De ce se întâmplă toate acestea? (I)

De ce se întâmplă toate acestea?

M-am născut în anul 1980 şi sunt martorul vremurilor mele.  Mi-am trăit adolescenţa într-o fascinaţie faţă de Occident. Mi-am dorit şi eu „o ţară ca afară”. Am cochetat şi eu cu gândul emigraţiei. M-am dus şi eu prin Vest plin de speranţă, admiraţie şi chiar ruşine că sunt român şi balcanic.

Am trecut prin etapa anticomunismului visceral, tipic anilor 90 şi primilor ani 2000. Am citit, am învăţat, m-am îmbrăcat şi am încercat să visez ca orice tânăr occidental. Am plâns de bucurie în noaptea de 31 decembrie 2006, spre 1 ianuarie 2007, când am „intrat în Europa”. E drept, acela a fost, probabil, ultimul meu exces emoţional filo-occidental, dar a fost.

Apoi am început să înţeleg….

Nu am înţeles că Occidentul ar fi rău. Nu. Chiar şi acum cred că ceea ce a fost cândva civilizaţia occidentală a fost expresia socială şi politică cea mai apropiată de idealul libertăţii. 

Şi acum cred, argumentat, că civilizaţia occidentală a răzbit în faţa tuturor celorlalte civilizaţii şi a devenit o civilizaţie universală pentru că este superioară celorlalte.

Însă am înţeles altceva. Am înţeles că civilizaţia occidentală e bolnavă. Are un cancer degenerativ ce, mi-am dat seama, nu poate fi împiedicat. Am înţeles că civilizaţia occidentală este pe moarte.

Din acel moment nu mi-am mai făcut iluzii şi am devenit un personaj „atipic” între prietenii şi colegii mei de generaţie.

Pentru o bună parte dintre ei, încă prinşi de vraja Occidentului, acest cancer era chiar Occidentul. Şi cum nu puteau, nu pot nici acum, să accepte că Occidentul e un muribund, au îmbrăţişat cancerul ca fiind esenţa sănătoasă a valorilor occidentale.

Ei sunt prietenii, amicii, inamicii şi colegii mei de generaţie pro-UE, pro-SUA, pro-valori europene, pro- multiculturalism, pro- progresism, pro- tot ce vine de afară e bun.

Pentru o altă parte dintre ei, cancerul nu e chiar cancer. E o gripă sezonieră, cel mult. Occidentul cel minunat şi pur suferă pentru o perioadă scurtă de timp de o dileală ideologică, dar îşi revine. „Nu vezi? A ieşit Trump”, „Nu înţelegi? Uite, PPE, adică creştin-democraţi de-ai noştri, au majoritatea în Parlamentul European”, „Uite ce mişto e blogosfera conservatoare americană de pe Youtube!”…

Ei sunt prietenii, amicii, inamicii şi colegii mei de generaţie care sunt pro-occidentali pentru că nu pot să vadă vreo alternativă. Şi care, de multe ori din pricina unor precarităţi de educaţie istorică, îndrăznesc să spun, nu au ieşit din paradigma războiului rece: americani buni versus ruşi răi.

Pentru o altă categorie, cancerul este chiar esenţa Occidentului.  Occidentul a fost tot timpul rău, bolnav, antihristic, demonic, un amalgam ameţitor de conspiraţii iezuito-masonico-bielderbergiene. Răspunsul la Occident este un naţionalism „sănătos”, dacic şi orthodox, uneori legionar, alteori ceauşist, uneori rusofob, alteori antisemit şi sigur maghiarofob.

Ei sunt prietenii, amicii, inamicii şi colegii mei de generaţie naţionalişti.

Eu nu sunt ca niciunul dintre ei. Mi-aş dori să fiu pro-occidental. Adică să văd acel occident sănătos, creştin dar şi arogant, imperial şi liberal, capitalist şi militant de până în anii 60 ai secolului trecut.

Da. Ştiu. Acest occident era colonial şi războinic.

Dar să vă spun un secret pe care ar trebui să îl ştie orice copil care a citit măcar o carte de istorie universală. Sau orice creştin care a citit măcar Biblia. Aşa funcţionează istoria.

Istoria nu funcţionează pacifist. Motoarele istoriei sunt războaiele. Peştele cel mare înghite pe cel mic şi de la începuturile sale, lumea funcţionează pe dinamica stăpân-sclav.

Unde se poate lucra este la detalii: putem cugeta, negocia, construi o societate în care oamenii să se simtă ceva mai liberi, ceva mai prosperi, ceva mai stăpâni pe diverse decizii cu privire la propria viaţă, dar lumea, istoria şi viitorul ei nu au fost, nu sunt şi nu vor fi „juste şi echitabile social”, cum nici natura nu este.

Or aici apare boala Occidentului, care îngroapă acum poate cea mai puternică civilizaţie din istoria lumii. Boala Occidentului a făcut pe occidentali să creadă că lumea poate fi „justă şi echitabilă social”.

În bulele de prosperitate create de civilizaţia occidentală, au apărut generaţii care nu au ştiut ce este războiul, nu pentru că războiul fusese eradicat ci doar pentru că fusese externalizat, purtat departe de urechile şi ochii occidentalilor.

Aceste generaţii au evoluat prin mofturi şi alintare. Auto-alintare. Marea revoluţie sexuală a fost, intelectual vorbind, marea revoluţie a masturbării.

Aşa a început eroziunea fundamentelor civilizaţiei occidentale?

Care sunt aceste fundamente? Pe scurt, sunt două: filosofia greacă antică şi Creştinismul.

Desigur, se pot scrie şi s-au şi scris cărţi pe tema aceasta, dar voi explica cât mai pe scurt cu putinţă. Grecii ne-au oferit încrederea în propria raţiune, în propria capacitate de a gândi lumea curajos, sfidând naraţiunile mitologice clasice şi punând probleme din cele mai variate: de la cum să guvernăm o cetate, la cum a fost alcătuit cerul şi pământul.

Creştinismul a oferit de la evrei sensul istoriei, conştiinţa că există o raţiune în spatele mersului evenimentelor, o înlănţuire şi o finalitate. De asemenea, Creştinismul a oferit religia în care raţiunea este receptată ca cel mai mare dar făcut de Dumnezeu omului.

Astfel a apărut Occidentul. El s-a născut, cum spunea Noica, la Niceea, când Biblia şi raţiunea au pus ordine dogmatică în Biserică şi în Imperiul Roman. S-a născut în bibliotecile mânăstireşti, unde călugării, spre deosebire de cei de acum, se rugau, citeau Biblia cu Aristotel şi pe Sfinţii Părinţi la pachet cu Platon, cugetau şi aveau ca „ascultare” raţionarea, scrierea, copierea de cărţi, căutarea armoniei în gândire.

Boala Occidentului care ne îngroapă acum a lovit în ambii stâlpi.

Raţiunea a fost asmuţită împotriva credinţei şi credinţa împotriva raţiunii.  Aşa a apărut raţionalismul şi ideologiile născute din el. Şi aşa au apărut marile filosofii şi ideologii anticreştine.

Desigur, una dintre ele este marxismul, care a venit cu iluzia că societatea poate evolua la stadiul acela de „civilizaţie”  în care lumea să fie bună, egală, dreaptă, echitabilă.  Or Creştinismul, o religie cu simţul istoriei dat de către Biblie spune că aşa ceva este imposibil: lumea merge spre apocalipsă, nu spre progres. Iar promisiunea unei lumi mai bune există, dar ea vine doar de la Dumnezeu şi va fi obţinută după eşecul definitiv al acestei lumi.

O altă acţiune a bolii este psihologia. Iar sunt nevoit să simplific (că mai  mult de 3 pagini word nu citeşte nimeni pe net) şi să mă rezum la a spune doar atât: psihologia a lovit şi a reuşit să distrugă în timp morala creştină a lumii occidentale.

Lumea occidentală, creştină, funcţiona după un pachet axiologic, de valori, după o morală care se bazează pe o credinţă: voia lui Dumnezeu decide morala.

Psihologia a răsturnat (nu singură, dar repet, simplific ca să fiu cât mai sintetic) această bază a moralei. Nu voia lui Dumnezeu, ci voia omului decide morala. Desigur, bine temperată de imperativul categoric kantian.

Apoi a fost evoluţionismul.  Nu discut componenta strict ştiinţifică, biologică, a teoriilor evoluţioniste. Discut impactul acestor teorii (care nici măcar nu ne sunt livrate ca teorii, ci ca dogme ştiinţifice- ceea ce ar trebui să le facă să pară mai serioase ca cele religioase) asupra vieţilor noastre.

Darwin a smuls chipul lui Dumnezeu de pe chipul omului şi l-a readus la stadiul de animal. Iar un animal nu poate fi supus unor judecăţi morale aşa cum supui o creatură raţională, ce poartă amprenta Domnului, nu?

Darwinismul a permis deliruri ideologice rasiste (Hitler ar fi fost imposibil fără evoluţionism), a permis deliruri ideologice sociale (Stalin ar fi fost imposibil fără evoluţionism), dar a permis ceva şi mai grav: a permis aducerea instinctului în morală.  Fără darwinism ar fi fost imposibil cel mai mare masacru real care se întâmplă în istorie, aplaudat ca un drept al omului: avortul.  Un masacru de care ne facem toţi vinovaţi şi a cărui vinovăţie se cumulează.

Apoi au revenit fenomene biblice: cum ar fi practicile asociate cu Babilonul, Sodoma şi Gomora….

Chiar, v-aţi întrebat vreodată de ce Dumnezeul Bibliei nu are o problemă prea mare cu războaiele care se succed în paginile Scripturii, multe în numele Său, altele chiar la ordinul Său, dar condamnă ferm instituţionalizarea desfrânării din Sodoma şi Babilon? De ce nu a căzut foc din cer pe populaţii războinice, dar a căzut peste populaţii desfrânate?

Eu cred că are legătură cu ce spune Iisus: „Nu vă temeţi de cei care pot ucide trupul (…) ; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena” (Matei, 10, 28).

O societate a desfrâului, a instituţionalizării imoralităţii, este o societate care ucide suflete, fie că e vorba de Sodoma, de Babilon, de SUA sau de Uniunea Europeană.

Şi nu, nu vreau să par puritan (chiar am o problemă cu puritanismul, pe care îl consider parţial responsabil de situaţia în care am ajuns). Problema nu este atât păcatul, cât pierderea conştiinţei păcatului, normalizarea lui. Eu, creştin fiind, cred că Raiul va fi plin de homosexuali, lesbiene, transexuali, prostituate, iubitori de plăceri sexuale care au ştiut tot timpul că ceea ce fac nu e normalitate, care au avut conştiinţa cât de cât firavă că există o diferenţă între ceea ce fac ei şi normalitate.

Însă cred că Iadul va fi plin de sărmani care şi-au „normalizat” păcatele, care au încercat chiar să îşi impună „normalitatea” lor împotriva normalităţii raţionale.

Dar să nu predic pe aici (că mă apropii de pagina 4). Chiar dacă nu credeţi în naraţiunea biblică şi felul de a înţelege al lumii, trebuie să acceptaţi că aceasta este totuşi fundamental legată de identitatea Occidentului sănătos, de dinainte de îmbolnăvirea şi stadiul de muribund, în care se găseşte acum.

O altă lovitură a venit în numele Ştiinţei. Când auzim de Ştiinţă la singular şi cu Ş mare, să ne temem.  Ştiinţe sunt multe, diferite, lucrează cu ipoteze de cercetare, nu au dogme. Ştiinţa la singular este însă o ideologie, o religie seculară mai încuiată la cap decât o geamie de luptători ISIS, plină de ură împotriva credinţei creştine şi dispusă să gireze orice nebunie: de la teoria că ne tragem din maimuţă, la teoria că omul nu e fiinţă vie în pântecele mamei sale, la teoria că pârţurile vacilor schimbă clima, la teoria că vine încălzirea globală, la teoria că dacă toţi purtăm „măscuţa” pe faţă o să ne salvăm de o gripă atipică, etc….

„Ştiinţa” a luat locul credinţei. Şi aşa cum Creştinismul a generat morala la vremea sa, „Ştiinţa” a început să genereze propria sa morală.  O morală în care poţi pune în discuţie nu doar voia lui Dumnezeu, ci şi raţiunea, firescul, naturalul.

Apoi a început o revoluţie şi în artă. Arta, de la greci şi apoi şi la creştini, a fost o căutare a armoniei, a frumosului, a binelui, a virtuţii şi aspiraţiilor celor mai nobile. Arta avea scopul de a te înălţa sau măcar acela de a te înfrumuseţa, bucura sau măcar lămuri asupra unor aspecte sau altele ale vieţii.

Asta până de curând. Un pişoar a devenit „artă”. Un falus de oţel a devenit „artă”, un portret în care ochiul uneia căzut în gură a devenit ”artă”, o conservă cu fecale a devenit „artă”, o linie trasă pe o pânză de pictură a devenit „artă”, un pătrat negru desenat a devenit ”artă”, o banană lipită cu scotch pe un perete a devenit ”artă”….

Și cum arta speculează inclusiv economic snobismul, delirul a mers mai departe și nu a mai putut fi oprit.  Frumosul, armonia, binele, echilibrul nu au mai fost celebrate, armonia a fost aruncată la gunoi ca desuetă și urâtul, fetidul, dizarmonia, răul, greșitul au căpătat statutul de capodopere.

Dar să mergem mai departe şi mai repede.

Toate fenomenele de mai sus au început la niște niveluri înalte: academice, intelectuale de salon, cercuri științifice, artistice, etc.  Dar ele au deformat oameni care au ajuns, sărmanii de ei, la rândul lor, deformatori de opinie. Și asta într-o cascadă imposibil de oprit.

”Peștele de la cap se împute”, iar cancerul Occidentului a lovit mai întâi în Universități. Apoi de acolo în mass-media, tumorile sale au căpătat forme de ”societate civilă” și apoi au degenerat în politică.

Bula de prosperitate, faptul că banii se găseau (fie ei și pe cardul de credit, nu pe cel de debit), faptul că războaiele și grijile istoriei au fost ținute departe, au creat condițiile perfecte pentru metastază.

Generații ferite de confruntarea cu realitatea, au fost încurajate (de degenerarea deformatorilor de opinie despre care vorbeam mai sus) să viseze și să își ”trăiască visele”.  Eventual și cu adjuvanți: un drog,  un bisturiu chirurgical, un tratament hormonal, dar mai ales cu politici.

De ce există cenzura corectitudinii politice? Ca să nu fie deranjați sărmanii oameni care s-au pierdut în visele lor, să nu fie treziți, să nu aibă contact cu realitatea.

Ultimii 60 de ani de istorie a Occidentului reprezintă un război unic în istoria lumii: un război împotriva rațiunii și firescului. Un război absurd, al absurdului, un război esențialmente sinucigaș, dar un război purtat cu pasiune.

Purtat cu pasiune în școli și universități, în muzee, în cercuri culturale, redacții de presă, în parlamente și pe străzi, din care generație după generație tumorile au crescut, s-au extins, au pierdut orice întâlnire cu rațiunea.

Și așa am ajuns aici…..

9 gânduri despre „De ce se întâmplă toate acestea? (I)

  1. ,o mică rundă de iluminare istorică,pentru cultura si adevar:
    ❗Start :❗
    ⏩ .1989 cu – 1991:
    Rusia permite desființarea liniei de demarcație dintre Germania de Est și Germania de Vest și dizolvă Pactul de la Varșovia, își retrage trupele din Europa de Est și are încredere în promisiunea verbală a ministrului german de externe Genscher și a omologul său american Baker că foștii membri ai Pactului de la Varșovia nu vor va face parte din NATO.
    Trupele americane rămân însă staționate în Germania și nu vor fi retrase. Până în 2004 aproape toți foștii membri ai Pactului de la Varșovia s-au alăturat NATO.
    ✅”Rusul” rămâne calm.
    ⏩ . 2001 :
    În discursul său în Bundestag-ul german, Putin face Occidentului o ofertă pentru un parteneriat strâns pentru a depăși diviziunile din trecut. Americanii o interzic.
    Există până atunci un tampon între NATO și Rusia cu Belarus, Ucraina și cele 3 state baltice (Estonia, Letonia și Lituania).
    ✅”Rusul” rămâne calm.
    ⏩ . 2004 :
    Statele baltice devin membre NATO. O primă încălcare a zonei tampon.
    ✅”Rusul” rămâne calm.
    ⏩ . 2014 :
    Occidentul răstoarnă guvernul pro-rus și ales democratic al Ucrainei (condus de Viktor Ianukovici la acea vreme) și instalează un guvern pro-american având ca succesor pe Petro Poroșenko.
    În același moment, Statele Unite – cu Hunter Biden (fiul actualului președinte american) – încep să se infiltreze în Ucraina prin intermediul firmelor Monsanto, Black Water și consilieri militari americani, oferindu-le perspectiva aderării la NATO. A avut loc a doua încălcare a zonei tampon.
    ✅”Rusul” bl
    ⏩ . 2014 :
    Forțați de lovitura de stat americană (rușii își staționaseră întreaga flotă de la Marea Neagră la Sevastopol, în Crimeea), a avut loc o ocupare pașnică a Crimeei. Spre deosebire de toate celelalte relatări, nu a fost tras un singur foc și nimeni nu a fost ucis. Cu excepția câtorva tătari din Crimeea, 90% dintre locuitorii Crimeei au fost de acord cu aceasta, lucru confirmat printr-un referendum la acea vreme ❗
    ❌”Rusul” este agresorul rău și este pedepsit pentru asta.
    ⏩ . 2014 – 2022 :
    Odată cu brigăzile Azov libere (adulatorii național-socialiști ai svasticii), Ucraina bombardează în mod constant cele două „regiuni separatiste” Lugansk și Donețk, care încă fac parte din Ucraina. Mii de ruși mor, sute de copii ruși de asemenea.
    Ucraina a încetat să plătească pensii locuitorilor acestor zone „separate” din 2014. Acolo se închide robinetul de bani pentru propria populație.
    Aprovizionarea cu alimente a acestor zone este preluată exclusiv de Rusia.
    Nimic din toate acestea nu este menționat în presă.
    Unde era solidaritatea oamenilor din vest cu cei aflați în nevoie?
    ⏩ . 2020 :
    Urmând exemplul anului 2014 în Ucraina, Occidentul încearcă acum să răstoarne guvernul din Belarus, lucru care a eșuat. Acesta a fost al treilea atac asupra zonei tampon NATO-Rusia.
    ✅”Rusul” rămâne calm.
    ⏩ . 2022:
    Putin cere pentru ultima dată o garanție că Ucraina nu va deveni membră a NATO și că regiunile Donețk și Lugansk vor fi în mare parte autonome pe teritoriul ucrainean. Acest lucru este respins de SUA.
    Rușii invadează Ucraina. Pentru a pune capăt războiului. Putin cere o garanție a neutralității, demilitarizarea Ucrainei, recunoașterea celor două regiuni Donețk și Lugansk ca republici populare și recunoașterea Crimeei ca suveranitate rusă. Acest lucru este respins de SUA
    ❌”Rusul” este singurul agresor, fiind sancționat într-un mod fără precedent, exclus din sistemul financiar, cultural și boicotat în toate privințele.
    Acum , întrebați-vă și voi cine este agresorul …

    Apreciat de 1 persoană

      1. Dan Gerosu: În Gara de Nord e păzită intrarea la sala de așteptare. E numai pentru ucraineni. Sunt serviți cu de toate. E ok. Românii nu au voie la sala de așteptare acolo, numai în alt loc mai mic infect.
        Au fost persoane bolnave sau cu handicap care călătoresc români, dar nu au avut voie în sala de așteptare. Facem diferențe?
        Prea mult circ, fiecare trebuie sa se puna pe picioare la un moment dat; nimic nu-i gratis, doar aparentele!
        Sa nu uitam ca in anul 1992 ucrainenii cot la cot cu fratii lor rusi au luptat impotriva Romanilor din Transnistria !!
        Ucraina trebuie sa isi apere țara de adevărații invadatori pe care i-a votat: SUA si NATO! Fiecare ucrainean este vinovat in mod personal de acest razboi! Poate ucrainenii se mobilizează in sir indian și o iau usor, usor din loc către căsuțele lor spre al proslăvi pe marele lor conducator care reprezinta interesele oligarhilor ucraineni, ale SUA si NATO, care i-a tradat pe ucraineni si le-a vandut sangele!

        Apreciază

  2. Profundă analiză! Dar v-a scăpat echitatea, prima care s-a prăbușit în lumea occidentală și-a cărei năruire a condus către apariția resentimentelor, creând astfel condițiile psihologice pentru violența în masă. Iar când au izbucnit violențele interne sau când alte țări sau un alte grupuri au decis să invadeze alte state, atunci a devenit greu de evitat surparea societății occidentale. În unele cazuri, civilizațiile au dispărut nu printr-un mare bum, cât printr-un anemic scâncet. Imperiul Britanic s-a înscris pe această cale a dispariției încă din 1918, iar alte națiuni au apucat-o pe același drum. De ce s-a întâmplat asta? Pentru că au devenit tot mai inconsistente în raport cu valorile pe care le-ați enumerat în articol, pentru că inegalitatea a explodat. Societatea democratică, liberală a eșuat, în timp ce învingătorii vor fi regimurile puternice, precum cele din China și Rusia (aceasta din urmă, dacă va alege să se reconstituie într-un imperiu adevărat și profund alături de bieloruși, kazahi, armeni, azeri, georgieni, ucraineni și toți ceilalți care au fost alături de ea).
    Din punctul meu de vedere, civilizația occidentală, câtă vreme alege să-și pună rațiunea și știința în bazaconii de tipul schimbărilor climatice, înmulțirii necontrolate a populației și crizelor energetice, la care mai adaug și alte ciudățenii de genul: „vaca poluează”, „foca doarme pe banchiză”, „pinguinii refuză să mai clocească” etc. etc. reprezintă o cauză pierdută. Pentru stabilitatea „noii ordini sociale”, tot ceea ce poate stimula trezirea spirituală se dorește a fi eliminat. Puterea nu mai este de tip reprezentativ sau electiv, ci este exercitată direct de către cei care controlează sistemul financiar și producerea mărfurilor. Instrumentele acestei puteri sunt controlul asupra tehnologiei, al energiei, al banilor și al informației. Și din moment ce Occidentul nu mai dispune de alternative, ci numai de supape, prin urmare, nu va întârzia să genereze un nou tip de totalitarism constând în transformarea completă a ființelor umane în mărfuri, în distrugerea totală a naturii și în forme inedite de robie. Soluții rezonabile nu mai există, degeaba scriem tomuri întregi încercând să disecăm și să înțelegem demența unora în luarea deciziilor precum și schimbările planetare. Doar războiul!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Toate acestea: lgbt, desfrau, biserici transformate in pub-uri etc. palesc in comparatie cu crimele, violurile, destinele si bisericile transformate in ruine de ambitiile imperialiste ale lui Putin. Sa crezi ca toate astea se intampla pentru ca putin vrea sa restabileasca normalitea, crestinismul etc. este aiuritor. Sunt doar ambitiile unui om care nu mai are mult si dispare.

    In fine, cred ca ar trebui sa reflectati (tu si cei care gandesc ca tine) de ce preferati sa restabiliti ordinea prin crima si distrugere, decat prin anevoiosul si imperfectul progres.

    Apreciază

  4. cand nu au putut sa distruga alte civilizatii prin forta occidentalii s-au facut agentii disolutiei acestora (mogula-indiana, chineza, rusa-tarista, etc) sapand exact la fundamentul acestora. poate le-a venit randul sa treaca prin experiente asemanatoare.
    acum se pun bazele „noii civilizatii” ce se va crea pe ruinele celei occidentale, daca va ingadui Dumnezeu.

    Apreciază

  5. 1. Inteleg ca toate comentariile sunt intai citite si apoi aprobate spre publicare. Deci cum de apar unele comentarii care sunt si vulgare, si lipsite de continut analitic, repetand clisee ale mass media? Pot trolii platiti cu Endowement Funds sa intre direct?
    2. Corecta analiza domnului Duca. Occidentul de azi nu mai e cel din anii 70 pe care ni l-am dorit cu totii. Dar sunt doua tipuri de Occindent – cel invins – Europa Continentala, si cel conducator – America si fostul imperiu britanic. Poate nu intamplator, ramasitele altor imperii inteleg cel mai bine cauza Rusiei si vad in ea singura sansa de reinviere nationala – Turcia, Austria, Ungaria, chiar si Franta (desi aici globalismul e in floare, dar e mai complicat).

    Apreciat de 1 persoană

  6. CRESTINUL Putin v-a dumirit astazi despre ce este razboiul asta. Si celelalte care vor urma.

    Nu este despre lgbt, cum va bucurati pe aici. Nu este nici despre NATO.

    Este despre refacerea imperiului rus. Un dictator bolnav si batran ucide in stanga si in dreapta si va ucide in continuare pentru a recupera teritoriile detinute candva de mareata rusie.

    Sunteti bucurosi, dragii mei? Sunteti multumiti? Sunteti satisfacuti de mormitele sapate pana acum sau asteptati numarul final, cand teritoriile se vor reintoarce in maretul imperiu in care subiectii sunt atat de fericiti incat 30% mor de ciroza alcoolica?

    Apreciază

Lasă un comentariu