro-ucraineană a reușit să administreze foarte bine temele grave. E drept, ajutată și de cenzura occidentală.

Pur și simplu crimele ucrainene nu există, neonaziștii ucraineni sunt ”băieți buni”, eroi buni de pus pe tricouri.

De asemenea, au fost aproape impecabil administrate poveștile cu „masacrele” de la Irpin și Bucea.

Chiar, ați remarcat? Cum au apărut semnele serioase de întrebare cu privire la ce a fost de fapt la Bucea, cu suspiciunea rezonabilă că acolo au fost execuții sumare comise de ucrainenii ”eliberatori” împotriva celor care colaboraseră cu rușii, cum subiectul Bucea s-a închis.

Acum „pelerinajele” sunt la Irpin, unde niște blocuri dărâmate pot fi fundal bun pentru poze ipocrite ale șefilor și șefuleților euro-atlantici aflați în pelerinaj la Zelenski.

Numai că încep să apară problemele de imagine.

Nu sunt legate de temele de război (profesionist manipulate) ci de chestiuni secundare.

Prăbușirea se face pe teme secundare. Cum ar fi povestea cu Eurovisionul. Eurovisionul arată ce campanie disperată de P.R. se face pentru Ucraina.

Însă disperată nu înseamnă și inteligentă.

”Victoria” Ucrainei la Eurovision jignește inteligențele oricărui european de bun simț și contribuie tocmai la erodarea imaginii ….Ucrainei.

Iar faptul că ies povești că totul nu a fost nici măcar aranjat, ci s-a rezumat la o mânăreală scârboasă a organizatorilor, face ca situația să fie și mai gravă.


Desigur, se va încerca punerea batistei pe țambal. Dar deja o parte din public s-a prins că și povestea cu Ucraina este o escrocherie, așa cum a fost povestea cu covidul.

În loc să fure voturi ca să lase impresia că Ucraina e, precum Coreea de Nord, bună la toate (chiar, nu li se acordă de pe acum și cupa mondială de fotbal?) eu cred că efortul băieților și fetelor din comunicare ar trebui să se ocupe de guvernanții kieveni.

Și Zelenski, și ceilalți golănași din guvernul Ucrainei au făcut deja tranziția de la imaginea „victimelor eroice”, la cea de cerșetori nesimțiți și agresivi.

Zelenski putea fi impresionant pentru fraieri în prima lună, putea să mai atingă suflețele sensibile și în a doua lună.

Dar acum deja, când opinia publică s-a obișnuit și cu războiul, dar a apărut criza economică, faptul că iese Zelenski seară de seară și cântă precum lăutarii de la o masă la alta (el preferând să meargă de la un parlament la altul) ca să mai cerșească, în esență, bani, tot mai mulți bani, începe să irite.

Iar când el și dubioșii ăia din cabinetul său ies și încep să se rățoiască la clienți că nu au primit suficient, că trebuie să mai dea bani, iritarea devine și mai puternică.

Mai ales că tot ce poate oferi Zelenski este să amâne inevitabilul, sacrificând ucraineni pentru ca rușii să aibă parte de o victorie a la Pyrrhus.

Pentru cei care nu știu, victoriile a la Pyrrhus (personaj real, rege al Epirului învingător înfrânt al romanilor), înseamnă victoriile cu un cost atât de mare, încât pot fi compatibilizate foarte bine și ca înfrângeri.

Iar aceasta este miza Occidentului: victoria în Ucraina să coste atât de mult pe ruși, încât aceștia să fie practic înfrânți economic.

Numai că, până una alta, victoria asta a la Pyrrhus, costă în fiecare zi miliarde de dolari pe euro-atlantici. Și, până una alta, viețile tuturor celor din UE și NATO devin tot mai scumpe, tot mai lipsite de optimism financiar, economiile intră în criză, încât e posibil să descoperim că Pyrrhus ăsta va fi la Bruxelles și Washington, nu la Moscova…

Și de aceea, o Ucraina care învinge peste tot (de la Eurovision, la jocuri pe calculator cu simulări anti-aeriene) pe banii noștri (tot mai mulți), va deveni din erou admirat, un hoț și un cerșetor disprețuit.

Publicitate

6 gânduri despre „Au luat Eurovisionul. Să le dăm și cupa mondială. Însă le mai dăm și bani?

 1. Acum 2-3 săptămâni chiar, dacă întrebai lumea (căt de cât alfabetizată) „cine va câștiga Eurovision anul ăsta?”, 8 din 10 răspundeau „Ucraina”. Ne mai ascundem după deget?

  Apreciază

 2. O eroare grosolana aceasta manevra de a da castigul Eurovision Ucrainei. Desi Eurovisionul nu mai e ce a fost de multi ani, acum fiind un instrument de globalizare/americanizare/imbecilizare. Adica Ucraina este campiona manipularilor americane de pe continentul european. Ca tot ce e fals si artificial, nici Ucraina nu va dura prea mult. Problema cea mare este ca SUA si fostul Imperiu Britanic reformat (Canada, Australia, UK) au devenit atat de agresive si fara minte incat chiar ameninta existenta omenirii, jucand ca la poker si plusand cu extinerea NATO. „Cartea” pe care mizeaza este ca la Moscova si Beijing vor veni din nou „fraieri” la conducere pe care pot sa-i manipuleze cum vor ei. Altfel ne asteapta ce ne asteapta, ceea ce e de preferat unei vietzi de „laborator”.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Paradoxal media si populatia din Romania sunt mai invartosati, mai porniti si mai intrigati pe Rusia si Putin chiar decat media si populatia ucraineana!

  Apreciază

 4. Well, ucrainenii au o vorbă: „Pe unde a trecut un ucrainean, un evreu nu mai are ce să facă”.
  Acesta este sensul secret al operațiunii Z, al denazificării lui Putin, al susținerii lui Zelenski de către occidentali, al sprijinirii naziștilor săi în special de către pudelii/lacheii americanilor – Regatul Unit, al câștigării Eurovisionului și, probabil, chiar obținerea cupei mondiale: Ucraina va deveni Rusia, iar Statele Unite vor deveni Ucraina. Și, în felul acesta, sper să fie pace-n lume și, conform îngerilor lui Hristos- „între oameni bunăvoire”, apoi mai aștept ca yankeii să-și ia bazele, scuturile, junk-urile denumite armament de ultimă generație, fetițele-soldați, Rainbow flag-urile, escrocheriile denumite pompos business, toate „jucăriile” știute și neștiute și să părăsească definitiv România! Personal, NU le voi duce dorul!
  O analiză a caricaturii de concurs: https://www.voltairenet.org/article216862.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s