Până să ”cadă Putin”, cad cam toți adversarii săi

În ianuarie- martie,  toți liderii occidentali  și toate trompetele propagandei NATO,  ascunse sub numele de jurnaliști și analiști, dădeau ca sigur că efectul sancțiunilor va fi o lovitură de stat, sau chiar o revoluție, care să lichideze puterea lui Putin în Rusia.

Au trecut aproape 7 luni de zile și vedem efectele politicilor de sancțiuni impuse de către Occident.  Boris Johnson, premierul britanic cel mai vocal contra lui Putin a picat.

Emanuel Macron, președintele Franței și unul din vectorii cheie ai politicilor de sancțiuni, s-a trezit cu o majoritate fragilă, care va da mari dureri de cap, în Parlament.

Rutte, premierul olandez cu apucături de progresist neonazi, se confruntă cu manifestații violente contra lui.

Draghi, premierul rusofob al Italiei, are coaliția de guvernare prinsă în vreo două pioneze și se confruntă cu proteste tot mai vehemente în toată Italia.

Petkov,  premierul ”minune” al Bulgariei, un userist bulgar de Harvard, a pierdut deja fotoliul de premier.

Și, în general, cam în toate statele euro-atlantice care au plecat voioase la război cu Putin, în ianuarie- februarie, partidele de guvernare pierd procente după procente și contemplă cum țările lor se scufundă în criza economică  provocată de războinicii lor lideri.

Evident, cade și Joe Biden de fiecare dată când are ocazia.  Sărmanul moșneag senil este tot mai mult lăsat singur să se împiedice de ce apucă. Însă cade și Partidul Democrat, fiind foarte probabil ca din toamnă republicanii să fie cei cu majoritatea în Congres.

Însă ce e mai grav pentru noi, românii, care suntem în tabăra occidentală, este că de la atâta ”sancționare a rușilor”, cade în cap economia și toată bunăstarea occidentală…

Curios, tabăra ”putiniștilor” din Occident se simte bine.  Viktor Orban a câștigat zdrobitor alegerile din Ungaria.  Marine Le Pen a obținut scoruri istorice atât la prezidențiale cât și la parlamentare.

În schimb, Putin este bine sănătos, în ciuda celor vreo 10 cancere și celor 100 de comploturi și tentative de puci contra lui, date ca sigure de presa occidentală.

Iar Ucraina, împinsă la sinucidere de Occident, pierde în fiecare zi oameni și teren, în loc să facă singurul lucru decent, responsabil și patriotic pe care putea să îl facă: să negocieze cât mai urgent o pace.

Publicitate

5 gânduri despre „Până să ”cadă Putin”, cad cam toți adversarii săi

  1. Judecând după volumul livrărilor de arme, muniție și echipament militar, se poate presupune că țările occidentale nu doresc ca Ucraina să câștige, ci să piardă în confruntarea cu Federația Rusă. Iar motivele sunt evidente, nu cred că mai ar fi nevoie să le explic. Prin urmare, negocierile de pace nu vor avea loc! Actorașul-instrument înțelege că a ajuns la sfârșit, iar în cursul operațiunii speciale mai devreme sau mai târziu va veni momentul în care va trebui să răspundă pentru acțiunile sale. Vor fi judecați toții criminalii de război împreună cu paiața psihopată de la Kiev și cu mercenarii străini care au creat și au menținut acest conflict.
    Cât despre cei enumerați în articol și care se poziționează drept adversarii cei mai înfocați ai președintelui Putin, aceștia reprezintă nu numai rezultatul unei rusofobii întreținută de manifestarea diverselor interese personale, dar și al aroganței și-al unei politici submediocre promovată de fiecare lacheu constrâns într-un fel sau altul de către administrația Biden.
    Statele Unite, care vreme de multe decenii au susținut rolul cheie al instituțiilor democratice în guvernarea țării, au devenit în cele din urmă ostatice ale propriului dogmatism. Occidentul se teme de țările care își apără suveranitatea, așa cum elitele occidentale au mai multe motive ca niciodată să se teamă de exemplul suveran al Rusiei pentru poporul lor.

    Apreciază

  2. Putin „a fost pe faza” si a introdus legea aia care a bagat frica in „creativi”. Daca ai curiozitatea sa cauti pe YT canale rusesti – life in russia after sanction; how people see the „sshhht” – practic le este frica sa-i zica pe nume; street opinions (canalul 1420); first time feeling fear after 20 years, de la oameni care fac content de multi ani pe YT, etc – o sa vezi ca din rusia nu transpira multe in occident – in principal din cauza limbii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s